25 Ara 2019 20:38

Merhaba dostlar.
Eş durumu konusunda çok sayıda mesaj alıyorum. Öncelikle şunu söyleyeyim, bu konuda mevzuatta yazan şartları taşıyanların kendi durumları ile alakalı teferruat için Kurumla görüşmeleri en sağlıklısı olacaktır. Karşı mesleğin durumu, o Kurumun atama şartları, tekrar mazeret kullanma durumu gibi konular özellikli konular. Bu konularda sizi yanlış yönlendirmek istemem. Bu nedenle bu durumu iki taraf da memursa özellikle her iki Kurumla da istişare halinde olarak değerlendirmeniz en sağlıklı seçim olacaktır bence.
Temel şartları Sosyal Güvenlik Kurumu Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde şu şekilde yer bulmuş durumda;

alt metni

Bunun dışında yazıda da belirttiğim gibi mazeretinizi en başta belirttiğinizde direkt olarak eşinizin olduğu yerde göreve başlayabiliyorsunuz. Bunun uygulamaları önceki promosyonlarda oldu.
Yeni evlenecek arkadaşlar için şunun bu mantıkla baktığımızda atamadan evvel nikahın olması, karşı tarafın eş durumu şartlarına uygun olması durumunda doğru olan seçenek gibi görünüyor. Diğer durumda önce ilinize gidip sonra mazeret ataması yapmanız gerekeceğinden bir anlamda iki iş olacaktır.

Bunun yanında tekrar söylüyorum tüm bu konuların tatbiki kısmını en iyi Kurumun bu işe bakan birimleri bilir. Defalarca bu uygulamaları yaptıklarından en sağlıklı yöntemi onlar söyleyebilirler. Ve özellikle yine tekrar ediyorum, iki taraf da memursa, iki tarafla da görüşmek mantıklı olur. Karşı tarafın da kısa vadede atanması ve sizin ikinci kez eş durumuna tabi olmak durumunda kalma ihtimaliniz varsa mutlaka iki tarafla da etkileşimde olun ki mağduriyet yaşamayın.