Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Uzman Yardımcısı Alımı 2019
-
Sağolun Hocam , TİM de şekli denetim yapacaklardır muhtemelen. Daha önce iki kez elendi mi gibi. İnşallah bugün açıklanırda işimize gücümüze bakarız ️
-
Rica ederim , Bugun biraz zor gibi anladım ik daki memurun konusmasından ama insallah bi an önce Açıklanır
-
Arkadaşlar bugün aradım. Önceki tahminimde dediğim gibi mülakat listesi TİMde hazırmış , bu listeden aynı zaman diliminde başka kurumada başvuranlar elenecek, 2 kez mülakattan elenenler Ayıklanacak ve geriye kalan liste gelir gelmez paylaşacağız zaten liste hazır TİM sadece hatalı olan kişileri listeden ayıklayıp bize mail atacak bizde direk paylaşacağız ,Mülakat vs de fazla uzun sürmez dediler. Bu saatten sonra aramak sonuç vermez, tek iş websitesini güncelleyip durmak . Hakkımızda hayırlısı olsun
-
@anonim hocam baska kurum derken baska ihracatcı birlikleri değil mi cünkü ilanda herhangi bişe yazmıyordu bunun dısında
-
@sbfli tabi hocam kurumdan kastım TİM e bağlı diğer birlikler. Onun dışındaki başvurularda sıkıntı yok.
-
Tamam hocam anladım teşekkürler @anonim
-
Arkadaşlar açıklandı. P3 80.190 üzerine hayırlı olsun
-
Hayırlı olsun hocam herkese tarihleri de verselerdi iyi olacaktı
-
Alim sayisi cok olunca ters etki yaratir diyenler hakliymis valla 75 p3 vardi olmadi. Cogunlugunun yds si kötü ama
-
@gpale mülakatta ydsden çok ingilizce konuşma becerinizi ölçüyorlar, benim de ydsem 90'a yakın olmasına rağmen konuşurken takılıyorum ama bir arkadaşım 60'larda olmasına rağmen çok iyi konuşuyor. Mülakatta öncelikli olarak listening ve speaking becerinize bakacaklardır.
-
Mülakat tarihi yakın fazla sürmez dediler. Mülakatta inşallah yabancı dile bakarlar zira ihracat sektöründe çalışacagız .
-
@anonym hocam ben ispanyolca da biliyorum yds den dr iyi aldim da 75 p3 vardi listeye giremedim, sorun değil umarım hakeden kazanır
-
YDS genelde 70 lerde yani kıl payı geçilmiş. YDS yüksek diye speaking/listening yeteneği iyi olacak diye bir durum yok arkadaşın dediği gibi. Ben yurtdışında onlarca Türk gördüm ,YDS si iyi konuşması sıfır ,yds si kötü konuşması iyi. Fakat şunu biliyorum ki İngilizceyi gerçek anlamda iyi konuşan kişiler YDS den de basit bir şekilde yüksek Alabilir. Yds si kötü olup akıcı ingilizce konuşanların cümlelerinde bir çok hata vardır. Ama öyle yada böyle iletişim kurabilir. Onun için YDS net bir kriter değil. IELTS/TOEFLgibi bir tık daha donanımlı sınavlar gerek. Neyse herkese hayırlı olsun. Kazanamayanlarda sonraki alımlara başvursun özellike 1-2 kişişik olanlara .
-
@gpale bu kötü işte hocam bence dil puanlarıda hesaba katılıp liste yapılmalı. Sırf 2 mat fazla çözemedin diye bu yeteneklerinin göz ardı edilmesi acı.
-
@gpale OAİB'de ikinci sıradan mülakata girip elenmiş biri olarak size rahatlıkla söyleyebilirim ki listede yer alan birinci ve sonuncu kişinin alınma olasılığı nerdeyse aynı. Mülakat esnasındaki performansınız belirleyici olacak.
-
@anonim bir hocam vardı universitede yds hakkinda cok dengesiz bir sinav demisti bir defasinda. Gercekten de oyle. Kendim deneyimledim 1 ay arayla, hic calismadan, girdigim sinavlarda birinden 70 birinden 83.75 aldim.
-
Yds gercekten dil becerisini ölcen bi sınav değil aksine sanki sadece şartların sağlanması için yapılan bi uygulama gibi o nedenle bi cok insan ya kacırıyor ya da eleniyor, mülakatta bunu ölçmeleri adil olacaktır diye düşünüyorum en azından diğer kurumlar gibi aadece basvuru sartı olarak aramıyolar. @anonym hocam sizin deneyiminiz var Peki mülakatın hepsi mi ingilizce oluyor yoksa bi kısımdan sonra mı ceviriyorlar
-
@sbfli Yaklaşık 15 dk sürmüştü. Kendini ingilizce tanıtır mısın sorusu ile başladılar ve özgeçmiş ile ilgili soruları ingilizce sordular. Bana çeviri yaptırmadılar ama masada ingilizce bir metin vardı. Başkalarına yaptırmış olabilirler. Geri kalan kısım türkçeydi. Gündem (Barıs Pınarı Harekatı, Ambargolar) ve Birlik (Görevleri, içinde kaç birlik barındırdığı, hukuki statüsü) ile ilgili sorular sordular.
-
Anladım hocam teşekkürler
@anonym, içinde söyledi: Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Uzman Yardımcısı Alımı 2019
@sbfli Yaklaşık 15 dk sürmüştü. Kendini ingilizce tanıtır mısın sorusu ile başladılar ve özgeçmiş ile ilgili soruları ingilizce sordular. Bana çeviri yaptırmadılar ama masada ingilizce bir metin vardı. Başkalarına yaptırmış olabilirler. Geri kalan kısım türkçeydi. Gündem (Barıs Pınarı Harekatı, Ambargolar) ve Birlik (Görevleri, içinde kaç birlik barındırdığı, hukuki statüsü) ile ilgili sorular sordular.
-
Arkadaşlar mülakat için nelere çalışmalıyız? Deneyimi olan varsa aydınlatabilir mi?