2019 Uluslararası İlişkiler Soru ve Cevapları
-
Dostlar öncelikle geçmiş olsun ve hakkınızda hayırlısı olsun. Bol ilanlı bir yıl olmasını dileyerek bugünkü mevzumuza geçelim. Uluslararası İlişkiler testinde sizlere, Uluslararası İlişkiler Teorisi, Uluslararası Hukuk, Siyasi Tarih, Uluslararası Güncel Sorunlar, Uluslararası Örgütler ve Türk Dış Politikası konularından sorular yöneltilmiştir. Bu sorulardan hatırladıklarınızı başlık altında toplayarak hep birlikte 40 soruyu da bulmaya çalışalım. Sorular hakkındaki değerlendirmelerinizi bu başlık altında toplayalım.
-
Yeni işlevselcilik teorisi ile ilgili yanlış olan şık sorusu
Marshall yardımlarının Türkiye’ye etkisi
Self determinasyon( ulusların kendi kaderini tayin hakkı) ilkesinden ilk kez nerede söz edildi gibi bir soru
Türkiye geri kabul antlaşmasını kimle yaptı?
Hangisi Yunanistan’da Türk azınlığın karşılaştığı sorunlardan değildir? Siyasi katılım ile otonom dernek ve vakıf özgürlüğü arasında kaldım
Nixon doktrini ile ilgili doğru olmayan hangisidir?
Karadeniz Ekonomik işbirliği teşkilatı daimi sekretaryası hangi şehirdedir? Yanlış hatırlamıyorsam soru bu şekildeydi
1990’ da Türkiye-Rusya’nın yakınlaşmasını sağlayan mekanizma nedir gibi bir soru soruldu
-
@barocan KEİ'nin sekreteryasını istanbul yaptım
-
-
Koruma sorumluluğu veya hakkı kapsamında BM güvenlik konseyi hangi ülkeye müdahale etme kararı aldı? Libya dedim
BM’de güvenliğin sağlanması mekanizması ile ilgili uzun bir soru vardı tam hatırlamıyorum
1945 Potsdam konferansında alınan kararlardan değildir?
Ab’ye Üyelik yılı doğru olan hangisi?
-
@islimbot Ben atina yaptım ama senin yaptığın doğru dostum çok basit soruyu kaçırdık
-
Bu başlığa pek ilgi yok nedense. Paylaşım pek olmadı. Soruları toplu olarak veremedik. Neyse sorular bugün veya yarın açıklanınca doğru ve yanlışları göreceğiz
-
@barocan hocam uluslararası ilişkiler sorularını emin şekilde çözen sayısı çok az oluyor. Bir kaç kişi dışında ve ulus mezunları dışında buradaki sorulara konsantre olan sayısı çok yetersiz. Geçen yıl derlediğimiz sorular içerisinden çok fazla yanlış çıktı bu yüzden biz de fazla detaya giremedik.
-
İki senedir Viotti ve Kauppi’yi teoriler kısmında soruyorlar. Bu abilere!i dikkat! Seneye gözatalım sınava girmeden
-
baya ümitliydim aslında ama sınav hayal kırıklığı oldu benim için. P34 ilk 100'dü hedefim, 80-85 gkgy netiyle TİKA - YTB yine başka bahara kaldı
-
İki yılda inanılmaz yanlış yapıyorum. Sınavın ilk günü ilk oturuma katıldım. Diğerlerine malum geç kaldım. Uluslararası İlişkiler bölümünden 40 soruyu da işaretledim. Muhtemelen 3-5 net çıkacak. Gerçekten uluslararası ilişkiler fikir yürüterek yapılacak kadar basit bir alan değil. Geçen yılda benzer sayıda yanlış yapmıştım.
-
geçen sene son gün çalışıp ulusları 16 doğru 20 yanlış yaptım. bu yıl hiç çalışmayınca 22 doğru 8 yanlış geldi. Acaba bu sene uluslar kolay mıydı? Forumun deneyimli uluslar mezunları göreve
-
@islimbot Bu sene teoriler kısmı kolaydı ama diğer kısımlar aynıydı hatta belki de bir tık zordu. Özellikle Camp David ve AB üyelik tarihi ile ilgili sorular belirleyiciydi.
-
@islimbot ben hiç bakmadım üstelik Çeko mezunuyum bildiğimi yaptım bilemediğimi sıktım 22d 18y kolaydı herhalde
-
Uluslararası ilişkiler mezunu olarak kendi alanımdan 19-22 arası, diğer 4 alandan 100 civarı net bekliyorum. Bence en zor sınav bizim alandı, en azından ben yapamadım
-
Çok basit goller yedik...
-
@titoizm zaten her sene öyle olmuyor mu Tito reyiz? Ulusları kamuyu ne zaman göğsümüzü kaşıya kaşıya çözdük ki
-
@islimbot doğru diyorsun, çözenlere plaket verilmesi gerektiğini düşünüyorum
-
P34’te 90 puanı geçmek için kaç net lazım, bilen var mı?
-
@adolf-stalin bence 25-30 + 80-85 gkgy o civarda olur