28 Nisan Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı Sınavı
-
@emilsax hocam demiristan ülkesi liberal ekonomiye geçmek istiyordu 1.bagli soruda faiz,refah artışı,kur icin hangi Pol uyguluyordu AS mı AD mı
-
@hak-111111 ben onu as deki hertürlü değişim yaptım
-
@marsiyal emin misin peki hocam bende AD negatif eğimli olması yaptım
-
@marsiyal peki bu bağlı örneğin 3.sorusunda milli gelir artıyor diyor bunun nedeni gelir artışı ve tasarrufların azalışı mı yaptın
-
@hak-111111 gelir ve tüketim artışı yaptım hocam
-
@hak-111111 ad nin saga kayacagini dusunuyorum hocambulke liberalizasyona gecerse c ve ı yı artar yani ıs sağa kayar ıs sağa kayarsa ad sağa kayar
-
@emilsax hocam sanki AD saga kayması diye bir şık yoktu galiba pozitif ve negatif eğimli şıklar vardı
-
@emilsax peki milli gelir artması durumunu gelir artar tasarruf azalır olarak mı düşünüyorsun
-
@marsiyal as deki degisimi uretimdeki nitel nicel degisimler teknolojik gelismeler belirler
-
@hak-111111 oyle bir soruda vardi hocam ama ikisi ayni soru degildi diye hatirliyorum
-
@emilsax hocam liberal ekonomiye geçmek demek klasik düşünceye geçmek demek klasiklerde arz yanlı olduğu için AS den hareket edecektiniz AD keynesyenleri sorsa olurdu
-
@frank hocam klasik veya keynesyen bir bakis acisindan bahsetmedi ulkede ozel bir yatirim ya da tuketim yok nispeten sosyalist bir ulkeden bahsediyoruz ve ulke liberal bir pozisyona geciyor yani c ve ı artıyor c ve ı artarsa ae artarsa ad artar. klasik as dediginiz sey tam istihdam fiyat veya ucretlerin esnekligi bunla alakali soruda birsey yoktu
-
@emilsax liberal diyerek direkt klasiklerden bahsediliyor o soruda
-
@emilsax hocam %20-%50 diyen de var bu %50 den fazla olması net bilgi mı
-
@emilsax Soruya bakmak lazım tabi. Rezerv oranı derken bankanın rezervlerinin mevduatına oranını mı yoksa merkez bankasının belirleyip de o bankanın 10 eksik tuttuğu oran mı diye cevap da değişiyor bence soru açık değildi.
-
Şeye ne dediniz faizle ilgili yüzde 12 bi ülkenin yüzde 10 bi ülkenin yüzde 2 değer kaybeder yaptım ben
-
@marsiyal O soruyu ben de %2 değer kaybeder yaptım.
-
@marsiyal bende %2 değer kaybeder dedim
-
@hak-111111 hocam sıklarda yuzde 20 yuzde 50 arasi yoktu yuzde 10 yuzde 50 arasi vardi konsolide tablo diyordu konsolide tablo demek sirketin varsa ortaklariyla istirakleriyle beraber finansal tablolarinin birlestirilip tek bir finansal tablo yapilmasidir yuzde 100 ortaklik olamaz yuzde 100 olursa zaten sirket bizzat ortaginin sahibi olur ya yuzde 10-50 arasi ya da yuzde 50 ve ustuydu sinavdan sonra baktigimda bagli ortakliklar icin de yapilabildigini gordum o zaman yuzde 50 ve fazlasi ortaklik icin eger ki (muhasebede mali duran varlik grubuna bakarsaniz bagli ortakligin yuzde 50 ve ustu oldugunu gorursunuz)
-
1-lidya
2-dolayli vergi
3-1930-1931
4-ruble
5-tavuk döner
6-bir işçi alarak kar artar
7-para talebini etkileyen unsurlar FGD ve faiz
8-mr=MC
9-rezerv opsiyon mekan.
10-nominal büyüme varken reel büyüme yoktur
11 cari açıkta borçlanma artar tasarruf azalır