Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğı Sınavı
-
Gece gece yüzümüzü güldüren 50 kişilik ilan geldi.
Yds'den 85 puan baraj olmak üzere en yüksek puanlı 500 kişi yazılı sınava katılabilecek. İlan:
http://euygulama.dpb.gov.tr/dpb_web/menu/yeni_PDF.aspx?fc5fc704-966d-4c31-8bff-2b5b9fe91885 -
Son dakikada bu sınavı KPSS'den alıp da yine son dakikada YDS'ye taşıyanlara ve 1.25 ile şu sınava başvuramamama sebep olanlara ne desem faydasız. Bir kurum gider son gün sonuç açıklama tarihini değiştirir, bir kurum gider barajı tam önümüze kurar. Ne seneymiş yahu.
-
@patronaj PTE Academic'e girebilirsiniz, 5 günde falan alrsınız sonucu. Ama zaten 90 üstü kapatır YDS ve denkliği ile diye düşünüyorum. KPSS istemiyor, KPSS'den düşük alan ya da daha girmeyen (hatta yurtdışı yüksek lisansı yapan da) de bu sınava girebilir.
-
@impressiveunit hocam 500 kişi girecek sınava bence 90 altına rahat düşer.
-
Bu sınava mühendisler girebiliyor olsaydı çok yüksek kapatırdı. Ama sadece İibf ve Hukuk mezunlarını düşününce Türkiye'de bu şartları sağlayan 300 kişi çıkar mı bilmiyorum. Bakan'ın bahsettiği yurtdışında yaşayan kitle bu listenin sınırını belirler. Artık kaç kişilerdir bilemeyiz tabi ama bence 85 gereksiz derecede yüksek olmuş, ben 80 olur diye bekliyordum. Daha geçen sene mütercim tercümanlardan aynı puan istendi.
Bir ekleme yapayım. Yds şartı 85 değil 90 olsa bana fark etmezdi, hatta belki daha çok işime gelirdi. Üstte yazdıklarım tespit sadece. Memlekette 2014'ten sonraki sınavlarda 85 ve üstü alan 300 tane bile kişi çıkacağını sanmıyorum, 300'ü falan geçtim belki yarısı bile çıkmaz. Tabi daha erken konuşmak için ama 80-85 arası alan bir sürü kişiye haksızlık edildi muhtemelen. Küçümsemek için demiyorum ama Yds o kadar da seviye ölçen bir sınav değil. Yani 70 ve 90 alan kişiler arasında ciddi fark olmak zorunda değil. Kpss gibi düşünmemek gerek.
-
Çok zor bir sınavdır.Yds 85 değil 95 koysa fark etmez çünkü tamamen ayrı bir dünya kompozisyon yazmak.Zaten şurayı hak edecek adamın minimum 90'dır yds'si
-
"Yönetmeliğe göre 2014 yılı da geçerli olmalı başvuruda ancak ilan 2015'ten başlıyor. Yönetmelikte giriş sınavının açıldığı yılın ocak ayından geriye dönük 2 sene ibaresi var. İlan aralıkta veriliyor2014 yok. Sınav ilanı 2016'da verildi. 2014'ü de dikkate almalılar."
bu konuda sizin yorumunuz ne arkadaşlar? sizce 2014 de sayılmalı mıydı yönetmeliğe göre?
-
@alihusssain hocam yönetmeliğe göre sayılması gerekir ama bakanlığın bu koşulu düzelteceğini sanmıyorum.
-
Yönetmelikte ki ifade yoruma açık ilanın gelmesi sadece duyurudur başvuru 2017 de başlıyor. 2017 de başvurusu başlayan bir sınav için 1 yıl daha geriye gideceklerini hiç sanmam hele ki 2014 yds nin sızdırıldığı söylenirken hiç olmaz gibi zaten kurumlarda genelde 2015 2016 kabul etti son zamanlarda
-
Ben İktisat mezunu yds'den 91.25 almış bir adamım. Uluslararası İlişkilerle ilgili bilgim genel kültürle sınırlı. Olur mu dersiniz bu?
-
Baraj 80 olsaydı kaçla kapatır bilemezdik ama 85 isteyenler için güzel bir baraj. Bence bu sınava girmek isteyip de başvuran çoğu kişiye gelecektir ya da en kötü 86,25'le kapatır
-
@mko İngilizcenize güveniyorsanız bir ay hazırlanmak için süreniz var, güncel gelişmelere hakim olmanız ve biraz da literatür bilmeniz gerekiyor sanırım.
Forumda nasıl çalışacağımıza dair tavsiye veren olursa memnun oluruz. -
@vanim Çeviri çok kolay da kompozisyon zorlayabilir ama hazırlanayım bakayım. Gerçi belki 15 senedir İngilizce çalışmıyorum ya.
-
@mko kolay deyip geçmeyin, eksiksiz çeviri istiyorlar. Diplomasi terimlerine hakim olmak gerek.
-
Kaçla kapatır sizce? Mülakat deneyimi olan varsa paylaşımı makbule geçer.
-
taban puanda kalır diye düşünüyorum, 85 çok yüksek puan kaç kişi YDS 85 üstü alabiliyor, bir de diğer şartlar söz konusu olunca 85 alan herkes girer sınava. 300 katılımı anca görür.
-
@Antimülakat ilginize teşekkür ederim. Mülakatlarla ilgili, başvuru süreci ve sonrasına dair en küçük bilgiler bile çok işimize yarayabilir. Ben de kendimce ufak bir çalışma yapacağım, faydalı olmak dileğiyle..
-
@nizam hocam çok yakın bir dostumuz var şu an Panama'da 2. katip olarak görev yapıyor. Onun yazısı elimizde mevcut hemen buraya atalım da belki oradan da faydalanabilirsiniz.
-
@Antimülakat çok iyi olur teşekkür ederim.
-