TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

2019 İktisat Soru ve Cevapları

KPSS A
    kpss 2019 iktisat soruları cevapları kpss a grubu
    75
    330
    26897
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • K
      kadr @00schumpeter00 Son düzenleyen:

@00schumpeter00 60-80 sorusunu nasil konumlandıralim şimdi
      Piyasa mekanizmasi etkinse devlet neden ekonomiyi düzenliyor veya etkinse ne kadar etkin
      Şık ekonomik kararların alınmasında piyasa mekanizması etkin şeklinde ,iyi güzelde doğru kabul ettikleri sikta kamu gelirlerini artırmak amacıyla devlet ekonomik hayatın içinde ..
      Piyasa mekanizması kavramını görünce benim aklıma serbest yani devletin minimal olduğu sistemler geliyor ,tamam ithal ikameci modelde de piyasa etkin olabilir ama doğru kabul ettiğin sikta'' devlet gelir artırmak için ekonomiye katılır
      Burada gelir sağlamak kavramı üzerinden soruyu çözmemizi işlemişler malum devletin öncelikli amacı kamu hizmetleridir gelir sonradan gelir ama dolayli da olsa gelir yani ..
      İki sikta yoruma açık
      Ama 60-80 arasına bakınca herhalde gelir sağlama > piyasa mekanizması etkin
      Gelir sağlama üzerinden soruyu çözmemizi istiyorsanız etkin piyasayı şiklara koymayacaksiniz
      Çok kalitesiz iş
      Var mı aksi düşüncesi olan yazsın aydınlqnalim belki görmediğimiz bir şeyler vardır

E G H scofieldmustafa R 5 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
      • K
        kadr @Antimülakat Son düzenleyen:

@Antimülakat bölüm kontejyaninin dolmadigi bir uniden üç yıl önce mezun olmuş son bir yıldır kitap açmamış ve yeni askerden gelen bir arkadasim hukuktan 35 doğru 2 yanlis yaptigini söylüyor
        Demek ki sınav kolaymis
        Ki calismis olmama rağmen bana göre standartti ne zor ne kolay

N Ludwig Büchner 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
        • M
          metin2500 Son düzenleyen:

Arkadaslar iktisat netleri yuksek olan arkadaslar hangi kaynaklardan yararlandi acaba çıkmış sorular dışinda ?

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • E
            ert1234 Yasaklı @kadr Son düzenleyen:

@kadr hocam o soru hatalı olabilir mi 60 80 arası ithal ikameci politikalarla devlet eliyle gerçekleştiriliyor piyasa ekonomisi neresin de buranın anlayamadım

K 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
            • N
              nairu Hazine ve Maliye Bakanlığı Yasaklı @kadr Son düzenleyen:

@kadr kolayliga kolaydı hocam ama hedefi 25 olan adam için kolaydı hukuk 30 ustunu gene çalışanlar yapar taşkın yapıya itiraz süresi ayrılık sorusu gibi bazı ince sorularda vardi. İlk kez hazırlanan arkadaşlar var 20lerde netleri onlarda hukuk kolaydı diyor.bence orta düzeyde geçen yilkine benzer bir hukuk testiydi

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
              • P
                piko Son düzenleyen:

bütçe açığı sonucu hiperenflasyon sorusunda da hatalar var.
                savaş ve ihtilaller hiperenflasyona tetikler diyebiliriz ama dış şoklar ve zayıf hükümet için kesin birşey denemez.şok un büyüklüğü ne kadar,hükümet ne kadar zayıf.yine de sebep olurlar ama nadiren.

islimbot 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                • G
                  guymağduru Hazine ve Maliye Bakanlığı @kadr Son düzenleyen:

@kadr bu soruya itiraz eden oldu mu. Benimde mantigim almadı piyasanın etkin olma mevzusunu. Dün bir hoca yorumladı güya soruyu. Bu benim yorumum diye yuvarladı.

• H
                    heisenbergww @kadr Son düzenleyen:

@kadr katılıyorum

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                    • islimbot
                      islimbot KVKK @piko Son düzenleyen:

@piko zayıf hükümet ne alaka demiştim ben de. o soru nasıl yanlış oldu anlamadım. I-II yapmıştım. İtiraz edilebilecek bir soruysa nasıl itiraz edelim. Herkes memnun mu o cevaptan?

H P 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                      • H
                        heisenbergww @islimbot Son düzenleyen:

@islimbot ben doğru yaptım ama soru aşırı kalitesiz fazla üstünkörü sorulmuş sinavda açıkcası böyle üstünkörü zoruları üç öncülüde doğru kabul etmek her zaman mantıklı oluyor bakarsanız 2019 kpss de bir çok üç öncülüğünde doğru olduğu soru vardı

• K
                          kadr @ert1234 Son düzenleyen:

@ert1234 bende orasini anlayamadım bu soruyu sorup şiklara etkin piyasa seçenegini koyuyosan cevap etkin piyasadır . kabul edilen cevapta doğru olabilir ama etkine göre turevdir .he etkin piyasa seçeneği olmasa onu işaretlerdik zaten

• K
                            kadr @guymağduru Son düzenleyen:

@guymağduru şikayet edilmesi lazım ,akşam biraz irdeleyim nasıl oluyormuş , vakit bulursam hem buna hem asimetrik bilgi sorusuna itiraz edecegim

G 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                            • G

@kadr hocam itiraz süresi bugün son galiba

K 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                              • K
                                kadr @guymağduru Son düzenleyen:

@guymağduru hadi ya, haberim yoktu 😞

G 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                • G

@kadr sınav tarihinden itibaren 3 iş günü diyor hocam 5 son herhalde

• P
                                    piko @islimbot Son düzenleyen:

@islimbot itiraz sınavdan 3 gün sonraya kadarmış yani bugün sondu. Zaten dün yayınladilar ama işte

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                    • R
                                      rassal Yasaklı Son düzenleyen:

leontieff paradoksu sorusu yanlıştı bence.teoriye yönelik eleştirilerden biri 2. dünya savaşı ertesi olmasından dolayı ithalat-ihracat oranlarının sağlıklı sonuçlar vermediği iddiasıdır ve çoğu yerde de yazıyor.

• G
                                        guymağduru Hazine ve Maliye Bakanlığı Son düzenleyen:

İktisat hocaları uyuyor sanki hiç kimsenin gıkı çıkmadı . Başvuru itirazı süreci de bitti zaten

eomer 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                        • scofieldmustafa
                                          scofieldmustafa @kadr Son düzenleyen:

@kadr sorunun nesine takılıyorsunuz anlamıyorum. Nedir bu ezberlicik? Piyasa mekanizması etkin demiyor ki! Devletin kararlarinda piyasa mekanizması etkin. Az bi Türkçe ile devlet karar alırken politika yaparken piyasanın durumuna bakarak karar aldığı anlaşılıyor. Neden soruyu yokuşa sürüyorsunuz?

Herkes nerde?

• eomer
                                            eomer @guymağduru Son düzenleyen:

@guymağduru genişletici mali daralma ile ilgili soru hakkında dilekçe verilip itiraz edilmiş.
                                            https://twitter.com/ustad06maliye/status/1154031899238473729?s=19

Atçanyurt'tan selam getirdim.

scofieldmustafa 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 13
                                            • 14
                                            • 15
                                            • 16
                                            • 17
                                            • 15 / 17
                                            • İlk ileti
                                              Son ileti