Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı Mülakat Süreci
-
@emekemek sizden referans istediler mi
görüşme esnasında? -
Merhaba arkadaşlar, bugün biz de genç bir müfettiş beyi misafir ettik. Görüşme yaklaşık 2.5 saat sürdü. Oldukça keyifli geçti , stres yapılacak bir şey yokmuş. Genel olarak sizi tanımaya yönelik klasik sorular soruluyor ardından sizin meslekle ilgili bildiklerinizi öğrenmek istiyor. Daha sonra kendisi sizin bahsetmediğiniz , meslekle ilgili önemli gördüğü konularda bilgilendirme yapıyor. En son olarak müfettişlik olmaması durumunda kontrolörlük veya uzmanlık isteyip istemediğinizi soruyor. Bu sorunun müfettişilik mülakatı için bir önemi olmadığını özellikle belirtti . Az kişi giricez mülakata ama eğer varsa benim gibi hukukçu arkadaşlar için uzm yrd değil avukatlık vs. gibi hukuk departmanlarında görevler teklif edildiğini söyledi. Onun haricinde sizi tanıyan ve bilen 2 kişinyi referans olarak not alıyor, bu kişilerin arkadaşınız vs olabileceği gibi eski çalıştığınız iş yeri sahibi vs. de olabileceğini söyledi . Onun haricinde istanbul mülakatları için 2x500tl ye kadarki masraflar banka tarafından karşılanacakmış, bunu da ilk defa müfettiş beyden öğrenmiş oldum. Herkese başarılar dilerim.
-
@mkv19 öncelikle ellerinize sağlık. Yazınız çok yararli bi yazı. // Güncel ve alanla ilgili sorduklari sorulari paylasabilir misiniz?
-
düzenlenmiştir.
-
Arkadaslar beni en son pazartesi aradilar ev mulakati olacak falan diye, bi daha donen olmadi. Baska var mi böyle olan?
-
@yorgun-kamucu, içinde söyledi: Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı Mülakat Süreci
@mkv19 öncelikle ellerinize sağlık. Yazınız çok yararli bi yazı. // Güncel ve alanla ilgili sorduklari sorulari paylasabilir misiniz?
Bana alanla ilgili bir soru gelmedi , bankacılık ve ekonomiyle alakalı ilgili genel bi kaç soru sordu. Güncel ekonomi gidişatına yönelik de bir soru gelmedi ama alana ilişkin bir merakınız var mı , takip ettiğiniz kaynakları vs. öğrenmek istiyorlar.
-
@birikiucdort bana da henüz ev ziyareti için donulmedi
-
@yorgun-kamucu referanslar kısmı doldurulan formda vardı hocam.
-
@fırtına-lordu umarim en kisa sürede donus yaparlar bizede
-
@birikiucdort bende de durum bu
-
Arkadaşlar sözlü mülakata nasil hazirlaniyosunuz? Bide grup mülakatı hakkında detayli bilgi sahibi olanınız varsa aydınlatırsa sevinirim. // Mülakata taksiyle gidip gelcez ve banka ödücek vay bee
-
Arkadaslar ben en son gecen hafta pazartesi adres doğrulaması için arandım, o zamandan beri gün belirlenmesi icin aranmayı bekliyorum. Var mı aynı durumda olan? Artık gerilmeye başladim ve kendim aramayi düsünüyorum müfettişi.
-
@yorgun-kamucu bugün bana geldiler 1 buçuk saat oturdular 2 kişiydiler. Benle ilgili sorular sordular sürekli not aldı zaten nelerle ilgilenirim hobilerim neler banka ve meslek hakkında ne biliyorum önce beni sorguladılar sonra ise kendileri bilgikendrdiler işin iyi yanlarını ve biraz daha sıkıntılı yanlarından bahsettiler. 6 ay içerde 6 ay dışarda çalışıyoruz dediler . Girince ilk 18 ay staj dönemi gibiymiş bir müfettişin yanında sonrasında yalnız olacakmışız. İstanbuldaki grup çalışması 1 gün sürecekmiş önce bir olayı 5 dk kadar tartışmamızı istiiceklermiş sonra el becerisi ile ilgili çalışmalar işte lego puzzle tarzı en sonda da psikologla roleplay çalışması varmış. Bu kısım teknik bilgi yok piskolojik tamamen dedi. En son aşama da bireysel mülakat orda teknik bilgi sorulur dedi 10 12 kişi olacakmış karşımızda bölümümüzle ya da banka ile ilgili sorular sorulur dedi ve bu da temmuzun 3ü ya da 4. Haftası olabilir dedi. Ve size 2 adet referans soruyor isim numara şeklinde ben bir kişi söyledim sorun değil dedi.
-
@tezantitezsentez Banada geldiler. Yalnız eve gelen mufettis çol karizmaydı. Normalde çok istedigim bi meslekti. Suan 2 kati daha cok istiyorum.
-
@yorgun-kamucu hayırlısı ile olur inşallah hocam allah gönlünüze göre versin
-
Merhaba arkadaşlar, ben henüz değerlendirme merkezi çalışması ile ilgili tarih saat yer bildiren bir mail almadım. Benim durumumda olan var mı? Adres teyiti için arandığımda ev ziyaretinin de değerlendirme merkezi çalışmasından sonra yapılacağı söylendi. Tekrar aramalı mıyım? Araya da bayram giriyor diye sonrasında İstanbula gelmek için bilet bulamamaktan korktum.
-
@bungholio müfettişi aramaya çekinme. Bana gelen müfettiş bey. herhangi bi ''soru''n olursa bana yazabilirsin demişti.
-
@plodyy banada degerlendirme merkezi ile ilgili bir mail vs gelmedi. Konuyla ilgili vakifbank duyuruları takip edelim. herhangi bir duyumda burdan birbirimize haber verelim.
-
@plodyy vede istanbula gelis bilet paranızı siz odeyip bankaya fiş gostericeksiniz ve banka karsilayacak. Bu konu biraz rahatlaticaktir sizi. ucak pahali olsa bile.(belli bi limite kadar banka karsiliyor. limiti bilmiyorum. Sehir ici 100tl)
-
@yorgun-kamucu teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Bir konu daha var merak ettiğim. Mülakatlarda başarılı olan herkes aynı işi mi yapacak yoksa müfettiş yardımcılığı da kendi içinde birimleşiyor mu? Çünkü hepimiz mezun olduğumuz fakültelere göre farklı alanlardan sınav olduk ve hepimizin yetkin olduğu alanlar farklı.