28 Nisan Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı Sınavı
-
Maliyede geçici vergi tarihleri sorulmuştu onda da Bilgi güncellemesi yapılmamıştı. 2. Bir Emre kadar Geçici vergi 3 ayı takip eden ikinci ayın 17 sine çekildi. Sınavda 14’ü diyordu.
-
@meco tamam hocam sağolun ben de bir emin olamamıştım
-
@müzdarip93 kelimeydi galiba
-
hukukta borclar medenı tıcaret icra dısında ne vardı ve soru dagılımını hatırlayan varmı
-
@hak-111111 bddk ve rekabet kurumu bankaları denetleme yetkisine sahipler. Hatta rekabet kurumunun denetleme yetkisini sorgulayan haberleri de birçok kez okumuşluğum var. Lakin ticaret ve spkdan emin değildim. O yüzden sınavda tek uyan şık olarak bddk, ticaret bakanlığı ve rekabet kurumu yaptım. Ayrıca bankanın standart olarak halka kapalı anonim şirket olarak kurulduğunu varsayarsak ticaret bakanlığı da denetleyebilir. Ama halka açık anonimleri de spknın da denetleyebildiğini unutmamak gerek. Soru kökü bankanın halka açık kapalı olduğunu belirtmediği için biraz karışık bence.
-
@marsiyal hocam o zmaan 1/10 halka kapalı olduğu için denetleyemiyor o zmaan cevap bu diğer soruya geldiğimde bende BDDK,SPK,ticaret bakanlığı yaptim demek ki bu benim yanlış.
Peki yurtdışı bankanın Y.K yurtiçindeki müdürler kuruluna mı denk bunun ile ilgili bilgin var mı -
BDDK hangisini yapmakta yükümlü değildir diye bir soru vardı sanki bunun cevabını hatırlayan var mı iki şık arasında kalmıştım yüzde 10un altındaki payların satışı yapmıştım cevabı ama emin değilim
-
@hak-111111 müdürler kurulu onun cevabı bddk mevzuatında yazıyor. 1/10 sorusu hangisiydi tam hatırlamıyorum hocam onu
-
Haa evet 1/10 sorusunu hatırladım yukarıda mesajdaki arkadaş sağolsun. Bddk yüzde 10 ve üzeri hisse payı devrini denetler. Ama soruda yüzde 10 aşağı yazdığı için cevap oydu.
-
@blacklist hocam anonim şirkette pay senetleri için hangisi yanlıştır sorusu vardi bunu ne yaptiniz?
-
@hak-111111 pay senetleri emre yazili olamaz diye biliyorum
-
@apachi aynen hocam emre yazılı olamaz cevapta bununla alakalı bi şıktı yanlış hatırlamıyorsam
-
Bi soru vardı kredi komitesi yaptım cevabı doğru muydu acaba bilen var mı onu?
-
@marsiyal hocam onu bende kredi komitesine yaptım. Ama soruyu tam hatırlamadığımdan sonradan doğruluğunu yanlışlığını araştıramadım açıkçası.
-
@blacklist hocam peki sende mi iktisatta ki T cetvelinde ki rezervi 15/400 yaptın, ben onu 25/400 yapmistim ya
-
millet sanırım gy da 26 doğru çoğumuzu eleyecek
-
@pistov35 Beni eledi bile alandan baya iyi yapmama rağmen
-
@hak-111111, içinde söyledi: 28 Nisan Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı Sınavı
hocam peki sende mi iktisatta ki T cetvelinde ki rezervi 15/400 yaptın, ben onu 25/400 yapmistim ya
O soruyu tam hatırlayamadım ama cevap sanki 25/400 dü. Çünkü tutması gerekenden 10 TL daha az tutuyordu. Olması gereken rezerv oranı 10 fazla olan şıktı
-
@pistov35 hocam olumlu yönden bakalım alanlar iyi geçti büyük çoğunluk ( ingilizce ben de baraj altı) genel yetenek 26 doğru altında kalsak bile diyelim ki 23 veya 24 gibi bir doğru sayısı olursa çağrılma ihtimalimiz var bence
-
@apachi hocam cevap 15/400 olacaktı