2019 KPSS İçin Kullandığınız Kaynaklar Yeterli Oldu mu? Hangi Kaynaklar Sınıfta Kaldı?
-
@monopolcü yazının başında evet haklı eleştiri deyip, sonunda hayır benim kitaplara eleştirim yok demenizi tam anlamadım, art niyetsiz soruyorum.
Hocam, amacım burada milletin kafasını ağrıtmak değil de varsayalım ki; ÖSYM dedi ki türev soracağım, integral soracağım ve gitti en kazık sorularını sordu, öğrenciler de gümlediler diyelim. Bir Hoca da çıkıp dedi ki heey sakin, benim kaynaklarımda benzer onlarca soru vardı, kaynağımı almayanlar elbette patladılar dedi...Bizim sorunumuz tam olarak bu, piyasada kendini tanıtırken az evvel kendisine verilen nobel ödülü törenine gitmemiş gibi davranan birçok hoca, garip soru tipleri geldiğinde, sanki sene boyu özlü sözlerle teşvik etmeye çalışan, öğrencileriyle mentionlaşan kendileri değilmiş gibi tutum takınıp ya terslemeye ya da yanlışlarını kabul etmemeye başlıyorlar.
Ya çok örnek var kitap bazlı da hukuki sorumluluktan endişe ettiğim için geri duruyorum.
Sizi de anlıyorum, madem tuzsuz yemeğe alıştırdınız neye tuz katarsınız diyorsunuz ama bize önderlik edenlerin sorumluluk alması gerekmekte zannımca. -
Ben size olayı anlatayım, kamu yönetimi mezunu olup bir şekilde kpss a ile yolu kesismiş ve memur olmuş, daha sonra kendini hukukçu gibi tanıtan kişilerin yazdığı kitaplar, Evveliyeti SMMM olmakla birlikte müstear adla hukuk derslerine giren hukukçuyum diye sağda solda konuşup hukuk namına bir şey bilmeyen kişilerin yazdığı kitaplar, bunlara göz yumup öğrencilerin parasını sömüren dersanelerin desteklediği kitaplar komple sınıfta kaldı.
-
@newworldorder aöf'den derken Murat Aöf yayınları mı Hocam? Kusura bakmayın tam hakim değilim.
-
@adamslani06 haklı eleştiri ama benım için değil cümlesinin anlamı şu ben olaylara cok geniş cercevede bakan bır ınsanım benım doğrum bu herkesın böyle olacak dıyen bırı degılım empatı kurdugumda yapılan elestırıyı haklı bulmakla bırlıkte kendı acımdan neden haklı bulmadığımı yzmıstım su an nerdeyse 1000 sayfalık malıye 1500 sayfalık hukuk kıtaplarına bakıp sayfaların ıcınde yok oluyoruz bu dedıklerınız eklendı dıyelım 2000 sayfa malıye calısmak 🥺 belkı bu seferlık böyle bırsey yaptı seneye eskı usul devam edecek seneye hukuk tarıhını mesela roma hukuğunu fılan soracak bunun garantısı var mı benım elestırım sadece bu kısma ama emınım hocalar bu sene kıtapları tazeleyecektır
-
Özellikle maliye ve iktisat kaynakları artık çok yetersiz. Piyasanın kendini güncellemesi gerekiyor. Zaten ülkede İİBFlilerin girdiği alan sınavı hususunda bir akıl tutulması yaşanıyor bunun hepimiz farkındayız. Yani mesela ben bir iktisatçı olarak bu kadar hukuk neden biliyorum hadi anayasa-idare felan biliyorum ama neden medeni(aile-miras-eşya özellikle) borçlar vb. hukuk bilgisine bu kadar hakim olmak zorundayım eğer böyle bir mecburiyetim varsa neden üniversitelerde fakülteleşme diye bir durum var gibi bir soruyu sormaya hakkımız bile yok. (Bu mevzunun başka bir boyutu) Bu sınav hakkında şöyle düşünüyorum ÖSYM KPSS konuları dahilinde kaliteyi artırması gerekirken işin kolayına kaçarak konu dışına çıkarak sınavı zorlaştırmaya çalışmış. Bu durum testlerin ortalamasına yansıyacak ve birilerinin ego tatminine vesile olmaktan başka bir işe yaramayacaktır. KPSS konu dahilinde kalitesi artırılan sorular önümüze gelseydi bugün burada ÖSYMyi takdir ederdik çok kaliteli bir sınav hazırlamışlar diye fakat karşılaştığımız durum tam bir fiyasko oldu. Bundan sonrası için piyasa kaynaklarına ne kadar güvenilir bilemiyorum. Çözüm olarak konuları ana hatlarıyla çok iyi özümseyip günceli takip etme ve analiz-yorum yeteneğimizi kuvvetlendirmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. Tabi bunların hepsinin ötesinde gelecek yıl sınavda bu yılın hukuk düzeyi gibi bir maliye testiyle karşılaşmayacağımızında bir garantisi yok. Bizi deney faresine çeviren ÖSYMde ki istikrarsızlık ve ne yaptığını bilmeme durumu devam ettiği sürece daha bu sorunlarla çok karşılaşırız gibi geliyor.
-
@haksıNişaş anadolu üniversitenin kendi aöf kaynakları var hatta pdf bile bulablrsnz basılı kitap satmıyorlar artık.Ama buldugunuz pdf güncel olmayablr en güncel olan aöfde o bölümü okuyan ya da o dersleri alan birini bulup ondan pdf temin etmek olur.
-
Ösym bu sinyali 2016 ve 2017 sınavlarında iktisat testi ile verdi ve 2018 hariç her sene bir testi marjinalleştirme yoluna gidiyor. Bu yıl maliye testi ile devam etti ve demektir ki önümüzdeki yıllarda sıra hukuk ve muhasebeye de gelecek şimdi biz olayın müşterisi olarak bunun üzerimizde test edildiğini görüyoruz ancak kapağında kpss ve kurum sınavları yazan tüm kitaplara bundan böyle yatırım yapmama taraftarıyım. İyi bir akademik kaynak olabilir veya yenilikçi dili analiz edip eski kitabı güncelledik demek yerine, yeniden yazılan kpss odaklı soru bankalarını tercih etmekte fayda var. Çok değerli akademik kaynaklar var bu süreçte zor geliyor onları açmak ama maalesef bu yemek kısık ateşte pişince lezzetli oluyor. Ösym artık salt bilgi sormuyor bildiğini nasıl analile süsleyebilirsin bunu ölçüyor ve dikkatini sınıyor. Üstad seninde bu süteçte sitede olan hazırlık kılavuzunu revize etmen şart gibi duruyor.
-
@Aslan-Reyiz Bu Anadolu Üniversitesi'nin çıkarmış olduğu dergiden bir kısım hocam AÖF kaynağı değil. Acaba AÖF ders kitaplarında da geçiyor mu bu bilgi çok merak ettim
-
Hukuga murat egitim kurumlarindan calistim memnun kaldim . Maliye optimus tan calistim makro -mikro yuksel bilgili son 5 li katalaksiden calistim muhasebe sadece cikmis sorulari cozerek calistim .dersaneye gitmedim youtube benim hocamdan izledim baktigima gore 100 alan netim var.
-
Ekonomik konjonktorde artik kahvelerde amcalar domatesin kilosunu nohutun pirincin hangi markette indirimde oldugunu degil merkez bankasinin swap islemlerini konusup tartisiyor. Enflasyonu dolar kurunu altinin ons fiyatindaki dalgalanmalar hakkinda analier yapiyor. Son 1 yilda herkes artik ekonomist oldu farkindalik artti. Boyle bir ortamda osym de artik yavru cekirgeler bana 4t yi numerusu zeyneli konsensusu ezberleyip gelmeyin artik diyor kisaca.
-
@LioN guzel yorumdu hocam
-
ben bu sene pek çalışmadım geçen seneden 88 küsür puanım vardı lakin son ay iktisatta mikro zeynel dinler makro erdal ünsal ve tufan samet son dörtlü de katalaksi kitabını kullandım bu sene iktisat netim 37-3. Özellikle katalaksi kitabını tavsiye ederim
-
@RqzeeT hocam tufan sameti önerir misiniz? Erdal hocanın kitabından sonra gerek var mıdır?
-
@kpssınavı hocam erdal ünsal kitabı biraz klasik sınavlara yönelik ama işin mantıgını anlıyorsun tufan hocanın kitabı tam kpss yönelik
-
@LioN Zeynel çıkmış sorularda olup sınavda olmayan bi konu yoktu hocam. Zeynel dinlerin hakkını yemeyin diğerlerini bilemem.
-
Bence bu yıl Erol Bulut'un Analiz kitabını çözenler kazandı. Pek çok sorunun birebir aynısını gördüm. İleriki yıllar için kaynak arayanlara gelsin. @RqzeeT Tebrik ederim hocam. Bu yıl muhtemelen geçen yılın bile altında kaldım. Üstelik bildiğim sorular gelmesine rağmen ciddi hatalar yaptım. Katalaksi bu kadar düzgün bir kitap mı?
-
@BluePhantom
Soru bana değil biliyorum ama belki katkım olur: katalaksiyle Yasin Çoban'ı kıyaslama imkanı buldum, sadece büyüme kalkınmada mesela, çok ciddi anlamda özet kalıyor Yasin Çoban, katalaksinin yanında.Ben katalaksiden öğrenilir mi bilmem ama iyi ezberlenesi bir kitap, bana fayda sağlamıştı.
-
@haksıNişaş Her kişiden her türlü bilgiye açığız hocam. Sağolun.
-
@BluePhantom geçen yıl analiz setini çözdüm siz yazınca aklıma geldi haklısınız benzer sorular var kitapta hakkını teslim etmek gerek hocam
-
Katalaksi tek basina yetersiz. Alternatifleri olmali. Benim butcem olmadigindan dolayi tek katalaksiden calistim ama internetten bir cok konuyu destekledim. Ornegin buyume teorileri bildigin corba gibi, karmakarışık. Odemeler bilancosu kisminda noksanliklar mevcut. Para ve Banka varligiyla yoklugu bir. Yuksel bilgili makro kitabindaki para kismi daha sağlam.
Katalaksi size net yaptirir ama saatli bomba olarak goruyorum. Sirf katalaksiye guvenmek hata olur. Alternatif bulundurun arkadaslar.