Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğı Sınavı
-
@patronaj @paretowilfredo @vanim sağolun dostlar inşallah olur, hep hayalini kurduğum bir yerdi burası ama bu süreçte öyle dönüm noktaları yaşadım ki yine de "hayırlısıysa olsun" demeden edemiyorum. bu arada kurum içinden şayet belirtilenden daha fazla sayıda adayın başarılı olması halinde 50'den çok adayın alınabileceğine dair bir duyum aldım belki de 100 değil de 128 kişinin mülakata çağrılmış olması bunun bir işaretidir.
-
@giantsbane hocam 70i geçen herkesi mülakata çağıracaklardı zaten ilan o şekilde gelmişti.
-
arkadaşlar bilmiyorum duydunuz mu benim yeni haberim oldu. 500 kişilik aday listesinde adı olmayan ancak 128 kişilik mülakat listesinde adı bulunan "Zeynep Köse" diye biri varmış. Sizce bu skandal boyutunda bir torpil olayı mıdır yoksa evlenme, boşanma gibi bir sebepten dolayı meydana gelmiş bir hadise midir? Yazılı sınavların rekor sayılabilecek bir hızda okunmasını da hesaba katarsak nasıl yorumlarsınız merak ediyorum.
-
@giantsbane sınava ben de katıldım. Ancak maalesef 128'lik listeye giremedim ve yetersiz olabilirim dedim. Bu bilgiyi nereden öğrendiniz ? Gerçekse çok üzülürüm onca emeğime
-
@IRMezunu bu bilgiyi tabii yüksek stalker yeteneklerine sahip arkadaşlara borçluyuz. öyle gizli bir bilgi değil arkadaşlar zaten konu medyaya da yansırsa öğrenmeyen kalmayacak ve sınavın akıbeti ne olacak bilemiyorum.
isterseniz siz de bir kez daha gözden geçirin listeleri belki bizler gözden kaçırıyoruzdur. Şahsen ben mülakata çağrılanlar arasında olmama rağmen en insani şekilde şunu söyleyebilirim ki çok üzgünüm ve çok kötü hissediyorum.
-
Zeynep Köse meselesi gerçekten açıklanması gereken bir durum. İsim soyisim de bir yanlışlık var elbette ama aday numarası da verildiği için bir karışıklık olduğunu ummak istiyorum. Bir düzeltme gelmedikçe listede olmak bir başarı sayılmayacak benim için çünkü sınava dahi girmeyen bir kişinin başarılı olduğu bir sınavda başarılı sayılacağım. Umarım bi bir hatadır ve kısa zamanda düzeltilir.
-
@vanim aynen katılıyorum. tek mantıklı açıklama ilk listedeki "Zeynep Tuna" isimli hanımefendinin medeni hâl değişikliği sonucu soyadının da değişmiş olması ve bu şekilde mülakat listesine yer almasıdır. Ki ben bunun böyle olmuş olabileceğini düşünüyorum. Ama bence de kesinlikle açıklanmaya muhtaç bir durum.
-
http://www.mfa.gov.tr/aday-meslek-memurlugu-sozlu-sinavina-iliskin-duyuru_-27-subat-2017.tr.mfa
Mülakat tarihleri de belli olmuş arkadaşlar hayırlı uğurlu olsun.
-
Hocam mülakat için özel olarak bir hazırlanmaya gerek var mı? Nasıl sorular geliyor? Tecrübesi olup bilgilendirecek birileri varsa çok memnun olurum.
-
Ne zaman açıklanacağına dair bir duyumu olan var mı ?
Bakanlık telefonları bile açmıyor. Pareto Usta, bir duyumunuz varsa çok makbule geçer.
-
@jamesdean hocam geçen alımda yaklaşık 2.5 ay sonra açıklamışlar. Mülakatlar biteli henüz 1 ay oldu, daha da bekleyeceğiz gibi duruyor.
-
@vanim haklısın hatta ben 2015 ve 2014'te 3 ve 3.5 ay diye hatırlıyorum açıklanma tarihlerini de insan bekleyemiyor işte. Zaten uzun süreçler, 2 ayda bitmesi gereken işlemler de bitmiyor. Parası olmayanı var, işinden memnun olmayanı var, darda olanı var. Var da var.
-
Daha bu alım neticelenmemişken tahminde bulunmak ne kadar doğru bilmiyorum ama eylül gibi yeniden bir sınav olacağı konuşuluyor. Bir fikri olan var mı acaba?
-
Çok eskiden böyle bir mülakat yapılmıştı Arayan soran var mı Bakanlığı ? Ya da duyumu olan ?
-
@jamesdean Dün bakanlığa sorduğumda biz de soruşturmaların bitmesini ve listelerin açıklanmasını bekliyoruz yanıtını almıştım... Bence ne zaman açıklanacağını açıklanmasına 1-2 gün kalana kadar kimse bilemez...
-
@odtüsbky vay hocam siz de mi bekliyordunuz burayı? ben haftaya açıklanacağını düşünüyorum ama benimkisi temenni tabi
-
@giantsbane Yok beklemiyorum, hatta beklediğim hiçbir sınav ya da mülakat yok. Forumda her başlığa burnumu sokuyorum. Bildiğim bir şey varsa yazıyorum
-
@odtüsbky estağfirullah hocam yazmanın ötesinde Bakanlığı aramışssınız ya o yüzden öyle düşündüm, herkesin yapmayacağı bir şey sonuçta.
-
@giantsbane Yok hocam, eğitim kapsamında çeşitli kurumlara gidiyoruz. 3 günlüğüne Dışişleri'ndeydik. Ben de her kuruma gittiğimizde bu tip alım durumlarını öğrenmeye çalışıyorum. Telefondan öğrenmek biraz zordur. Eğitim kapsamında genelde kurumların daire başkanlarıyla görüştüğümüz için bilgi almak daha kolay oluyor. Kaymakamlık için de bilgiyi Personel Dairesi'nde olduğum gün almıştım. Sonrasında sanki hep bilgi alabiliyormuşum gibi açıklanana kadar sürekli başlıkta etiketlendim. Ancak, bir daha gidip de öğrenme imkanım olmadı. Dışişleri de aynı şekilde, ilk ve tek bilgi alışım. Sürekli haberleştiğim samimi olup bilgi alabildiğim biri hiçbir yerde yok. O nedenle etiketleyip bizim mülakatlar ne oldu yine bilgi aldınız mı diye sormayın lütfen :slight_smile: Başka birkaç kuruma daha gideceğiz, bilgi alırsam forumda paylaşıyorum...
-
@odtüsbky sağolun hocam, en azından tek taraflı bekleyen olmadığımızı öğrendik.