2019 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
@aroma İçişleri Bakanlığı'na dair geçtiğimiz günlerde son söylediklerim halen geçerli dostum.
-
@Blueberry Böyle bir bilgi söz konusu değil dostum. 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne göz atarsanız açık bir şekilde unvanlara yer verildi. Kapatılan bazı Kurumlardan bu unvana geçiş dahi oldu.
-
İyi akşamlar. 78-79 puan aldım 2018'de. Bu yıl tekrar hazırlanacağım nasipse. Acaba şimdi başlasam zaman yeter mi? Hem gk-gy hem alan için geciktim mi? Saygılar.
-
@champion bence geç kalmış sayılmassınız hocam puanlarınız da çok köyü değil yeni başlayan birine göre öndesiniz hatta. Süreç uzun iyi bir çalışma ile güzel şeyler başarabilirsiniz.
-
2020 sayıştay sınavı ne zaman olur tahmini duyumu olan var mı ?
-
@champion bu yazıyı nisanda falan yazsanız anlarım ancak çok ama çok vakit var şuan. Bu kpss'nin ederi 5 6 ay.
-
ALINTI TWET::@Ahmet57798860
DUYURU.......!!!!MERHABA İİBF AİLESİ...
28 Ekim Pazartesi Günü Saat 20.00 da Gelir Uzman Yardımcılığı ilanı için etkinlik düzenlenecektir. Menfaatimiz ortak olduğu için herkesin elini taşın altına koymasıni ve bireysel olarak etkilesime gecilmesini istiyoruz...
-
2020 de merkez bankasi uzman yardimciligi veya iibfye yonelik bi kadro acar mi arkadaslar
-
Merhaba dostlar hepinize.
Hem bugüne dek gelen alımlara dair bir muhasebe yapalım hem de beklediğimiz alımlara bir güncelleme yapalım.
Öncelikle bu yıl söylediğimiz alımlardan hangileri geldi bir çıkaralım çetelemiziSPK Uzman Yardımcılığı
Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılığı
İl Göç Uzman Yardımcılığı
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uzman Yardımcılığı
Kaymakam Adaylığı
Adli - İdari Yargı Hakimliği
TMSF Fon Uzman Yardımcılığı
TMSF Fon Denetçi YardımcılığıBugüne dek bu alımları yakaladık. Yine aslında YSK Seçim Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı alımlarını da haber verdik lakin malesef İİBF mezunlarını kapsayan alımlar olmadı bunlar.
Gelelim beklediğimiz neler kaldı sırada;
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nı merakla beklediğinizi biliyorum ancak daha evvel söylediğim gibi ihtiyaçlar ve hazırlıklar var. Ancak bir türlü Bakanlık alım süreçlerini düzene koyamadı. Bu nedenle de tüm bu hazırlıklar bekliyor.
Gelir Uzman Yardımcılığı ve Defterdarlık Uzman Yardımcılığı süreçlerinin karşısında biliyorsunuz ki Kurum içi hazırlıkları var.
Vergi Müfettiş Yardımcılığı ve Hazine - Maliye Müfettiş Yardımcılığı alımları için de mevzuat değişikliklerini beklemek gerekiyor.
Merkezde yer alan Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı kadrosu ile Stajyer Kontrolörlük alımlarına dair hazırlıklar var. Ancak ne zaman ilana çıkılacağı konusu belirsizliğini koruyor.
Yine Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı için de talepler söz konusu. Aşağı yukarı bir sayı belirlendi. Hatta ihtiyacı olacak yeni açılan Kurumlar/Birimler var. Onlarda da kadro ihdası yapıldı. Epey bir sayı için alıma çıkılması gerek ancak yapılandırma, düzenlemeler, vergi reformu vs. derken Bakanlık belirsizlik içerisinde.İçişleri Bakanlığı ile alakalı olarak da İçişleri Uzman Yardımcılığı, İl Planlama Uzman Yardımcılığı, Dernekler Denetçi Yardımcılığı kadroları için talep yapıldığını ve kısmı olarak onaylandığını duyduğumu söylemiştim. Bu durum halen stabil ancak ne zaman ilana çıkacağı konusunda henüz bir gelişme yok. Yılbaşına kadar en azından bir ya da ikisi için ilana çıkmasını umuyorum Bakanlığın.
Bu alımlara ilave olarak ilan hazırlığının yapıldığını duyduğum ve kısa - orta vadede ilan vereceğini düşündüğüm Kurumlar ve alımları söz konusu. Bunlar;
-Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu 100 civarı bir alım planı söz konusu.
-Kamu İhale Kurumu: 15 civarı bir alım planı söz konusu.
-Bilgi Teknolojileri Kurumu: 120 kişilik bir alım planı söz konusu.
-Gençlik ve Spor Müfettiş Yardımcılığı: 20 ilâ 30 kişilik bir planlama söz konusu.
-Sağlık Müfettiş Yardımcılığı; 30 - 35 kişilik bir planlama söz konusu.
-Milli Eğitim Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı; Sayı hakkında bilgim yok ancak bir hazırlık söz konusu.-Sayıştay Denetçi Yardımcılığı alımı için mevcut bekleyen adayların mülakat süreçleri var. Bu sürece bağlı olarak İlkbahar - yaz döneminde alım olacak. Takvimi belirleyecek olan unsur bu mülakatların seyri. Sayı yine çok yüksek ihtimalle 45 kişi olacak dostlar.
Yeni kurulan Kurumlar ya da düzenlemeler yapan Kurumlar var dostlar, bunların kadro ihtiyaçları var. Bunların da mevzuat işlerini hallettikçe alıma çıkmalarını bekliyoruz.
-Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı
-Atom Enerjisi Kurumu Uzman Yardımcılığı
-Sigortacılık Uzman Yardımcılığı
-Nükleer Düzenleme Uzman Yardımcılığı şu an için aklıma gelenleri.Şimdilik aklıma gelen tüm haberleri aktarmaya çalıştım dostlar. İnşallah daha da fazlasının geldiği bir yıl olur.
Hepinizin bahtı açık olsun. İyi çalışmalar dostlar. -
Hocam Bddk için bir önceki alimdan daha fazla olacak demiştiniz sanki onay mi çıkmadı acaba
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2019 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
Gelir Uzman Yardımcılığı ve Defterdarlık Uzman Yardımcılığı süreçlerinin karşısında biliyorsunuz ki Kurum içi hazırlıkları var.
Hançer kalbime saplanıyordu
-
@paretowilfredo üstadım hangileri İngilizce yds istiyor nasıl öğrenebiliriz ona göre hazırlık yaparız bilgiler için sağol sen olmasan umutlarımız bitecek neyse hiç değilse hayal satmıyorsun
-
@paretowilfredo tesekkur ederiz , 120 sayisi cok fazla degil mi hocam hepsi iibf mi ? Yds ister mi kisa vadede beklemeyelim mi bunu
-
Dostlar YDS şartı olan Kurumları şu iki yazımda yer alan tablolardan tarayabilirsiniz;
https://www.tercihiniyap.net/kpss/2017-2018-kpss-arasinda-gerceklestirilen-tum-alimlar-h6583.html
-
@BatmanDarkNight Tamamı İİBF olmayacak dostum. Hukuk ve Mühendislik alanlarına da bölüştürülerek verilecek ilan verilirse.
-
@Jakuppp Dostum talep edilen rakam açıkçası 200'ün üzerindeydi. Ama zannediyorum 100 ilâ 120 bandında bir kadroya onay çıkmış malesef. Geçen seferkinden az olmayacak demiştim lakin sanıyorum biraz altına inecek.
-
@strtmn O hançer uzun zamandır sırtımızda ama bizler (olan bitene kayıtsız #İİBFSBF mezunları) kan akarken yere düşen damlaları sayıyoruz:( Bu bir kitle meselesidir, o yüzden herkes gereken tepkileri, olması icap eden yerde verdiğinde bizim de her şeyin farkında olduğumuzu ve bir gün Allah'ın izniyle bu yağmacı düzenin değişeceğini anlayacaklar. Özellikle şuan meslekte olan arkadaşlar bu zevata hak ettiği zihinsel tavrı sergilemelidir zaten "şeyh uçmaz mürit uçurur" derler, bunların böyle kıymetlenmesi biraz da onlara hak etmedikleri şöhreti veren Kurumun diğer çalışanlarının kabahati. Olaya en yakın yerde müdahale etmek en kolayıdır, bu kulislere taaaa kurumun içinde dur denilebilmeliydi. Hala daha meslekteki #İİBFSBF mezunu arkadaşlarımıza büyük iş düşüyor, hem kendi haklarını hem dışardaki kardeşlerinin haklarını savunmalılar...
-
@paretowilfredo iibf kac kisi peki hocam
-
Kamu ihalede yds isteme durumu olabilir mi?
-
Sanmıyorum daha önce istemiyordu sanki atom enerjisi kurumu c seviye istiyor ama iibf almıyor diye biliyorum