2019 KPSS Muhasebe Soru ve Cevapları
-
28.000 li cevabın neyi tartışılıyor hocam anlamadım ben onu tam. Kvyk 10.000 bin 72/1000 dende uvyk 62.000 bulunuyor ve özkaynaklara 28.000 kalmıyor mu. Üst cevabda 70.000*10 dan 700.000 bence emin değilim ama
-
@rintintin inşallah doğudur,bildiğim diğer hazır değerler sorusunu yapamadım 2 şıkka düşürdüm cüzdandaki kuponlar dedim sanırım,hisse senetleri menkul kıymetlerde olduğundan hazır değerler gibi düşündüm oysa cüzdandaki kuponlar tahakkuk etmiş faiz gelirleri,temettü faiz gelirleri gibi isimlerle not almışım diğer hazır değerlere gitti soru:(
-
@Adam-Keeynes Hocam sorun şu ki toplam Toplam yk/ Pasif(aktif) toplam 1'den büyük olamaz. Çünkü yukarıdaki hesap alttakinin alt kümesi konumunda. Sınavda 7,2 verilmişti.
-
yüzde 15e sahip iştirakler 250borçta, kasa 250 alacakta yapan varmı?
-
@balans-etkisi hocam çok düşündüm bu soruda hatta optiğe bir seçeneği işaretleyip geri sildim boş bıraktım sonunda.
-
@rintintin hayırlısı olsun nasip kısmet bu sene sınava hazırlanma fırsatım çok olmadı,
-
İhtiyatlılık sorusu tam ters köşelikti. Gerçi bu şekilde baya soru vardı sanki.
-
@Tonyukuk646 anladımda 7, 2 de şıklarda götürüyordu zaten yanılıyor muyum hocam. Emin değil im ben sadece görüş alıyorum merakımdan
-
@balans-etkisi yoldaki paralar değil mi hocam onun cevabı
-
@onuktekin güzel soruydu desem ayıp olur mu ?
-
Tmsf de olmayan neydi beyler? Şıklar rayic bedel, vergi, emsal, gerçekleştirilebilir değer falan
-
@Adam-Keeynes Hocam tam sayıları kullanarak yaparsanız cevap çıkmıyor zaten. Sıfırları da doğru kullanarak hesaplarsanız tıkanıyor problem
-
@Adam-Keeynes yok hocam diğer hazır değerlerde yoldaki paralar,slip bedeller kredi kartıyla mal alışı gibi,pullar(damga,posta pulu gibi)tahakkuk etmiş tahvil faiz gelirleri tahakkuk etmiş temmettü gelirleri kısaca vadedi gelen kuponlar yer alır cevap cüzdandaki hisse senetleri olucaktı
-
@Tonyukuk646 olabilir hocam hangi yöntemden ilerlediğinizi anlamadım tam ben açıklanınca bakıcaz bakalım
-
@onuktekin kur artmış hangi muhasebe ilkesi diyordu onun cevabı ihtiyatlılıkmıydı?
-
@aroma olmaz hocam güzel soruydu bence de
-
@balans-etkisi aynen hocam bende öyle düşünüyorum
-
@balans-etkisi özün önceliği
-
Diğer Ticari alacaklar ve eğilim yüzdesi (emin değilim) vardı bi tanede net gerçekleşebilir değer vardı
-
@balans-etkisi o olmalı hocam sorular çorba oldu kafamda.