28 Nisan Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı Sınavı
-
@pistov35 piyasanın en iyilerinden biri yeter diye düşünüyorum.
-
@evandro teşekkür ederim cevabınız icin
-
@marsiyal size şöyle diyim bazi arkadaslar bazılarının umutlarını kırmak ve rakip elemek adına düşük söylüyor. 2017 den sonra vakif uzmanları gelir uzman yardımcılığına cok geçtiği için vakifbank uzmanların özlük haklarını guy maaşına eşitlediler. Hatta yemek karti extra gibi kalıyor. Ikramiye temettu vb yillik ortalama 4000 üstü kesin .ilk ay düşük yatar sadece.Allahim bizi kalbi temizlerden eylesin.Birde ben dahil bir sinava girdigimizde hemen maaşına bakıyoruz sonra olmayinca üzüyoruz. O yüzden bunları cok takmayın. Hakkınızda hayırlısı.
-
@sinavparambitti haklısınız hocamda sayıştay yazılıya kalma ihtimalim var biliyorsunuz aynı gün iki sınav. Para yatırırsam boşa gitme ihtimali var. O yüzden değer mi değmez mi diye merak ettim.
-
@marsiyal ben de aynı durumdayım.bugün yatırdım parayı 50 lira çok değil bence.(özellikle sayıştay ücretiyle kıyaslayacak olursak)
-
@sinavparambitti arkadasım geçen sene çağırıldı 2450 net maaştı suan 3000 e yakın olmustur tahminin tabi temettu , ikramiye vs 4000 i rahat bulduğu dusuncesindeyim. Baya maaş soranlar olmuş ben suan onu soramayacak kadar işsizim valla Allah herkesin gönlüne göre versin
-
@BluePhantom hocam guy ile vakıf uzmanlığı kıyaslar mısınız ?
-
@müstatil Hocam şöyle ki geçen yıllarda 2016-2017 çoğu aday Vakıf uzmanlıktan guya geçti zira hem maaşları iyiydi hem de daha bir rahat diyorlardı. Geçen yılki ciddi açığın sebebi buydu. Sonra Vakıfbank bunu anlayıp maaşlara zam yapıp totalde 1 yıllık ücreti guyla aşağı yukarı eşitledi. İşin tuhaf kısmı halen bankada açık olduğu konuşuluyor. Bunda yerine göre bankacılığın hem yoğun hem de İstanbul gibi bir yerde olup geçimin zor olması sebep gösteriliyor. İki pozisyonunda kendine göre avantajları var. Eğer para kazanmak ve kariyer diyorsanız düşünmeden bankacılık derim. Yok kafam rahat olsun bir nebze az maaşla da olsa hayatımı idare ettiririm diyorsanız guyda bir alternatif. Şunu da unutmayın guy 657'ye tabi. Bankacılık sözleşmeli. Kamu bankalarının ileriki yıllarda personel çıkarılacağı konuşuluyor. Şu anda Vakıfbank'da çalışan bir arkadaşım çeşitli şube ve departmanlarda birleşme olabileceğini duymuş. Bu sadece Vakıfbank'da değil diğer kamu bankalarında da olacak. Hoş gerçi ilerde 657 kalacak mı o da ayrı durum ama üstüne düşünülecek bir konu. Daha pek çok şey söylenebilir. Velhasıl neyi istediğinizi iyi belirleyin ve ona göre karar verin.
-
Başvuru devam ediyor değil mi yanlış bilmiyorum?
-
@bluephantom hocam ben şu an guyum. iş tatmini açısından sormak istemiştim. diğer kurumlar için sabredeyim mi yoksa bankada kontrolörlük gibi bir yer için mi çalışayım ?
-
@müstatil Kontrolörlük Vakıfbank için iyidir. Hem de baya iyidir. Halkbank'da önermem. Türkiye standartlarında gayet iyi maaşı ve imkanları vardır. Önü açıktır. Banka uzmanlığı ise önermem. Kovalayın derim. Kamuda bulamayacağınız maaşları alırsınız.
-
@celebrimbor kısa dönem yapıyorum.
-
Arkadaslar bira geriye gittim de göremedim uluslararası ticaret ve finansman ile işletme ekonomisini hangi kaynaktan bakacaksiniz ben pek not bulamadım
-
Arkadaşlar kontrolör için alandan ne kadar bi net lazım tahmininizce geçmiş yıllardan giren ya da bilgisi olanlar var mı ?
Teşekkürler.. -
Geçen sene mülakatta herşey dahil aylık ortalama 4000 denmişti uzmanlık için bu sene daha da fazladır 2900 net maaştı
-
Arkadaşlar mesaj üzerinden çok soru geliyor, iletişim adresini geçen sene dahil açılan konuda istanbul göstermenin çok faydalı olacağından bahsetmişler ,benim şahsi kanaatimde bu yöndedir.Hiç bir sorun olcağını düşünmüyorum çünkü bizzat arkadaşımın ikametgah adresi dahil mülakat sonrasında bile ankarada olduğu halde istanbul uzman yardımcısı kendisi . Ankara'da 72 puana uzmanlık teklifi gelmedi geçen sene bildiğim kadar 75 üzerine geldi bunu 2 ayrı arkadaşımdan teyit ettim. İstanbulda 52 puana dahil uzman yardımcılığı teklifi gelmiştir. Gerçekten uzun süredir işsiz olan arkadaşlar için eğer ikametgah Ankara ise yüksek puan almaları gerekmektedir,çünkü banka genelde merkeze daha tecrübeli elemanları koymak istiyor + bürokratik baskı (anladınız siz ) o yüzden Ankara her sınavda yüksek kapatıyor. Ziraat bankası uzman yardımcılığına 72.6 ile giremedim İstanbul 61 ile kapattı.Ankara her zaman ortalama 10 puan üstü daha fazla kapatıyor .Hepinize selamlar saygılarımla. Ankara'dan girecek arkadaşlar iyi puan almaya bakmalı,aksi taktirde BAŞKA İL SEÇMEK DAHA AVANTAJLI.Diğer İLLER DAHA DÜŞÜK KAPATIYOR ÇÜNKÜ.SAYGILARIMLA...
-
@sinavparambitti hocam puanlama nasıl oluyor peki
-
@bluephantom hocam kamu bankalarının şu ana kadar işten çıkardığını görmedim. böyle bir şey olursa bu söylediğiniz kontrolörlüğü de kapsar mı ?
-
@müstatil kontrolörlük-müfettişlik gibi ünvanlarda en fazla 10 sene çalışırsınız, sonrasında müdürlük, müdür yardımcılığı gibi pozisyonlara geçersiniz. Ayrıca, yüz kızartıcı bir suç işlemediğiniz sürece kamu bankaları eleman çıkarmaz. 2001 bankacılık krizinde bile personel çıkarma olayı olmamış sadece 2 ay geç ödenmiş maaşlar.
-
gy ye ALES tarzı mi çalışmalıyız?