28 Nisan Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı Sınavı
-
Hukuk alan sınavı çok zor ve belirleyiciydi umudunu kestim iyi geçen arkadaşlara sonraki aşamalarda başarılar
-
Merkezi bankası başkanı kimdir
2015 dönemi maliye bakanı- Mehmet şimşek
Dolaylı vergiler sorusu vardı
Bir ülke vermiş, Tütün ürünlerine eklenen Vergi kime yansır sorusu vardı
Bütçe meclis genel kurulunda kaç gün görüşülür ve plan bütçe komisyonu kaç kişiden oluşur
Sınırlı ehliyetli sorusu
Yaş küçüklüğü kısıtlama sebebi değil
Genelde aş lmtd tarzı soru vardı
Genel iflas yoluyla alakalı bir soru vardı
Kambiyo senetlerine mahsus haciz yolu sorusu vardı
Bütçe açığı yüzde kaç sorusu vardı en çok o kafama takıldı yapanlar kaç yaptı onu -
Acentelik sözleşmesi sonrası rekabet yasağı max süresi vardı
-
Sınav konusunda maliyede "BÜTÇE" olmamasına rağmen 8 SORU GELDİ BRAVO
-
Bankacılık hukuku 1 2 gelir diyordu arkadaşlar 8 soru gelmiş. İktisat saçma sapandı bence. Maliye ve bankacılık hukuku dışında hukuk kpss tarzındaydı. Yalnız rasyolara çok baktım gelmedi maliyede. Değişik bir sınav olarak yer etti benim hafızamda özellikle İktisat bölümü.
-
Benim gözümde hukuk ve iktisat zor muhasebe kolaydı.Herkese geçmiş olsun.
-
Hukuk min 30 doğru çıkar. Oranları bu sefer muhasebe kısmında vermişlerdi. Cari oran, finansman oranı, finansal kaldıraç, mali rantabilite vardı ordan. Genel muhasebe kısmı da kolaydı.
Sınavda zor diyebilecegim kısım iktisatti. Mikro makro değil başka bir sınavdı sanki. -
İki Sene önce girdiğimde maliyede fin tab soruları vardı. Bu sene de gelir diye düşündüm ama fin tab yerine iktisat ağırlıklı bir maliye vardı.
-
Iktisat özeti Aselsanistan Demiristan Deflasyonya Savunmanya
-
Akademik bir eğitim almadan ekonomiyle ilgilenen surekli bloombergtv izleyen birinin yapabilecegi bir ekonomi sinaviydi. İktisada dair bir seyler bilmedigini gostermemek icin sorulan marjinal sorularla dolu ve lugatima "bogazici kalitesizligi" kavramini kazandirdigi icin buradan yetkililere tesekkur ediyorum. İngilizce bilenin dogal seleksiyonla hayatta kaldigi gunumuz turkiyesinde arkadaslarima basarilar diliyorum
-
İktisat fena tökezletti.Genel yetenek o sürede yetişmesi kendi adıma çok zor bir ihtimal ama yapabilene helal olsun.Yine suya düştü galiba mülakat işi
-
@bluephantom vardı hocam cumle sıralama falan vardı.bende cikmayacak sanıyordum
-
@moonlightsalata ek olarak sunu da soyleyebilirim sinav sirasinda baskasi adina utanmak duygusunu da bi cok kez yasadim. Ozellikle maliye kisminda çeldirici hale getirilmeye çalışılan sorulara simdi ben bu tatliligi nasil sobeleyim diye yaklasan tek kisi ben degilimdir heralde.
-
O saçma sapan ülke isimleri neydi öyle ya dalga geçer gibi
-
amerikan merkez bankası ile ab merkez bankası arasındaki fark neydi arkadaşlar?
-
Doların lakabı sorusunun cevabı ne olacaktı?
-
@hayat999 green bişey
-
@hayat999 ben gözle alakalı olan şıkkı işaretledim ama tamamen salladım Hocam
Ayrıca bir soru daha aklıma geldi. Hangisi Pişmanlık ve ıslahtan yararlanamaz sorusu vardı. -
rus para birimi ruble olacaktı cevabı
-
@ert1234 bende onu işaretlemiştim umarım doğrudur