2019 KPSS Muhasebe Soru ve Cevapları
-
@piko umarım üzerine gidilmemiştir o zaman
-
@Minimalist Hocam korkmanızı gerektirecek bir durum yok. Kural dışı da değil. Yönetmenlikte aksini belirten hiçbir ifade yok. Cevap kağıdı sizin, istediğinizi yapabilirsiniz üstünde. Hiç merak etmenize gerek yok içiniz rahat olsun.
-
İşletme cevapları bir yerde yazıyor mu acaba
-
@Brsyaz başlık var ama bir kaç ileti var. Bi tane soru yanlıştı işletmede soruda dondurma diyor ama boru stogunu soruyordu. https://forum.tercihiniyap.net/topic/5587/2019-kpss-i̇şletme-soru-ve-cevapları
-
@elitnur 25 civarı çok iyi bence hocam. 30 yapan olmaz fazla tek tük çıkar bence
-
Binek oto sorusu ne olacak ??
-
@Tonyukuk646 Hocam cok tesekkur ederim ya. Tamamıyla içim rahatladı şu an
-
@Selahattin47 ya ben Bi hata yaptım ama şöyle kaydettim
Gyg Taşıtlar / birikmiş amortisman 11400 rakamı hatırlayamadım. Ama sanırım Gyg Birikmiş amortisman olacak tam emin değilim -
@Marsiyal hocam soruda temel tablo diyordu. Temel tablolar içerisinde fon akım nakit akım Özkaynak değişim ve bilanço vardır. Geriye kalan şık cevap olmalı
-
@Fth-00 nakit akıştı sanki cvp
-
Yahu bilmeden yorum yapıp insanalrın kafasını karıstırmayın soruda tms 1 e göre diyordu
Fon akımdı -
@hussle, içinde söyledi: 2019 KPSS Muhasebe Soru ve Cevapları
Yahu bilmeden yorum yapıp insanalrın kafasını karıstırmayın soruda tms 1 e göre diyordu
Fon akımdısoru bu şekilde miydi hocam
Aşağıdakilerden hangisi, Finansal Tabloların Sunuluşuna İlişkin Türkiye Muhasebe Standardında (TMS 1) finansal tablolar arasında sayılmamıştır? (KPSS 2008)A) Bilanço
B) Fon akım tablosu
C) Öz kaynaklar değişim tablosu
D) Nakit akış tablosu
E) Açıklayıcı dipnotlarÇÖZÜM:
Türkiye Muhasebe Standartlarına göre (TMS-1) Genel Finansal Tablolar Şunlardır: - Bilanço (Finansal Durum Tablosu) - Gelir Tablosu (Finansal Performans Tablosu)
- Öz kaynak Değişim Tablosu - Nakit Akım Tablosu - Dipnotlar ve Açıklayıcı Notlar - Önceki Dönem Bilançoları (İhtiyaç Olması Halinde)
Cevap: B şıkkıdır.
-
@Muhalba benim hatırladığım soru aynen böyleydi
-
@Muhalba Şıklarda bilanço ve gelir tablosu vardı ama direkt yazmamışlar açıklamasını yazmışlar. Cevap da fon akım tablosuydu, doğrudur hocam.
-
@Muhalba ayrıca kpss 2017 muhasebede birebir ayni soruyu sordular.Cevap fon akım tablosuydu.
-
@hussle hatırlamıyorum soruyu bende yanlış hatırlamışım
-
@Minimalist benim de kafama takıldı bende maliyet muhasebesini sıraya yazdım soruyu istatistikte çözdüm bişe olur mu bilmiyorum
-
Bu sınavın kuralı 50 dakikada soruları çözüp optiğe işaretlemektir. Diğer durumlar hak yemektir açıkça. Bunu yapmamıza bir engel yok diyerek normal göstermeyin bu durumu.
-
@friedmanmilton gyg/birikmiş amort. 11.400 olucak bence de ama birileri tutturmuş 3000 diye
-
3000 baska bir sorudaydı.