2019 Sayıştay Denetçiliği Mülakat Süreci
-
@brumberg 4 ila 5 ay arası diye biliyorum
-
Geçen alımda 19 Nisan'da ilk görüşme yapılmış, mülakatlar 22-26 Temmuz arası yapılmış. 3 ay gibi bir zaman dilimi söz konusu.
-
Arkadaşlar hangi kaynakları tavsiye edersiniz, hukuk mezunuyum. Iktisat maliye muhasebe bilgim az. Rica ediyorum yardımcı olun. Açık anlasilir temelden giriş yapan önerdiğiniz kaynaklar var mıdır?
-
2018 lerin neden hâlâ başlamadığı ve 2019 mülakatının neden kadar bu kadar geciktiği hakkında bir bilgisi olan var mı
-
@adalet81 Sürecin neden bu kadar uzadığı konusunda kimse bir şey bilmiyor dostum . Ancak yılbaşından sonra bir hareketlenme olacak gibi hissediyorum . Hepimiz için hayırlısı olsun .
-
@58auhf58
Dostum ,
Mikro için Yüksel Bilgili , makro için Tufan Samet hoca. Muhasebe bölümü için YouTube’daki Benim Hocam videolarını takip edebilirsin . Konuya hâkim olduktan sonra çıkmış sorular için Ferhat Yıldız hocanın kitabını ve bolca deneme çözmeni öneriyorum . Muhasebe bölümü test kısmında pek zor olmuyor lâkin klasik sınavı gayet zorlayıcı oluyor . Hukuk bölümü hepsinden ayrı ayrı bir kaynak veremeyeceğim . Ben kendi dershane notlarından çalıştım . Hukuk çıkmış soruları için ise konsensus idealdir. -
@58auhf58 Maliye için ben kendi dershane notlarımı kullandım . Lâkin 4T kullanan arkadaşlarım vardı ve onlar 4T’den memnundu . Yine maliye için çıkmış sorularıyla birlikte birçok farklı yayınlardan da bol bol soru çözmenizi tavsiye ediyorum .
-
@58auhf58 bende hazırlandığım kaynakları söyleyim hocam. Belki katlısı olur.
İktisatta tümü için Nurdan Arslan hoca konu anlatımı
Maliye'de Özgür Şahan konu anlatımı
Muhasebede Ferhat yıldız konu anlatımı
Hukukta konsensüs konu anlatımı ve kesinlikle çıkmış soruları -
@adalet81 2018 ler 25 aralikta baslayacak. Bizim mulakatlarda ocak gibi baslar. Sayistay baskani soylemis ocakta baslayacak diye
-
Mülakatlar Ocak'ta başlayacaksa ön görüşme yapılma ihtimali düşük değil mi
-
@ff evet acaba ön görüşmeler mi başlayacak ocakta
-
@proletarya ön görüşme yapma ihtimali neden düşük acaba ?
-
@adalet81 öngörüşmeler ve ev ziyaretleri uzun sürdüğünden eğer mülakatlar ocakta yapılacaksa yetişmeyecek mi diye düşündü sanırım arkadaş. Ben sürecin ocakta başlayabileceğini düşünüyorum
-
@proletarya bende öyle düşünüyorum ocakta süreç başlasa mart sonu nisan gibi mulalatlar yapilir diye tahmin ediyorum
-
@adalet81 @proletarya nın da söylediği gibi süreç uzun sürdüğünden.
-
öngörüşme için hala aranan yok mu arkadaşlar
-
@zephead Herhangi bi gelişme yok hocam
-
@Angaralı sağolun hocam ocakta mülakatlar yapılacak deniyordu inşallah çok fazla uzamaz
-
Geçen hafta Sayıştay başkanı Siyasallılar vakfında konuşma yapmış 2019 mülakatını Ocak ayında yapmayı planlıyoruz demiş
-
@zephead beklemekten sıkıldık artık büro personeli alımı açmış sayıştay ona mı girsek valla daha çabuk olur iş