Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğı Sınavı
-
@Antimülakat Hocam bir de ben İngilizce dışında da dil biliyorum, o da girerken biliyorsa, mülakatta diğer dil için de uluslar falan bakayım (hani şimdi başlasam tekrara ancak biter) mı yoksa daha genel haberler gibi mi soruyorlar?
-
@impressiveunit hocam içerik yününden güçlü olmanız gerekecektir. Genel bir konudan ziyade diploması, siyasi tarih, uluslararası iktisat ve uluslararası ekonomik kurum, kuruluş, birlik, anlaşma vs. kompozisyonlarda değineceğiniz her konu artı puan olarak getiri sağlayacaktır. Başka bir dil biliyor olmanın elbette artısı vardır ancak gerçek anlamda bu mesleklerde çalışmak isteyenlerin büyük oranda 2. bir yabancı dilleri olduğunu da hesaba katmanız gerekir. Dediğim gibi, kompozisyon konularında dil seviyeniz ve cümleleri kullanış biçiminiz elbette önemli ama yazının içeriği de önemli diye biliyorum.
-
@Antimülakat çok teşekkür ederim hocam
-
KPSS ön şartı kaldırıldığı için kurum içi sınavlarda içeriğe daha fazla ağırlık verilecektir. Adayların bilgi seviyesini, soracakları kritik sorularla ölçeceklerini düşünüyorum. Önceki yılların sınav soruları incelendiğinde analiz odaklı sorular göze çarpıyor. Bu sene analiz seviyesi yine yüksek olmakla birlikte, analize başlamak için dahi sorularda verilmeyen bazı bilgilere sahip olmamız beklenecektir. Uluslararası ilişkiler teorilerine ve terminolojisine çok iyi hakim olmamız gerekiyor. Bunun için Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinde tercüme dairesinin yayımladığı bir terimler listesi bulunmakta. Bu listenin çok faydalı olacağı kanaatindeyim. Dışişleri Bakanlığı uzun yıllar terör örgütlerinin asalaklığına maruz kaldığı için bu yapılacak sınavlarda liyakat çok daha fazla önemsenecektir. Kurumun prestiji için gerekirse açıklanan kadro sayısının altında alım yapılacağı, yine de liyakat ve temsil unsurlarından yoksun adaylara memuriyet verilmeyeceği noktasında bir duyumum oldu. İnşallah bundan sonra devletimiz; işe yaramaz insanların, memuriyeti alana kadar birkaç sene çalışıp sonra bir ömür asalak moda geçtiği verimsiz bir çalışma alanı olmaktan çıkar. İnşallah bundan sonra gerçekten devletine hizmeti düstur edinmiş, bu yolda kendi ömrünü vakfedecek kadar dava bilinciyle donanmış genç ve dinamik kadrolarla devletimiz olması gereken seviyelere ulaşır. Bu düşüncelerle, sınava girecek bütün vatan evlatlarına başarılar diliyorum. Allah yolumuzu açık etsin.
-
Başvurular dün itibari ile sona erdi. Bildiğim kadarıyla katılmaya hak kazananlar sitede yayınlanmayacak,kendilerine mail yolu ile dönüş sağlanacak. Mail alan arkadaşlar buraya yazabilirse çok sevinirim.
-
@IRMezunu (2) Giriş sınavına başvuranlar YDS puanlarına göre tek bir liste halinde sıralanacak ve ilk 500 aday giriş sınavına katılmaya hak kazanacaktır. Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi Bakanlığın www.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden ilan edilecektir.
-
YTB başvuruların sona ermesinden iki gün sonra açıkladı kazananları. Sınav tarihinin yakın olduğunu da göz önüne alırsak Dışişlerinin de bir iki gün içerisinde açıklayacağını düşünebiliriz.
-
@nizam gözden kaçırmışım teşekkür ederim bilgilendirme için
-
liste yayınlandı arkadaşlar, herkese hayırlı olsun.90 puanla kapatmış.
-
Kapanışa şaşırmadım. Alanım olmadığından korkup özellikle başvurmadım, bildiğim ne kadar daha önce yurtdışında çalışan , okuyan varsa başvurdu. Amaaan deneyelim diyerek. İnşallah siz kazanırsınız. Onlardan daha çok emek verdiniz.
-
Adamlar 85 yaparken bir bildikleri varmış demek. O kadar İçişleri listesine diğer başvurulara bakarak konuştum ama tüm tahminlerim yalan oldu anca kıyısından girebildik listeye.
Benim merak ettiğim bu kadar kişinin yarısından fazlası yurtdışından mı yoksa Kpss ile uğraşmayıp sırf buna hazırlanan kalabalık bir kitle mi var? Varsa eğer böyle vatandaşlar hiç akıl işi değil yaptıkları. Gidip kazanılması en zor kurumu hedefliyorsun ve kendine hiç alternatif yaratmıyorsun.
Edit: Bir yandan uzmanlıkta vs çalışıp da Ydsye girip yüksek alanlardan bu sınavı bekleyenler varsa neden böyle yüksek kapattığı daha anlaşılır oluyor.
-
Listede zaten bir yerlerde staj yapan, zaten çalışan bir kesim var. Oranını bilemem.
-
Sınava giren kimse yok mu?
-
Sınava giren var da daha çok sınavlar bana girdi o 2 gün : )) Halter kaldırmış gibi oldum öyle bir yoruldum ki bir de ertesi gün mülakata girince iyice dağıldım.
Benim bir beklentim yok Dışişleri'nden. Benim için ütopyaydı, 2 yıl önce giremedim sınavına bari bu sefer gireyim diye girdim. Elimden geldiğince de yaptım bir şeyler ama sanmıyorum beğenileceğini. Ben o ortamdaki diplomat olmadan büyükelçi olanlar gibi yapamıyorum, eğreti durur bende. İlk sabahki sınavdan sonra oturdum banka, biraz dinledim milleti, herkes İngilizce konuşuyor : )) Oğlum tamam etkisi altında kaldınız da kasmayın bu kadar. Güvenlik diyemeyip, "Öğleden sonraki sınavda bir security politics sorusu bekliyorum." diyenlere dayanamıyorum ben. Nasıl beklentiye girmişler, nasıl bir havalar... Sınav kağıdı okuyanlar bunların yazdıklarını görünce diyecek ki "Vay arkadaş biz bunu hiç düşünememiştik lan! Hemen Sayın Çavuşoğlu'na haber verelim."
Ben Çalışma Bakanlığı'na uzman yardımcısı olarak gireyim bana yeter. Dışişleri'nde mülakata kalmak büyük iş bana göre, hani öyle dalga geçilecek bir durumu yok onu başarabilenin o ayrı konu.
-
@ErTuGS Hocam o İngilizce-Türkçe konuşma problemi İngilizce okul mezunlarında genelde var. Sınav gerçekten çok yorucuydu, konuştuğum herkes sizin gibi umutsuz. Soruların herkesin cevaplayabileceği düzeyde olması herkese bir başarısızlık hissi verdi sanırım. İstediğiniz yerden istediğiniz sonucu alırsınız umarım.
-
@vanim Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğı Sınavı içinde söyledi:
@ErTuGS Hocam o İngilizce-Türkçe konuşma problemi İngilizce okul mezunlarında genelde var. Sınav gerçekten çok yorucuydu, konuştuğum herkes sizin gibi umutsuz. Soruların herkesin cevaplayabileceği düzeyde olması herkese bir başarısızlık hissi verdi sanırım. İstediğiniz yerden istediğiniz sonucu alırsınız umarım.
Çok teşekkür ederim hocam cümlemize inşallah.
-
arkadaşlar yazılı sınav sonuçları açıklandı. herkese hayırlı uğurlu olsun. ben listede 50'lerdeyim. mülakat için tavsiyeleriniz olursa benim için çok iyi olur malum biraz kritik bir durumdayım sıralama açısından.
-
@giantsbane hocam tebrik ederim, ben de listedeyim. Tavsiyeleri bekliyorum.
-
Hayırlı uğurlu olsun dostlar. İnşallah nihai listede de görürüz sizleri.
-
@giantsbane Üstad tebrik ederim. Bizim sınavına bile giremediğimiz kurum size nasip olsun inşallah