2019 Kamu Yönetimi Soru ve Cevapları
-
@kadr içişleri stajyer kontrolör alımı 93.20 ile kapattı
-
@RootofAllEvil hmm olabilir hocam onları takip edemedim
-
Sbky mezunu olarak söylüyorum kaliteli bir sınavdı.
-
Bu sene kamu yönetimi beni bayağı zorladı. Geçen sene 27 doğru 10 yanlış vardı. Bu sene 21 doğru 12 yanlış var.
-
Aslında hem Kamu için hem de Uluslararası için özel bir çalışma yapılmıyor. Bu nedenle sınav zordu kolaydı gibi yorumlar biraz çalışmayan kişiler tarafından analiz edilmiş oluyor. Çalışıpta kötü net çıkaran varsa bu kişilerin yorumları daha yerinde olur.
-
Kpss bilgileriyle 25-9 yaptım amacım p31 yüksek tutmaktı ama yetemyecek herhalde.
29 iktisat
35 hukuk var
2018 34 hukuk
19 kamu
24 iktisat
P31 82 geldi
Siralama 800 lerde -
2018 kpss sonrası gelen ilanlar ağırlıklı olarak kamu yönetimi ve uluslararası ilişkiler derslerinin kullanıldığı puan türlerinden geldi. İçişleri ab uzmanlık ile kontrolörlük ilanları, mgk uzmanlığı, insan hakları kurumu, kamu denetçiliği kurumu ve dahi ytb kurumu uzmanlığı ilanı... Diğer yandan p48 ve türevi puan türleriyle alım yapan kurumlar da olmadı değil:)
-
@Antimülakat hocam şahsen bende herhangi bir çalışma yapmadım fakat özellikle çevre kentleşme ve turk siyasal tarihi soruları zor olmakla birlikte üni bilgileriyle pekala yapılabilecek sorulardı
Yani zamanında sınıfta inekleyenler platon un sifir büyümenin ckmp nin katı atık sozl gibi daha bir çok sorunun ekmeğini yemiştir
Yani sınav öncesi oturup çalışsan nereye çalışacan orasida muamma
Genel kültür gibi görüyorum
İşte ezberciyle antieZbercinin farkı boyle platformlarda ortaya çıkıyor
Eminim sabahlara kadar çalışıp 95-100 alıp çani büklüm büklüm büken arkadaslarim bu soruları yapamamıştır -
@RootofAllEvil Aynen bir de bize Uİ, KY okumayın. Maliye okuyun derlerdi. Ama zaten KPSS’ye hazırlanırken o dersleri görüyoruz. Ekstradan kendi bölüm derslerimizi de zaten biliyoruz. Bence daha avantajlı Uİ veya KY okumak.
-
Kamu yönetimi ortalamaları 2017'de 11 net, 2018'de 8 netmiş yani ortalamaya bakarak geçen sene 2017'ye göre daha zormuş diyebiliriz. Ben geçen sene 13 net bu sene 26 net yaptım fakat geçen sene kamu yönetimine çalışmadığım için bu sene ile kıyaslayamıyorum ama 2018'e göre daha zordu diyebilir miyiz?
-
@Mülkiye_17 2017 ve 2018 ders ortalamaları nerede acaba? ben bulamadım
-
@islimbot https:// www. unibilgi. net /wp-content/uploads/2017/06/2017-kpss-ortalama-485x327.png
https:// www. memurlar. net /haber/771777/kpss-ve-oabt-ye-ait-sayisal-veriler-aciklandi.html