28 Nisan Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı Sınavı
-
@apachi hocam bende öle düşündüm olmasi gerekenden 10 fazla olduğu için 25/400 dedim kelime oyunu vardı sanki
-
@north-remembers Dediğim gibi soruyu net hatırlamıyorum ama 10 TL eksik tuttuğunu hatırlıyorum. Onu göz önüne aldınız mı acaba çünkü rezerv oranı kaçtır diye soruyordu.
-
Matematikte emin olduğunuz soruları paylaşabilir misiniz matematik kritik olcak gibi
-
İktisatta vergi oranlı bi soru vardı onu ne yaptınız ben yüzde 10 buldum gsyih 700 bölü kamu harcamaları 70 ten
-
@marsiyal bağlı soru idi galiba bu bende %10 yaptım peki hocam 1.ulke 200 2.ulke 250 ihracat yapıyorsa bunun cevabı ne idi biliyor musun buda bağlı soru idi
-
@hak-111111 Etkilemez diye bi şık vardı galiba hocam onu yaptım
-
@north-remembers evet var tabi ben ing ve alanı geçtim şaka gibi sınırda kalacağım gy de biraz koyuyor o durum
-
Barajın düşme ihtimali var mıdır peki
-
@pistov35, içinde söyledi: 28 Nisan Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı Sınavı
@north-remembers evet var tabi ben ing ve alanı geçtim şaka gibi sınırda kalacağım gy de biraz koyuyor o durum
Gy den %90gectim yazmadınız mi 2 gün once hocam?
-
@apachi hocam orada ipucu verilmişti zaten cetvelde sağ sol bir birine eşit olacaktı ya ondan 100 -85 = 15 bulunuyordu.
-
Banka hukukunda hangisi risk grubunda değildi ?
-
Guy ve dguy sınavının açıklanmasıyla geçişler olacaktır kamuya. Uzman alımı geçen seneki sayıyın üzerinde olacaktır büyük ihtimal bol şans herkese
-
@muhalba evet ama işte formlarda okuyunca yanlislarimi gördüm güzel yakalamissiniz teşekkür ederim
-
@pistov35, içinde söyledi: 28 Nisan Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı Sınavı
@muhalba evet ama işte formlarda okuyunca yanlislarimi gördüm güzel yakalamissiniz teşekkür ederim
Okulda da yakalardim finalim çok kötü geçti deyip 90 alanlar olurdu
İnşallah iyi geçmiştir şaka bir yana -
@hak-111111 hocam o sorudan hiç emin değilim ama 25/400 yaptım bende. Şöyle bi mantık kurdum; normal de banka mevduatının hepsini kredi olarak kullandırabilecekken zorunlu karşılık nedeniyle bir kısmından feragat etmek zorundadır, mevduatı 400 ama kullandırdığı kredi 375 idi (15 nakit, 10 rezervdi yanlış hatırlamıyorsam). Demek ki geri kalan 25 zorunlu karşılığa ayrılmış.
-
@blacklist ben de bu mantık ile çözmüştüm ama sanırım pek çok kişi 15/400 bulmuş
-
@sinavparambitti dediginiz gibi bir şık hatırlamıyorum hocam.
-
@blacklist hocam bilanco esitliginden dolayi her iki tarafin 400 olmasi lazim 400 mevduat vardi alacak tarafinda borc tarafinda ise 375 kredi vardi 'banka yetkilisinin 10 milyon lira fazla para var' ifadesi serbest rezervleri kastediyor geriye 15 milyon lira zorunlu karsilik kaliyordu zorunlu karsilik oranini sordugu icin oranda zorunlu rezerv/mevduat oldugu icin cevap 15/400 dur diye dusunuyorum.
-
@marsiyal hocam 30 120 dogru cevap oldugunu dusunuyorum cunku aselsanistanın gsyih =30 ve demiristaningsyih=120 diyordu gsyih ulkedeki yurtici yerlesiklerin gelirleriydi aselsanistan ulkesinin yurtdisina yatirim yapmasi I yı etkilemez diye dusundum ancak ordan gelen 120 birimlik urun diger ulkeye satilinca onu ihracata yazdim 100 birim de yurtdisina,demiristan ulkesine yapilan yatirim olarak dusununce 100 birimi ithalata yazdim net ihracat 20 birim kaldi 10 birimde kamu harcamasi vardi bundan mutevellit aselsanistan gsyih=30 oldu tek şık oldugu icin onu isaretledim.
-
MuhasebedeTfrs 10 sorusunun cevabi yuzde 50 ve ustuydu