2019 KPSS Muhasebe Soru ve Cevapları
-
@Adam-Keeynes ilk başta parayla ölçülme yapacaktım sonradan ihtiyatlılık yaptım inşallah doğrudur
-
Gelir giderlerin tahakkuk esasina gore kaydedilmesi vardi o da dönemsellik arkadaşlar .
-
@emekemek sonuçlara bakmak lazım özün önceliği tam öyle birşey değil gibi sanki
-
@Bir-İki dostum hisse senedi
-
Çek sorusuyla ticari mal alış iadesi kaydı sorusuda çeldirici şıkları çoktu mal alış iadesinde kimin kaydını soruyor iyi dikkat etmek gerekiyordu
-
@emekemek aynen dönemsellik hocam o soru,
-
@emekemek hocam muhtemel gelir ve karlar için karşılık ayrılmaması ihtiyatlılık gereğidir.
MSUGT'de böyle yazıyor -
Geliri gerçekleşen ama tahsil edilemeyen gelir tahakkuklarımıydı?
-
@balans-etkisi Açek ve vçek birleştirildi ve tek hesap yapılır hocam bence mantıken öyle oluyor. Aynı hesapta vçek ve Açek olmaz
-
İhtiyatlılık sadece zarar durumunda kullanılıyor.ben dönemsellik dedim ama soruyu hatırlamıyorum bile
-
Ay sorusu cevabı neydi? Haziran temmuz..
-
@Adam-Keeynes hocam sanırım önce A dedim sonra değiştirdim B yaptım ama hatırlamıyom alacakta borçta ne vardı zorlanmıştım soruda
-
@balans-etkisi karşı tarafın borcu bankalar alacak alıcılar.bizim ise vçek borç bankalar alacaktı galiba. Şıkta 30 000 aradım ben zaten çoğu 20.000di.
-
@onuktekin doğru hocam kur artısı sorusunu diyorsunuz değil mi ben yanlış yaptım onu.
-
Bi sorudada banka kredi kartıyla mal satmış hesaba geçmemiş borçta hangi hesaba yazılır diyordu ?diğer hazır değerleri aradım şıklarda bile yoktu onuda gelir tahakkukları yaptım sanırım
-
Amortisman 3.000 mi 11.000 beyler ne buldunuz? Net gerçekleşebilir değer buldunuz mu tmsf de olan
-
@Adam-Keeynes ilk yilin amortismani soruluyordu 3000 olmalı ve net gerçekleşebilir değer dedim emin değilim
-
@Adam-Keeynes umarım değiştirdiğim doğrudur,hem vçek hem alınan çekin olduğu şıkkı yapmadım
-
@Adam-Keeynes kıst amortisman (20/100)x36000x5/12 =3000
-
@emekemek özün önceliği çeklerdeki vade sonucu alacak senetlerine yada borç senetlerine atılması değilmi hocam?bence ihtiyatlılık cevap emin değilim ama