22 Tem 2019 15:21

Merhaba dostlar.
2018 KPSS sürecini neredeyse bitirmek üzereyiz. 2019 KPSS sonrası beklenen alımları konuşma vakti yaklaşıyor. Diğer başlığın geçerliliği halen bitmedi, henüz kilitlemeyeceğim ancak bu başlığı da açıp, istişarelere başlamak zamanıdır.

Merhaba dostlar,
Yazımız hazır, bugüne dek duyduğumuz, doğrudan veya dolaylı olarak hakkında haber aldığımız tüm alım ihtimallerini sizler için bir araya getirdim. Yazının içerisinde de özellikle belirttiği bazı hususları burada da belirtmek isterim;

-Tabloda yer alan Klasik Yazılı ibaresi Kurumun ilgili unvana alımı Klasik usûlde bir yazılı sınav ile gerçekleştirdiği anlamına gelmektedir.
-Kat belirtilmemiş olan alımlarda Kurumlar ya KPSS koşulsuz olarak kendi sınavını yapmaktadır ya da henüz alım yapmadığından belirsizdir.
-Hakimlik kadroları belirtilirken yalnızca "mezun grubu" kastedilmiştir.

-Yukarıda yer alan tablodaki alım yapacak olan Kurumlar ile alım sayıları duyum ile tahminleri içermektedir. Özellikle son dönemde alımların Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanması hususu söz konusu olduğundan, kurumlar bir plan yapsa dahi bu alımlar geri çevrilebilmekte ya da sayısı azaltılarak kabul edilebilmektedir. Bu nedenle duyumunu almış olduğumuz bu alımların bazıları daha az sayıda gelebilir ya da hiç gelmeyebilir.

Tabloda yer alan bilgiler gerek bizim kendi kaynaklarımızdan duyduğumuz, gerekse çeşitli aracılar ile bize ulaştırılan duyumlara dayanılarak derlenmiştir. Bu alım duyumlarının hepsinin belli dayanakları olmakla birlikte tekrar etmekte fayda gördüğümüz üzre, kesinliği bulunmamaktadır.

-Tabloda özellikle belirsizlikleri ile ön plana çıkan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Bakanlığın ilgili, ilişkili ve bağlı kuruluşlarına dair bilgilere yer verilmemiştir. Bunun en temel sebebi Bakanlığın halen tamamlanmamış ve aylar geçmesine rağmen ne zaman tamamlanacağı belli olmayan üç alımının bulunmasıdır. Bunlar İş Müfettiş Yardımcılığı, SGK Müfettiş Yardımcılığı ve İşkur İstihdam Uzman Yardımcılığı alımlarıdır. Henüz bu süreçler dahi tamamlanamamışken Bakanlığa dair duyum paylaşmayı uygun görmedik.

Yukarıda da defaatle üzerinde durduğum husus kesinlik dostlar. Geçtiğimiz yıl gördük ki artık en kesin gördüğümüz bilgide dahi bir pürüz çıkabiliyor ve alım ya sarkıyor ya da yapılmıyor. Bu nedenle bu yıl çok daha temkinliyim açıkçası. Yine de bir arada bu haberleri görmeniz adına yazıyı ve tabloyu hazırladım. Umarım bir nebze çalışmalarınızda katkısı olur.
Bunun yanında birtakım çalışma önerilerine de yazıda yer verdim. Bunların da sizlere faydalı olmasını umuyorum.
Allah hepinizin yâr ve yardımcısı olsun dostlar, bu yıl geçtiğimiz yıldan daha güzel olsun.
Buyrun;

https://www.tercihiniyap.net/kpss/2019-kpss-sonrasi-kurum-sinavlari-atamalar-ve-is-imkanlari-h7838.html