2019 İktisat Soru ve Cevapları
-
@kpssınavı O zaman cevap o hocam ben de silip değiştirdim. Hayırlısı olsun.
-
@Tonyukuk646 her noktada teğet değiller ki
-
@kpssınavı Teğet oldukları noktaları birleştirerek Sözleşme Eğrisi oluşturuluyor zaten hocam. Eğri üzerinde her noktada teğetler.
-
@ademsmith evet net cevap o
-
Bir soru vardı şıklarda terkip hatası teşhis hatası falan vardı onu ne yaptınız arkadaslar
-
23-29 dönemi tarıma dayalı sanayileşme yapan var mı arkadaşlar? Liberal ekonomi bana da çol yakın gelmedi çünkü
-
@mia99 bende oyle yaptim 1920 lerde ne liberallik mi olur dedim
-
@gulcan Hocam o terkip hatası. Bireyler tasarruf yapınca ortaya pozitif bir durum çıkarken toplum tasarruf yapınca ortaya negatif bir durum çıkıyor mesela bu terkip hatasının bir örneği. Soruda da buna benzer bir şey soruyordu.
-
@Tonyukuk646 teşekkür ederim demkki ben ters düşündüm
-
TCMB'nin Hazineye kredi açmasının önünün kesildiği yıl soruluyordu. 2001'di cevabı yanılmıyorsam.
-
@ademsmith TÜRKİYE EKONOMİSİNDE LİBERAL DÖNEM (1923-1929)
- 1923-1929 yılları arasında ülkemizde uygulanan dış ticaret politikası liberal politikalardır. Dünya’da da hakim olan klasik okulun hakimiyeti 1929 Büyük Buhran olana kadar ülkemizde de sürmüştür Bu yüzden ülkemizde bütçe politikası olarak 1929 yılına kadar denk bütçe politikası hakimdir. Ekonomimiz de tarım sektörü hakimdir. Ekonomide hakim olan sektör tarım sektörü olduğu için büyüme grafiğimiz dalgalı bir şekilde seyretmiştir.
Türkiye Ekonomisi ders notundan kısa bir kesit hocam.
- 1923-1929 yılları arasında ülkemizde uygulanan dış ticaret politikası liberal politikalardır. Dünya’da da hakim olan klasik okulun hakimiyeti 1929 Büyük Buhran olana kadar ülkemizde de sürmüştür Bu yüzden ülkemizde bütçe politikası olarak 1929 yılına kadar denk bütçe politikası hakimdir. Ekonomimiz de tarım sektörü hakimdir. Ekonomide hakim olan sektör tarım sektörü olduğu için büyüme grafiğimiz dalgalı bir şekilde seyretmiştir.
-
@Estevez teşekkürler hocam saglik olsun
-
@Estevez doğru liberal politika o sorunun cevabı 1929 orada önemli koruyucu devlet politikaları o tarihten sonra erkin oluyor
-
Toplam refah 32 miydi acaba ?
-
@Ludwig-Büchner 40 bulan birtek ben miyim
-
@Ludwig-Büchner Evet 32 çıkıyor.
-
@Tonyukuk646 evet hocam teğet olmasıydı cevap
-
@pes-etmeyen-biri soruda 1 yıl falan bir şeyler diyordu 110 yaptım ben de.
-
Yabancı merkez bankalarının faiz arttırması indirmesi gibi bir soru vardı cevabını hatırlayan var mı?
-
@mia99 Onun cevabı mb nın para arzını azaltacağı tarzında bir şeydi sanırım. Ulusal paranın değer kazanmasıyla alakalıydı soru. Ben içerde para arzı azalırsa yerli para değer kazanır mantığı ile öyle bir şık yaptım zaten 1 tane vardı.