Askerlik Sorunu
-
Arkadaşlar Merhaba, tecilim Eylül’de bitiyor. Kpss den hemen sonra askere gitmeyi düşünüyorum. 2018 puanlarım gayet iyi, A grubu ilanlarına başvurabilmek için tecil istiyorlar mı hatırlamıyorum, yani bakaya kalırsak ilanlara başvurabilir miyiz? Örneğin Bddk, sayıştay, kaymakamlık, hakimlik, vmy, dguy, guy vs için? Tecrübeli arkadaşlar bir yol gösterirse sevinirim. Teşekkürler şimdiden
-
Evet arkadaşlar bende detaylı bu konuda tecrubeli arkadaslardan bilgi bekliyorum lütfen aydınlatın bizi benimde tecilim 30 haziranda bitiyor benimde 2018 kpss puanım var örneğin ağustosta Guy sınavı oldu diyelim ben bakaya durumdayken nasıl olacak sınava girebilecekmiyim başvuru yaoabikecekmiyim?
-
ben de bu konudan çok sıkıntılıyım e devlette haziranda süre bitiyor yazıyor hazirandan sonra sevk tarihine kadar olan aralıkta gelen ilanlara başvurmamda sıkıntı oluşur mu acaba
-
Bakaya kalıp memur alımı ilanına başvuran, sınava giren, mülakata giren hatta atanan tanıdığım baya kişi var. Henüz bakaya nedeniyle memur olma sıkıntısı yaşayan duymadım.
-
Sanırım birçok kamu ilanında "askerlikle ilişkisi olmayan" ibaresi mevcuttur. Yani ya yapmış ol ya çürüğe çık ya da tecilli ol anlamına gelir bu. Ben o sorunu yaşadığımda yetkili kurum ve kişiler "bakaya bir aday, sınavlara, mülakatlara girebilir lakin kabul edilmesi halinde başlayamaz" demişti. Hem birçok kamu kurumunun bu hususta esnek olabileceklerini sanmıyorum. Başlayıp, 2-3 ay sonra tecili bitirip gitmek var bir de başlamaya engel teşkil eden bakayalık durumu... Hem sanki SGK da özel sektöre tebliğ ediyor "x personeliniz bakayadır çalışamaz" diye sanırım. AMA BENİMKİSİ KANAAT ve başıma gelenler silsilesi. İyice sorun soruşturun.
-
Bu konuyu en iyi şekilde ilgili kurumun ilgili mercii cevaplayabilir sanırım
-
bakaya kalmak tam olarak hangi dönem oluyor hocam
mesela benim E devletimde 14.06.2019 a kadar sakıncası yoktur yazıyor bu tarihten sonra bakaya mı oluyorum ?
ve beni ne zman askere alırlar -
@frank askerlikle ilişkisi bulunmamak durum bilgisine gireceğiniz şey, sınava görmenizi engellemese bile mülakatta sorabilirler. Bu da bir ihtimal sıkıntı olabilir bunun dışında çözülecek bir mesele olduğunu düşünüyorum. Herhangi bir engel teşkil etmez. Çok fazla da göze batmaz
-
@modigliani-0 o tarihten sonra yoklama yaptırmanız gerekiyor. Yaptırmazsanız yoklama kaçağı oluyorsunuz. İdari para cezası var.
Bakaya ise yoklama yaptırıp da sevk tarihi geldiği halde birliğine teslim olmayanlara deniyor.Yoklama kaçağı iken polis/jandarma çevirmesine yakalanırsanız veya otelde vs. kalırsanız tutanak tutturuyorlar. 15 gün içinde yoklama yaptırmanız gerektiğine dair. Yaptırmazsanız bakaya konumuna düşüyorsunuz.
-
Bakaya nasıl kalınıyor tecil bitiş tarihi itibariyle mi ve bakaya kalma durumunda kuruma atanirsak ki suan böyle bir durum var askerlik tecil ettirilebiliyor mu resen veya atandigin kurum aracılığıyla bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim benim tecil bitiş tarihim 16.06.2019 ve ben guyu kazandım bu durumda ne yapilmali
-
@modigliani-0 hocam öyle bir tarih olamaz siz askerlik şubesine bir gidin o en erken 30 haziran olabilir bu tür işler yarım aylık olmaz ki bence daha uzak bir tarihtir
-
E devlet bazen yanlış tarih verebiliyor bir arkadaşın 15 martti ancak askerlik şubesine gitti 30 haziran oldu.
-
Arkadaşlar bende aynı durumdayım. 12 Haziran'da bitiyor tecilim ama Kasım'da gidiyorum askere. Erteleme bitim tarihi de 30 Eylül gösteriyor. Biraz önce askerlik şubesini aradım ve 30 eylüle kadar sıkıntı olmayacağını söylediler.
-
Bende aynı şekilde 12 haziranda bitiyor guy kazandım ve kazandı belgesini ne zaman vermemiz lazım askerliğin kasımdan sonraki döneme sarkması için biliyor musunuz
-
@iibf7 bugun askerlik subesindeydim temmuzfa bitiyor tecilim 30eylule kadar sorun olmayacagini soylediler hocam.
-
Arkadaşlar yüksek lisans dışında askerliği ertelemenin başka bir yolu var mı?
-
aynen ya , var mı , mesela temmuzda bitiyor tecilim en azınsan bir kaç ay daha ileri atamaz mıyım ,
2. side diyelim süre doldu beklesiğim bir mülakattan olumlu sonuç aldım başvurduğumda askerlik sorunum yoktu başlamamda sıkıntı olur mu @andrewryan -
Bedelli askerlik hizmetinden, fiili askerlik hizmetine başlayanlar, bakaya durumunda bulunanlar ve yoklamasının yapıldığı tarihte yoklama kaçağı veya saklı olanlar yararlanamayacak.
-
@keynesyenadamm askerlik şubesindeki görevlilere sormak en doğrusu galiba.
-
Şu son bedelli birilerini yine kurtardı. Yeni askerlik sistemi için diyecek söz bulamıyorum. Her koşul ve şartta yine de askere gitme zorunluluğu şu dönem için bir çok kişiyi zorlayacak gibi görünüyor. Ben zorunlu askerlik tamamen kalkar diye düşünüyordum.