2019 Hukuk Soru ve Cevapları
-
Arkadaşlar kovustrurmaya yer olmadığı mi yoksa soruşturmaya yer ölmediği mi doğru şimdi kesin bir bilgi var mı
-
@beveridge-eğrisi Hocam tacirler arasında diğer tarafı temerrüde düşürmeye,sözleşmeyi feshe vd dair ihtarlar veya ihbarlar nasıl yapılmaz?Noter aracılığıyla,taahhütlü mektupla,elektronik posta ile,ticaret odası aracılığıyla felandı cevaplarda
-
Bir de kat mülkiyeti sorusunda 1.2.3 mu yoksa 1.2 mi doğru
-
@Lex-fori Soruşturmaya yer olmadığı olcak
-
@hukukcuuu kovuşturmaya yer olmadığı diyen dershane hocaları var diyorlar
-
@Lex-fori Cmk.madde 158/6 da açıkca yazıyor hocam 2017de KHK ile eklenmiş maddeye
-
@Lex-fori Buda 1-2-3 olcak Medeni Kanun madde 998’de üçünüde saymış
-
"Soruşturma evresinde suç iddiası araştırılır ve suç süphrsi yeterli yoğunluğa ulaşırsa iddianame düzenlenerek kamu davası açılması sağlanır. Eğer şüphe yeterli yoğunluğa ulaşmazsa cumhuriyet savcısı kamu davası açmadan KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA karar vererek dosyayı kapatır"
A kadro kitabında böyle yazıyor.
-
@beveridge-eğrisi Ama burda suç süphesi diyor soruda ihbar veya şikayet inanılır görülmezse felan diyor kanunda bizzat sınavdaki cümlenin aynısı yazıyor
-
@beveridge-eğrisi soruşturmaya yer olmadığı olacak. İddaneme kabul edilip mahkeme örneğin delili yetersiz bulursa kovuşturMaya yer olmadığına karar verir. Soruda sadece şikayet edilmiş iddiname kabul edilmemiş
-
@hukukcuuu eyvallah sagolasin
-
@reagan ben arada kaldım zaten bu soruda o yüzden yanlış kabul ediyorum.
Doğru yanlış ne durumda gençler. Benim yine 35-5 oldu geçen seneki gibi. -
@Lex-fori Rica ederim.Sizce Hukuk geçen seneye göre gerçekten kolay mıydı?Ben geçen senede girdim bir tık daha sor geldi.Çok kolay sorularda vardı ama zorlayıcı sorular geçen yıla göre bir tık artmıştı sanki,ben mi yanlış düşünüyorum acaba ?
-
@beveridge-eğrisi danistayin ilk derece olarakı baktığı davalar yok orda
-
@gulcan 14.soruda yazılmış o
-
@beveridge-eğrisi soruda araştırılmaya dahi gerek olmadığı yazıyordu
-
@hukukcuuu geçen sene daha kolaydı bence
-
@ücüncütekil Bende öyle düşünüyorum aralarında çok büyük bir zorluk kolaylık farkı olmamakla birlikte bu sene daha zordu bencd
-
Geçen sene hiç çalışmadım yine ort üstünde gelmişti . Lakin bu yıl baya salt bilgi birsürü tarih vardı .
-
@hukukcuuu geçen sene düşürücü sorular yoktu bu sene 4-5 soru var düşürücü sorular geçen seneki
hukuk soruları vatandaşlıkk kıvamında sorulardi.