2019 Hukuk Soru ve Cevapları
-
Şıklarda icra iadesi icranın geri bırakılması falan yazan sorunun cevabı ne idi ?
-
“İhbar ve şikâyet konusu fiilin suç oluşturmadığının herhangi bir araştırma yapılmasını gerektirmeksizin açıkça anlaşılması veya ihbar ve şikâyetin soyut ve genel nitelikte olması durumunda soruşturma yapılmasına yer olmadığına karar verilir. Bu durumda şikâyet edilen kişiye şüpheli sıfatı verilemez.”
-
@friedmanmilton hocam sen bildigin katliam yaptın kovuşturmaya yer olmadığı kararını cumhuriyet savcısı verir soruya gelince
Kovuşturmaya yer olmadığı kararı yaptım ben soruşturma aşamasından kovuşturmaya geçemesin diye savcı gereksiz hallerde veriyor çünkü -
@YunusEmre_58 cevaplar açıklansın katliamı görürüz
-
@friedmanmilton hayır cevap soruşturmaya yer olmadığı kararı olabilir ona birşey demiyorum
Ben kovuşturmaya yer olmadığı kararını mahkeme başkanı vermez savcı verir diyorum -
Soruşturmaya yer olmadığı kararı, ihbar ve şikayetin mahiyeti gereği savcılığın işlem yapılmasına gerek görmemesi halinde, soruşturmanın başlatılmamasına yönelik bir karardır. Şu hallerde soruşturma yapılmasına yer olmadığına karar verilebilir (CMK m.158/6)
-
@Econumist sorunun kökünde bu ibareler varsa cevap şüphesiz sizin dediğiniz gibidir
Zaten belirttim ''soruyu yanlış anlamadiysam '' diye .gerçi soruyuda net hatırlamıyorum şikayet falan geciyorsa cevap tartışmaya sebep olamayacak kadar barizmis -
Arkadaşlar savcı şahsi cezasızlık hali olursa mesala kovuşturmaya yer olmadıgı kararı verir. Ama soruda suç yoktur gibi şeylerden bahsediyordu. O yüzden soruşturmaya yer olmadıgı doğru cevap olmalı.
-
@atanamayan ama 6. sayfa son entrynin başını oku
Yeterli şuphe olusturacak delil yoksa diye geçiyor
Kovusturmaya yer olmadığı durumunda da Ortada suç durumu yok suç varsa savcı davayı açar inisiyatifi yok diye biliyorum
Arkadaşlar sikayet vs dediği için bir şey demiyorum .soru kokunde şikayet geciyosa kanun maddesi ortada cevap soruşturmaya yer olmadığı belli yani -
@kadr ben de sınavda okuyunca bu kovuşturmaya yer olmadığı kararı olamaz baksana daha şikayet aşamasında dedim içimden. Ama kahretsin ki ezber sistem hiç duymadım hep kovuşturmaya yer olmadığı kararı duydum diye yanlış olanı işaretledim. 2017 khk da yazıyor bu ibare de. Sağlık olsun yapacak bir şey yok. Aynı ifade geçiyordu soruda birebir.
-
@Econumist aynen aynen bende aynı mağduriyeti yaşadım hiç duymadigim bir şıkkı isaretleyecegime en azından duyduğum ve soruyla kısmen ilintili şıkkı isaretleyim dedim
Yani yanlış yapılacaksada böyle fikir yürütülüp yapılsın . İnsana, bildiği soruyu yanlış yapması çok dokaniyor -
Icra iflastan bocalamasam süper olacakmış ama 5 yanlış cıktı :/toplam 32 d 8 y.
-
@agustcomte benim de 8 yanlışın 3’ü iflastan.
-
Hukuk kolay diyorlar fakat 35 üstü standart sapmaya etkisi olur mu
-
38 Doğru 1 yanlış 1 boş
-
@ücüncütekil hocam aslında hukuk kolay değildi hakkını vererek çalışan yaptı bundan emin olun
-
@ücüncütekil yani 18 e göre sorular daha iyidi
-
@ert1234 bende sürekli bunu dile getirdim hocam. Geçen sene gerçekten daha basitti.
Ama bu sene esaslı calıstım 36 doğru yapabildim. Çalışmayan birisi için salt Bilgiler tarihler çokta basit değildi. Basitten kasıt şu: emeğimizi veren tek alan hukuk oldu. -
@ücüncütekil kesinlikle öyle örneğin 1 . Derece ya da 2 3. Derece mirasçı kim bunlar ne kadar oranla mirasa sahip olurlar ha deyince öğrenilecek bilgiler değil zaten şu forumda kaç kişiyiz Allah aşkına burada olan Arkadaşlar işin farkında olanlar diye düşünüyorum
-
@ert1234 HUKUK bütün hukukları çalışanlara kolay gelmiştir çünkü sorular genel kapsamlıydı .ama atıyorum 6 hukuk çalıştın icra iflas çalışmadın 3 4 tane de yanlışın çıksa gitti 10 -11 soru gider ki 30 net,25 net bu yılki hukuk kısmı için iyi değil .ama oturup hepsine çalıştıysan ve heyecanına yenilmediysen evet 35 üstü gelir. ben dersleri hep şöyle sınıflandırırım.
1 aşama önce konu çalış bitir.1.aşamada böyle kolay soruları yaparsın .soru çözmesen bile netin gelir bilirsin .30-33 üstü iyidir
2.aşama konu+çıkmış soru /kolay soru .bunda da orta soruları yaparsın. 25 üstü net iyidir.
3.aşama konu+çıkmış+themis /konsensus gibi kitapları çöz.bunda artık zor soruları da yaparsın .herkes bu aşamaya çıkamaz .işte bu aşamada 20 üstü net senin puanını aşırı yükseltir .
herkes 1.aşamayı tam yaparsa ekstra bi şey yapmasa da puan alır .bu dediğin sistemi her derse uygulayabilirsiniz.mesela bu yıl maliye soruları bence 3.aşama .konu+4t gibi kitaplar+ayrıntı soru kitapları
iktisat soruları da 3.aşama
buna göre başarılı mısınız bulabilirsiniz.yani maliyeden konu çalıştın 4t çözdün sonra ayrıntı çözdün ve 20 net yaptıysan suçu kendinde ara .ama konu + klasik kitap bitirdiysen eksik çalışmışşsn demektir .şuçlu görme kendini düzeltmeye bak.seneye yine aynı taktiği izlersen bir arpa boyu yol gidersin .işte bi kişinin her yıl aynı puan almasının nedeni budur .