2019 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
Etkinlikler ile sonuç gayet de değişir ancak malumun tekrar ilanını yapayım, öğretmenler gibi kamuoyunu yönlendiremediğimiz için bir etki alamıyoruz. Halbuki mezunumuz da potansiyel memur adayımız da yeterli sayıda ancak kimse kafasını dersten kaldırıp etrafa bakmaya tenezzül etmiyor.
450 bin mezunu filan bir kenara bıraktım 2017 Kpss'de p48 türünde 63 bin kişinin puanı hesaplanmış 2018 Kpss'de ise p48 hesaplanan aday sayısı 54 bin. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki en kötü ilk 10 bin potansiyel guy adayıdır. Hatta 2018 Guy alımında gördük ki 2017 Kpss'den 17-18 binlerde olanlar da sınava girebildiler.
Ne olursa olsun organize olması gereken 10 bin kişi var ama neredeler?
Etkinliklerde hep aynı yüzleri geçtim bu yüzlerin birçoğu da B grubu ataması bekleyen arkadaşlar ve sağolsunlar hiç alakaları olmayan GUY ilanı için tweet atıyorlar. Bu 10 bin kişiye bir de ilan bekleyen B grubu arkadaşları eklersek epey bir sayı ortaya çıkıyor. Ama neredeyiz? Yokuz.
Bizden bir şey olmaz gibi ahkamlı cümlelere girmek istemiyorum ama malesef durum ortada.
Ben de tıpkı hepiniz gibi bunalmış bir haldeyim ve artık tamamen Kpss defterini de kapatmayı planlıyorum.
Saat 8'den bu saate kadar tweet atan biri olarak ben de artık etkinliklerde yokum, sana iyi tekrarlar alancı!
-
@adam-keeynes Zaten sayının bizim yazdığımız sayıda olmasını kasdetmiyorum ama planlanan alımın hangi vakitte geleceğini baskı belirliyor. Artarak azalan alım sayısına birde baskısız bir dönem eklenince sonuç bu.
-
Hocam gerçekten büyük bi baskı kurulsaydı mülakatları o kadar geç açıklamazlardı , ve ilan belki gelmiş olurdu ... bu gibi gerçek bunu kabul etmemiz lazım Twitter çok etkili ama biz kullanamadık ..
-
Saygı duyuyorum herkese, hayırlı geceler dilerim
-
Bir takım insanlar artık sınava ilanlara ihtiyaç duymuyor olabilir, yaklaşan bir seçim de olmadığı için kimsenin umurunda değiliz. Kısmet
-
Allah yardımcınız olsun arkadaşlar, çok iyi bildiğiniz gibi bu süreç aynı zamanda bir sabır sınavıdır. Katlanılması, baş edilmesi güç şeylere dayanmayı öğretir. Elbette dişinizi sıkın demiyorum sadece kendinizi lüzumundan fazla yıpratmayın sınava az bir zaman kaldı bütün bir yılın çabası, motivasyon eksikliğiyle zayi olmasın, modunuzu düşürmeyin, herkes plan yapar ama asıl kader Allah'ın takdir ettiğidir. O ilan gelecekse kimse onun önünde duramayacak ve gelecek! Atılan tweetler, gündem olmak birilerinin bizi duymasını sağlar ancak tek başına bu ilanı getirmez. İlanın gelişi bu konuda harekete geçecek iradeye bağlıdır. Kurumların A Grubu atamasına ilişkin yaklaşımlarının değişmesi lazım ki bunun yolu bence özellikle üst düzey bürokratlara problemin duyurulması ve ikna edilmeleridir. İnşallah tek tek her birimiz bu konuda elinden geleni yapacaktır. Siyasal irade ise konunun kilit noktasıdır! Asıl olarak onların yaklaşımının değişmesi lazım.
Bize ses verilmemesinin nedenlerinden biri de muhtemelen hazine ve maliye bakanlığının içerde tıkanan yapısı. Sıra bir türlü ilanlara gelmiyor sanırım. Örneğin hep tartıştığımız bir konu öğretmenlere nasıl bu kadar alım oluyor da bize gelince türlü türlü bahaneler? MEB'de sürecin böyle sancılı olduğunu hiç sanmıyorum üstelik bu grubun birlik olup seslerini duyurma noktasında bizden daha iyi örgütlendikleri bir gerçek. Onlar için kaç tane sendika vs. gidip siyasi irade üzerinde baskı kuruyor. Bizim mezunlarımızı hakkıyla savunan bir yapılanma var mı? Bir de bizim arkamızdan iş çevirenler var, kurum içi dediler aldılar sonra da gelip burda bizi etkilemeyecekmiş, denildi. Nasıl etkilemesin? Bizim mezunlarımızın çoğu bile ne yazık ki içinde bulunduğumuz durumu doğru değerlendirmekten uzak öyle olunca hakkını aramak gibi bir mecburiyet hissetmiyor insanlar! Bunun gibi bir sürü neden sayılabilir.
Kısacası sorunun birden fazla sebebi var ve bunun çözümü için şimdilik elimizden gelenler sınırlı o yüzden çalışmaya devam. Tweetlerin görülmeme ihtimali yok, kaç gün üst üste gündem olundu, kasıtlı bir susma durumu var.
-
Mevcut sistem devam ettikçe 2019 da da alım beklemeyin.ne değişecek ki
-
Tweet atmayanların pusuda ders çalıştığını düşünmek hırsla örgülü bencilliğin dışa vurumudur, verildiği iddiasındaki emeğin bir hiç olarak görülmesine vesile olacak, kötü bir davranıştır...
Hem bu denli ortak olduğumuz, kader birliği yaptığımız iddiası da yersizdir zira, mesela bir torpille, örneğin bizden 15 puan fazla almış birini eledik diyelim, buraya gelip şunu yazacak yüzümüz ve cesaretimiz var mıdır? "arkadaşlar, ben 73 aldım araya Mahmut Fatih Mümtazoğlu'nu koydum, varsa hak ettiğini düşünen, benden fazla alan, kazanırsam hatırlatsın ben geri çekileceğim".
Hayır, aksine, hak ettiğimiz düşüncesiyle çevremize gülücükler saçacağız ve altımızdaki pozisyonlara bizim gibi düşünen insanları almak üzere sendikalaşmadan, tmmob gibi, türmob gibi örgütlü davranış modeli geliştirmeden suspus olup, yapacağımız torpilin sırasını bekleyeceğiz...Emek veren herkese, kendime de teşekkürler lakin bu, bilinçaltımdaki "hep rekabet, daimi rekabet" düşüncesinin yansıması olan "laaağn ben çalışmıyom twit atıyom siz ders çalışıyonuz"a dönmemelidir...
Kamudaki plansızlıklar ve onbinlerce mezun verilen İ.İ.F. için farklıca ve daha güçlü çözümler üretebilmek umuduyla mücadeleye devam.
-
Arkadaşlar bende yoruldum ama böyle yaparsak onlarla bizde kaybederiz her grupta vardır birşey yapmadan bekleyen öğretmenlerin içinde de kendi adıma konuşuyorum gazete ilanı için para toplayan kişi tag alan kişi sürekli etkinlik düzenleyen kişiyi düşünün birde o ne yapsın o zmn bence başımızda bunlarla uğraşan biri varken en azından ona destek olalım
-
Arkadaşlar burada mevzu "Biz tweet atıyoruz millet ders çalışıyor" değil. Sınava kalmış 14 gün zaten. O 14 günde kişi olduğu seviyeden 15-10 net üzerine çıkaramaz. A grubu planlı çalışma gerektirir, bu önceden ne yoğunlukla çalıştığımıza bağlıdır.
Buradaki mesela her gün etkinlik olmasına, insanların bir şeyler yapmasına rağmen kalınan kayıtsızlığa bir sitemdir. Kişinin o esnada ders çalışıp çalışmadığı ya da aylaklık yapıp yapmadığı beni ilgilendirmez. Ama bizler bu çabalarımıza rağmen twitter da gündem olamayınca hayal kırıklığı yaşıyoruz. Kabuklarımıza biraz daha çekiliyoruz. Sesimizi duyuramayınca daha da üzülüyoruz. Bu aşamada bu psikolojik savaş bizi etkiliyor. Son 2 etkinlikte o kadar tweet attık ama gündeme giremedik. Keza sponsorlu etkinliklerin bazılarında bile gerektiği kadar gündemde kalamadık. E böyle olunca "Bu olmadı, bi dahasına olacak" diye güçlü kalamıyoruz. Ayıptır, adam tweet atmamış ama tag şöyle olsun vs diyor. Komik yani.
Bizler mücadeleye devam ederiz, bu gemideyiz ama bizler kovayla su boşaltmaya çalışırken, diğerlerinin kayıtsız kalıp geminin batmasını izlemesi üzücüdür. Ama o kişiler aynı gemide olduğumuzu farkettiğin de yine de onlar gibi sırtımızı dönmeyeceğiz.
-
Her geçen gün okuduğum fakülteden de insanlarından da soğuyorum. Etkinlik için 2 twit atmaz ama sabah kütüphaneye çalışanlardan önce gelir. Yahu ilan yoksa 90 puanı ne yapacaksın? Eee 2018 boş geçti 2019 kesin yüklü alım olacak... inşallah olur fakat herhangi ilana 2 senelik yığılma başvuru yapacak ve siz bunu düşünemeyecek kadar aklınızı derslere vermişsiniz. Kpss öncesi alım olsa 2019 lular başvuru yapamaz 2018 li atanır. 2019 da ilan gelse 2018 de atanan başvuru yapmaz yığılma engellenir ama siz bunu göremeyip hala ufak hesaplar peşindesiniz. Geçen sene etkinliğine katılmayıp atanan o kadar çok tanıdığım var ki insan üzülüyor ve de o insanlar her gün bu forumu takip edip inanın etkinlik olduğunu bilip banane ben ders çalışacağım diyorlardı. Atanamayan garip atanan ondan daha garip. Guy dguy olup sgk başvurusu yapar ardından tatil storysi paylaşır. Guzel kardesim 10 güne mülakatın var ne tatili. Whatsapp grubunda erkekler kendine yeni atanan kadınları gözüne kestirip özelden yazar. Etkinlikte tweet atan etkinlik için dersini bölen arkadaşımıza yürür adamın kendisine bize faydası yok faydası olanın da canından bezdiriyor. Allah herkesi ıslah etsin özellikle karakter konusunda. Insanı süreçten soğuttunuz bende etkinlik zamanı ders çalışacağım artık.
-
Dostlar pes edilecek zaman değil, zannımca mühim son iki haftaya giriyoruz...
-
@cons3693 şu dpb dışında sağlam gelen tek yorum, @Sherlock-Holmes dostumuzun temmuz duyumu. Ama bu dpb en baba duyum oldu. İki hafta içerisinde olumlu bir akıbet yaşar miyiz bu konuyla ilgili mesele orası. Temmuz+dpb duyumları toplamı gerçekleşecek olan mi değil mi? Göreceğiz.
-
Dikkat: bu akşam (30 haziran) Twitter da bizim hakkımız olan uzmanlık kadrolarının kurum ici uzmanlık sınavı ile peşkeş çekilmesine karşı çıkmak için tepkimizi koyuyoruz.. hayatında kpss a grubuna girmemiş kişilerin bizim hakkımız olan kadrolara girmesi bizim için gelecek olan ilanları etkilemektedir. Hazine ve maliye bakanligin8n kapısını araladığı kurum ici uzmanlık sınavı bütün bakanlıklarda görüşülme aşamasındadır, buna engel olmalı ve bizim hakkımızın verilmesini istemek gereklidir. Ilgili hastag bu akşam saat 19.30 da paylaşılacaktır. Bu iletiyi Forum sayfalarında, twitterda ve facebookda yayalım. Zaten gelmeyen ilanların önünü bir de kurum ici uzmanlık ile kapatmayalım.
-
İlanın şimdi gelmesini sırf şu 2019 kpss e girecekler için istiyorum. Onlar(bazilari) bizi burdan izleyip inşallah şuan ilan gelmez bende puanımı alayım öyle gelsin diyorlar ya! Ağır kelimelerim var ama susuyorum, 1 senedir susuyoruz!
-
@strtmn iki hafta Temmuz nöbetini de tutarız ne kaldı ki zaten şurda
-
@can-mavi bu kurumiçi olayı, vaktiyle soruların birilerine verilmesini hatırlatıyor bana... Hak edene hakkını teslim etmemek ne gibi sonuçlar doğuruyor, devletimiz milletimiz gördü. Milletvekilleriyle görüşme şansına sahip dostlarımızın öncelikli konusu bu olmalı bence, çok mühim bir mesele. Hatta, hayati...
-
@strtmn o yüzden iletiyi yayalım, uzmanlık kadroları kpss a grubuna girmiş iibf'linin hakkıdır
-
Bakın, program bütçe/ kurumiçi söylemi/ kriz vb. bütününden bakıldığında bize yansıması çok kötü olabilir. Herkesin kendine gelmesini temenni ederim. Büyük resim, şakası yok diyor bazı şeylerin...
-
Mülakatlari neredeyse 1 yıla yaydılar sustuk (biz sonuç beklemiyoruz sonuçta ) , ilan verilmicek bu sene dediler sustuk ,kurum içi geldi sözde akıllılar sizi etkilemicek sizlik birşey yok dediler sustuk ( Kendimi ve mücadele verenleri bu susanlardan ayırıyorum) şimdi ağlamak için çok geç. Kurunun yanında yaş da yanar misali ayık olanlarda gitti. Sınav sonrasıda birşey değişeceğini düşünmüyorum.Yine 10 15 kişilik ilanlar gelir bide 300 verirler dönem sonuna doğru ve kapanış.