2019 İktisat Soru ve Cevapları
-
@00schumpeter00 60-80 sorusunu nasil konumlandıralim şimdi
Piyasa mekanizmasi etkinse devlet neden ekonomiyi düzenliyor veya etkinse ne kadar etkin
Şık ekonomik kararların alınmasında piyasa mekanizması etkin şeklinde ,iyi güzelde doğru kabul ettikleri sikta kamu gelirlerini artırmak amacıyla devlet ekonomik hayatın içinde ..
Piyasa mekanizması kavramını görünce benim aklıma serbest yani devletin minimal olduğu sistemler geliyor ,tamam ithal ikameci modelde de piyasa etkin olabilir ama doğru kabul ettiğin sikta'' devlet gelir artırmak için ekonomiye katılır
Burada gelir sağlamak kavramı üzerinden soruyu çözmemizi işlemişler malum devletin öncelikli amacı kamu hizmetleridir gelir sonradan gelir ama dolayli da olsa gelir yani ..
İki sikta yoruma açık
Ama 60-80 arasına bakınca herhalde gelir sağlama > piyasa mekanizması etkin
Gelir sağlama üzerinden soruyu çözmemizi istiyorsanız etkin piyasayı şiklara koymayacaksiniz
Çok kalitesiz iş
Var mı aksi düşüncesi olan yazsın aydınlqnalim belki görmediğimiz bir şeyler vardır -
@Antimülakat bölüm kontejyaninin dolmadigi bir uniden üç yıl önce mezun olmuş son bir yıldır kitap açmamış ve yeni askerden gelen bir arkadasim hukuktan 35 doğru 2 yanlis yaptigini söylüyor
Demek ki sınav kolaymis
Ki calismis olmama rağmen bana göre standartti ne zor ne kolay -
Arkadaslar iktisat netleri yuksek olan arkadaslar hangi kaynaklardan yararlandi acaba çıkmış sorular dışinda ?
-
@kadr hocam o soru hatalı olabilir mi 60 80 arası ithal ikameci politikalarla devlet eliyle gerçekleştiriliyor piyasa ekonomisi neresin de buranın anlayamadım
-
@kadr kolayliga kolaydı hocam ama hedefi 25 olan adam için kolaydı hukuk 30 ustunu gene çalışanlar yapar taşkın yapıya itiraz süresi ayrılık sorusu gibi bazı ince sorularda vardi. İlk kez hazırlanan arkadaşlar var 20lerde netleri onlarda hukuk kolaydı diyor.bence orta düzeyde geçen yilkine benzer bir hukuk testiydi
-
bütçe açığı sonucu hiperenflasyon sorusunda da hatalar var.
savaş ve ihtilaller hiperenflasyona tetikler diyebiliriz ama dış şoklar ve zayıf hükümet için kesin birşey denemez.şok un büyüklüğü ne kadar,hükümet ne kadar zayıf.yine de sebep olurlar ama nadiren. -
@kadr bu soruya itiraz eden oldu mu. Benimde mantigim almadı piyasanın etkin olma mevzusunu. Dün bir hoca yorumladı güya soruyu. Bu benim yorumum diye yuvarladı.
-
@kadr katılıyorum
-
@piko zayıf hükümet ne alaka demiştim ben de. o soru nasıl yanlış oldu anlamadım. I-II yapmıştım. İtiraz edilebilecek bir soruysa nasıl itiraz edelim. Herkes memnun mu o cevaptan?
-
@islimbot ben doğru yaptım ama soru aşırı kalitesiz fazla üstünkörü sorulmuş sinavda açıkcası böyle üstünkörü zoruları üç öncülüde doğru kabul etmek her zaman mantıklı oluyor bakarsanız 2019 kpss de bir çok üç öncülüğünde doğru olduğu soru vardı
-
@ert1234 bende orasini anlayamadım bu soruyu sorup şiklara etkin piyasa seçenegini koyuyosan cevap etkin piyasadır . kabul edilen cevapta doğru olabilir ama etkine göre turevdir .he etkin piyasa seçeneği olmasa onu işaretlerdik zaten
-
@guymağduru şikayet edilmesi lazım ,akşam biraz irdeleyim nasıl oluyormuş , vakit bulursam hem buna hem asimetrik bilgi sorusuna itiraz edecegim
-
@kadr hocam itiraz süresi bugün son galiba
-
@guymağduru hadi ya, haberim yoktu
-
@kadr sınav tarihinden itibaren 3 iş günü diyor hocam 5 son herhalde
-
@islimbot itiraz sınavdan 3 gün sonraya kadarmış yani bugün sondu. Zaten dün yayınladilar ama işte
-
leontieff paradoksu sorusu yanlıştı bence.teoriye yönelik eleştirilerden biri 2. dünya savaşı ertesi olmasından dolayı ithalat-ihracat oranlarının sağlıklı sonuçlar vermediği iddiasıdır ve çoğu yerde de yazıyor.
-
İktisat hocaları uyuyor sanki hiç kimsenin gıkı çıkmadı . Başvuru itirazı süreci de bitti zaten
-
@kadr sorunun nesine takılıyorsunuz anlamıyorum. Nedir bu ezberlicik? Piyasa mekanizması etkin demiyor ki! Devletin kararlarinda piyasa mekanizması etkin. Az bi Türkçe ile devlet karar alırken politika yaparken piyasanın durumuna bakarak karar aldığı anlaşılıyor. Neden soruyu yokuşa sürüyorsunuz?
-
@guymağduru genişletici mali daralma ile ilgili soru hakkında dilekçe verilip itiraz edilmiş.
https://twitter.com/ustad06maliye/status/1154031899238473729?s=19