2019 İktisat Soru ve Cevapları
-
@Antimülakat Ak modeli yerine Is-lm modeli cevap. Bir de Lm dikleştikçe maliye politikasının etkinliği azalır olacak hocam.
-
Hangisi TCMB'nin araçlarından biri değildir sorusuydu. Şıklarda rezerv opsiyon, faiz koridoru vs. vardı. Tercihli Munzam Karşılık oranı yaptım ama hatırlamadığım bir şık ile onun arasında kalmıştım
-
@pes-etmeyen-biri olabilir
-
@islimbot TCMB Dış Varlıklar şıkkı vardı ben de çok emin olmamakla beraber o şıkkı işaretledim.
-
@islimbot bir bilanço kalemi yazılmıştı cevabın o olması lazım
-
@Tonyukuk646 evet onunla 2 şık arasında kalmıştım. Evet oymuş cevap
-
@rybzinski onu da merak ediyorum
-
121 tl yüzde 10 faizli bir soru vardı galiba soruyu tam hatırlamıyorum.
-
Marj sorusunun cozumu nasildi 0.2/1.6 yuzde 12.5 yaptim
-
Hasılat esneklik sorusu vardı
-
Edgeworth sorusu yalnızca bir girdi kullanılır yaptım emin olmamakla
-
@Adam-Keeynes kutu diyagraminda es urun egrileri teğettir degil miydi hocam ?
-
@ademsmith emin değilim hocam olabilir. Bi yerde çözmültğm aynısını benim aklımda öyle kalmıs sadece
-
@ademsmith Sadece anlaşma eğrisi üzerinde eş ürün eğrileri teğet oluyor. Aslında ben onu işaretledim sonra değiştirdim, soruyu da tam hatırlamıyorum, anlaşma eğrisi üzerinde diyor muydu?
-
@Adam-Keeynes eş ürün eğrileri kesismez yaptım eş ürün eğrileri kesismez diye bir şık vardı onu yaptım eş ürün eğrileri
-
@Adam-Keeynes liberal politika olacak. Lozan anlaşmasının ilgili maddelerinden dolayı azınlıkların çalışma koşullarına müdahale edemiyoruz. 10 yıl aslında ama 29 ekonomik buhranını öne sürerek lozanı delip devletçi politikaya geçiyoruz
-
@nairu bende oyle yaptim yanlismiymis
-
@johnstuartmill Hocam eş ürün eğrileri kesişiyor çünkü diyagramın asıl amacı ikisinin(modelde iki üretici var) kesiştiği noktaları bulmak ve onun üzerinden Anlaşma Eğrisi çizmek. Diğer şıkların doğruluğunu bilmiyorum ama.
-
@rybzinski edgeworth sorusunda birbirine tegettir olmasi lazim
-
@Tonyukuk646 evet sözleşme eğrisinin her noktasındaki geçerli durumu soruyordu