2019 Maliye Soru ve Cevapları
-
@LioN o soru verginin konusu kesin cevap..
-
Süresiz borçlar vardı cevap olarak
-
Viv sorusu ise. A kisisi turk vatandasi almanyada vefat ediyor orda bir evi var bu kisinin esi ise turkiyede turk vatandasi diyorduki viv nasil odenir. D sikki 1/3 lu bisey isaretledim sanirim. Tamami matraha konu olur 1/3 u odenir felan diyordu.
-
@gulcan Olabilir, emin olarak yapmadım ben o soruyu. Cevabı da bulamadım ama konsolide borçların içinde süresiz borcun olduğu var sadece onu biliyorum. Süresiz borç şıkkındaki terimi duymadım daha önce hiç. Siz görmüşseniz muhtemelen odur cevap hocam.
-
@LioN aynen öyle devlet süresiz borçlanmada sadece faizi ödeyeceğini taahhüt eder anapara garantisi yok
-
@Tonyukuk646 bende sınava girmeden önce okudum onda aklımda kalmış hocam
-
Siklarda muhtar olan soruda diger siklar neydi. Sanki muhtarlar gelir vergisinden muaf tutulmustu ya reis bi guzellik yapmisti onlara silah milah tasima ruhsati vermisti:) O soruyu tam hatirlayan var mi?
-
@LioN köy muhtarı özel hizmette çalışan dadı ve hapisanede çalışan mahkum diye hatırlıyorum.
-
@LioN dadı vardı 3. öncülde
-
Aynen hangisi gv den muaf degildiri soruyordu degil mi soruda
-
@LioN muaftırı soruyordu ben 1 2 3 yaptım ama yanlış herhalde.
-
Ben muhtar ve hapishanedeki muaftir dedim sanirim. Dadi oder dedim.
-
Geçen sene 27 net yaptım bu sene üzerine o kadar çalıştım 20 net yapsam öpüp başıma koyacağım nerede yanlış yapıyorum bilmiyorum
-
@Fth-00 geçen sene 125 nete 90 puan geliyodu bu sene 105 nete falan gelecek bu gidişle.
-
@beveridge-eğrisi bu sorularda gerçekten 30u aşan arkadaşları takdir ediyorum. 30u geçme hayalleriyle girmiştim sınava ama nasip
-
@beveridge-eğrisi yav kardesim senin nicki gordukce ah ah diyorum. Sinavda issizligi gordum tamam gerisini okumaya gerek yok yapistir lorenz egrisini dedim biz yapistik:) nicklerin yanina aciklamalarda yapilsin bundan sonra:)
-
@LioN iktisatta hangi soruydu ben hatırlamıyorum beveridge li soruyu
-
@beveridge-eğrisi issizlik turlerinin analizinin yapildigi egri turu diyordu sanirim.
-
@LioN açık iş oranı ve işsizlik oranı eğrisi beveridge. İşsizlik türleri dediği için emin olamadım ben bilmediğim bir şık vardı sadece o yüzden budur diyip onu yaptım e şıkkıydı bende onu hatırlayan var mı ?
-
@Estevez bu ceko sorusumuydu iktisa mi kardesim