2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
-
@furkenn sıraya koydular sanki avukatlık, müfettişlik açıklandı sıra denetmenlik olabilir
-
@lastmetal hocam mit araştırma yaparken tam olarak neyi inceliyor acaba bilginiz var mı?
-
@kleonard ayrıntı bilmiyorum.
-
Merhaba dostlar.
Bugün çok yoğun bir gün geçirdim, gerçekten sabah kalktığımdan beri -ki saat 5 bu vakit- ayaktayım ve sürekli bir kafa ve beden koşturmacası içindeyim. Gün içinde elbette olan biteni takip ettim ancak yanıtlayacak fırsat bulamadım.Olanları olumlu görüyorum açıkçası. En azından bir adım. Ama nasıl bir adım? 14 ay süren soruşturma süreci. Bu gerçekten düşündürücü ve üzücü. Devletimizin elbette her kadrosu önemli her kadrosuna layık görülen adaylar getirilebilir, buna anlayışım sonsuz. Ancak 14 ay be abi.
Ayrıca ben çoğunluğun iyiliği düsturunca bakarım olaya. 50 kişilik bir alım süreci, bu süreçler içerisinde olan onlarca, yüzlerce insanı etkiliyor. İç içe geçen başvurular, geciken süreçten kaynaklı puan yükselmeleri, neredeyse 2 - 2.5 senede bir alım yapılması bir unvan için, bunlar çoğunluğun zararına. Teknoloji bu kadar gelişmişken, gelişkin bir otomasyon - kontrol sistemi oluşturulmalı artık. Bir tık ile kimin hakkında ne varsa, yazışmalar beklenmeksizin raporlandırılabilmeli. Gerçekten bu süreler tahammül edilebilir gibi değil ve dediğim gibi ortaya çıkardığı zararlar, faydasıyla yarışır düzeyde.Bu sürece dair yorumum.
Gelelim Denetmenlik konusuna. Ben Kurumun hatta görüyoruz ki Bakanlığın açıklamaya hazır olduğunu düşünüyorum, kaldı ki haberler de böyle söylüyor. Ama diye küçük bir şerh düşmek istiyorum.
Kurumun ve de Bakanlığın beklemesine sebep olacak başka bir gelişme olur mu, olabilir mi, soruşturuyorum bunu.
Ayrıca Mustafa Apaydın'ın söylemleri de açıkçası beni endişelendirdi. Sabır önemli meziyet. 14 ay süren o sürecin yanında daha 2. ayda olduğumuzu düşününce, ister istemez ürküyorum. Bakalım, soruşturmaya devam edeceğim.
Bir şeyleri netleştirirsem bilgi vereceğim dostlar. -
@paretowilfredo üstad bizim de bu soruşturmalardan dolayı aylarca bekleme ihtimalimiz var mı sence?
-
@kleonard Dostum, iki aşamadan birisine bekletileceksiniz kesin olarak bence. Söylemler de bunu gösteriyor. Umudum, sonuç safhasında değil, atama safhasında olsun bu illa olacaksa. En azından herkes yoluna bakar, kazanan ona göre, kaybeden ona göre planını yapar. Diğer yandan yönetmelik değişikliği, sürecin liste hazırlanması bâbında nispeten hızlı yürümesi, bu ihtimal daha kuvvetli diyor bana.
-
@paretowilfredo bencede açıklanıp soruşturma atama safhasında beklenecek gibi
-
@paretowilfredo üstad dikkatini çekmiştir muhakkak bu müfettişlik sonuçlarının açıklanacağına dair en ufak bir bilgi sızmadı pat bir twit geldi açıklandı bu kadar belirsizken.öte yandan denetmenlik icin devamli bir eylül ayi içinde açıklanacak ibaresi dolaştı durdu yani ateş olmayan yerden de.. hesabı boş değildir bu diye düşünüyoruz yanılıyor muyuz?
-
Eğer Eylül olayı varsa Murat Urat bu aralar duyum alabilir
-
Mustafa Apaydın dile getirdiği gvs,bence SGK müfettişlik ile ilgili. Denetmen yardımcılığını kastetmiyor gibime geldi.
-
Arkadaşlar bence mustafa apaydının sabır önemli bir meziyettir demesi kısa bir vakit kaldığını gösteriyor bence uzun bir süre kalsa bu lafı söylemezdi çünkü herkes bu süreçlerden yılmış durumda artık dün çok olumsuzdum ama bugünkü olanlardan sonra haftaya açıklanmaması için bir neden yok bence zaten eylül söylemi olucak gibi
-
@modigliani-0 3 haftadır hiçbir şey yazmadı gruba
-
Arkadaşlar birde ben ysk mülakatına girdiğimde mülakata girmeden form gönderdik ve herkese güvenlik soruşturması yapıldı bu aşamada birde formu gönderdiğim tarih ile mülakata girip sonuçların açıklanması arasında en fazla 2.5 ay vardır ki bu ysk gibi bir kurum 10 kat fazla araştırılmayı gerektiyor öyle söylenildiği gibi en az 6-7 ay sürmesi bana mantıksız geliyo öyle bir güvenlik soruşturması yok
-
@kingjames hocam başkanın kastettiği müfettişlik bence. Bu ay içinde açıklanırsa zaten gvs ile ilgili olmadığı anlaşılacaktır.
-
Bir hareketlenme olsa da Apaydın sözü ile onu da kesti bi nebze umutları yıkmak hep kolaydır .O da haklı teftiş ile kiyaslayinca ...
-
Sabir onemli meziyet dogrudur tamam ama bizim de vaktimiz kiymetsiz degil bir an once hayatimizla ilgili gelismelerin yasanmasini istiyoruz. Benim 14 ay bekleyecek maddi manevi gucum yok. Burdaki kimsenin de oldugunu zannetmiyorum
-
Sayın Apaydın gvs ve evrak işini teftiş açısından söyledi bence ayrıca diğer tweetinde bir arkadaşın dileğine şöyle cevap veriyor :
"Darısı bize inşallah başkanım dört gözle bekliyoruz"
Apaydın : İnşallah
-
Elimizde hala Eylül söylemi var ve hala 1 haftadan fazla süre var. En azından şu ay bitene kadar pozitif havayı dağıtmayalım.. dün avukatlık uğun teftiş geldi. Gerisi de gelecektir. Eğer onlar önceden gvs formu vermişse onu bekliyor olabilirler
-
@paretowilfredo 9.dönem sgdy alımı gibi bir süreçle inşallah 10.dönem sgdy adayları karşılaşmaz ️
-
@felix-felicis dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama gvs sürenin önemli bölümü gvs beklemekle geçti demiş yani bence gvs de bitmiş yoksa adam gvs beklemekle geçiyor derdi. Haftaya inşallah bu iş sonuçlancak