2019 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
@michaelcorleone yapmayın hocam. Şu gelirse bu gelir böyle devam ederse bu gelir . Şu olursa şıklarda bu olmalı diye diye 70 aşan birsürü adam var. Herkesi katmıyorum elbet ama yds nin düzey belirleme konusunda ne kadsr yetersiz olduğunu tartışmayalım bence
-
@kuruhasan yds den 70 80 aldım diye geçinen insanların sözlü ingilizce sınavlarından kaldıklarını da gördüm.
-
@kuruhasan son 2 yıldır YDS tam anlamıyla TOEFL tarzında paragraf soruyor. 2018 Aralık ve 2019 ilkbahar sınavlarına bir bakın derim. Cümle tamamlama bile paragraf gibiydi 2019 ilkbaharda. Yokdil'den sonra YDS çok zorlaştı bu bir gerçek. Okuma yapamayan, anlamayan 70 alamaz, imkansız.
-
@michaelcorleone 2019 baharda 50 alıp bir sonraki e- yds den 70 aldı millet. Ekstra zor bir sınavdı o evet. Siz anlıyor olabilirsiniz lakin herkes sizin gibi değil.
-
@kuruhasan hocam o halde siz de e-yds ye girip alın madem herkes 70 aldı o dönem. Biraz çaba ile halledersiniz sizin açıklamalarınıza göre.
-
yds isterse hangi seviye olur?
-
@michaelcorleone Alamam demiyorum zaten girip alcam elbette çabalayıp Alınması gerekmez de demiyorum sadece kurumlar 50-60-70 gibi yds puanlarıyla ne tür ingilizce yeterliliği gerektiren işleri halledebilecekler onu merak ediyorum. Birçok kurumda 2-3 sene içinde personellerr hiç ingilizce kullanmayarak o yds de ezberlediği onlarca kelimeyi unutup benim seviyeme dönecekler:) YDS puanınızı güle güle kullanın
-
Ya sanki her yds ile kuruma giren Mr. John Mrs. Brown edasında akıcı ingilizce konuşuyor güldürmeyin Allah aşkına. Yabancı basına sürekli demeç veriyorlar da bizim haberimiz mi olmuyor ya da sürekli yabancı ülke elçilerini mi ağırlıyorlar kurumlarda??
-
Allah aşkına bıkmadınız şu boş muhabbetten ya her seferinde aynı tartışma. Kapatalım lütfen şu yds li olan olmayanı döver 90 üstü alan yds li olanı döver muhabbetlerini önümüze bakalım.
-
Arkadaslar bu işler kısmet. Ben de zaten her yds si olan su gibi İngilizce konusuyor gibi bir iddiada bulunmadım. Ama az cok bişeyler biliyor demekki adam. Bunu demek istedim. Herkesin nasibi farklı yerlerde. Herkes bişeyler için emek vermiş. Yds istemez 90 la kapatır o senin nasibindir. Yds ister 70 le kapatır o Baska sının. Bunu bilemeyiz. O yüzden bence de gereksiz tartısmalara girmeye gerek yok. Sadece birbirimizi küçümsemekten vazgeçelim. Herkes nasibini alır bir şekilde hayattan. Sonucta herkes bişeyler için ugrasmıs.
-
@sbf13 Dostum bazı kurumları istisna tutarak söylüyorum çoğu kurum yds yi yeterlilikte istese ne kaybeder ? Hmuy şimdi 100 kişilik ilana çıkacağı duyumları var, yds de isteyecekmiş. Velev ki ilan geldi, belki kontejyan dolmayacak . Strateji bütçe başkanlığı ilanındaki gibi durum yaşanması hoş değil. 70 alan insanın o sınava girmesi bana koyuyor arkadaş. Kimse kusura bakmasın.
-
Hmuy ilanı gelecekse yds istemez.Zaten kurumda yds olayını 5 yıl içinde veriyosun.Ydsden kimse kaçmıyor ama merkez uzman dedigimiz olay cok abartmayın.Sadece bir politika ve ilerde bu iş mecbur cozulecek ve göreceksiniz o zman guy olan adam bir daha hicbir sınava basvurmayacak.Ydsli kurumlarin alim sureci daha net oldugu icin suan cok degerli.Ama maliye ilanlari zamaninda gelseydi her sey daha farkli olacakti.Hmuy gelsin güzel ilan olur.20 kati sınava giriyor
-
@Baelish sen de gir yds ye sen de 70 al o zaman burda ahkam kesmesi kolay girin de alin bakalim 70 almasi kolay mi yds den. Hayret bi sey toplanmis yds muhabbeti yapiyosunuz madem kolay girin senede 3 kez yazili her ay da , online yds var sizi engelleyen nedir anlamadim. Hem alamiyosunuz hem alana çamur atiyosunuz bırakın bu işleri.
-
@Baelish Kesinlikle katılıyorum bir yerde alandan 90 almış kişi bir yerde 70. Şunu anlarım kuruma girdikten sonra uzman olmak için yds şartı getirilebilir ki var zaten bu uygulama.
-
Millet ac işsiz hem kurslar hem kitaplar cok pahali.Ise girsin alsin aylik maasini ozguveni gelsin.Ydsden 70 almassa sen o zman konuş.Önce iş sonra yds.Ki zaten kurumlar bu mantikla olsa bu kadar yığılma olmaz
-
Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı için yönetmelik yayınlanacak. Çünkü 1 sayılı CBK başta olmak üzere unvan HMUY olarak tanımlandı. Ayrı unvanlar gibi alım yapılmayacaktır. Şartların da iki alımın birleştirilmesi ile oluşması çok ciddi ihtimal olarak konuşuluyor. Yani bölüm ayrımsız İİBF/Hukuk + End. Mühendisliği gibi mühendislik bölümleri. Buna ilave olarak da 70 YDS olacaktır. Hem Hazine hem de Maliye'nin köklerini ortak olarak ilana taşıyacak bir mevzuat olacak.
-
@Bahriye-Nazırı Alırım arkadaşım. Planlamamı yaptım zaten yds konusunda. Yds'i gözümde büyüttüğüm yok. Sadece kurumların mantıksızlığını konuşuyorum, yds yi küçümsediğim yok. Yds'ye çamur da atmadım, ancak siz anlamak istediğiniz şekilde anlıyorsunuz.
-
@Baelish Yds'si olanlara tanrı muamelesi yapılması da benim canım sıkıyor.
-
Ayrıca YDS konusu sizden bir İngilizce konuşma beklentisi değil, kadrolara olan talebin çoğalması sebebiyle ek bir eleme unsuru. Daha önce YDS istemeyen Kurumların da artık YDS istemeye başlaması bunun en net göstergesi. Bu Kurumların sayısı artacak. Sayın Cumhurbaşkanı'nın da bu konuda bir açıklaması vardı. Merkezde tüm kadrolar 2 sene içerisinde en az 70 YDS isteyecek şekilde alımlarını şekillendirecekler. Mantıklı olan bu durumla kavga etmek yerine artık bu duruma adapte olmak. KPSS açıklanalı nerdeyse 5 ay oldu. O gün başlansa yeni yıla en azından 60 YDS ile girilirdi.
Hayatta kalmanın (Bu süreçte ayakta kalmanın) yolu güçlü olmak (Yüksek KPSS puanı) değil, adapte olmaktır. (en az 70 YDS) Aksi halde bu dönüşüm inat edenleri öğütüp sistemin dışına atacak tamamen. -
@kuruhasan kardeş ona kalırsa işe girdikten sonra ne hukuk ne iktisat ne maliye ne de muhasebe işe yarıyor bunların hiçbirisini kullanmıyorsun iş hayatında bambaşka mevzuatı olan kurumlar var o zaman bu kurumlar p48'te istemesin kpss de istemesin. Mecburen bir eleme olmak zorunda bu yds nereden çıktı demenin anlamı yok kimine göre kpss kimine göre yds liyakat ölçüyor kimine göre her ikisi de ölçüyor veya ikisi birden ölçmüyor bu bakış açısıyla alakalı liyakatin sonu yok olay liyakate yüklediğin anlamla, nereden baktığınla alakalı.