Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı Kadrosu
-
Merhaba dostlar. Yapılanma adımları nihayet atılmaya başlandı. İlk ciddi adım olarak da Maliye Teftiş Kurulu, Teftiş Başkanlığı adı ile geri döndü. Yeni adı ile de Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı kadrosu ihdas edildi.
Vergi denetimi ile idari teftiş böylece resmi olarak ayrılmış oldu. Bu durumda Vergi ile alakalı denetimin de yakında şekillenmesini beklemek lazım. Yeni yapılanmada Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı korundu. Ancak tabi idari teftiş yetkisi ayrı bir birime devroldu. Bu durumda artık yeni bir VDK yapısı ve belki personel düzenlemeleri gelebilir.Genel olarak bir bilgilendirme yazısı hazırladım. Mesleğe dair detaylar netleştikçe detaylı bir tanıtım hazırlayacağız elbette. Ancak eski Maliye Müfettişliği'ne dayanarak bazı bilgilendirmeler yapmaya çalıştık şimdilik.
Yeni kadromuz hayırlı uğurlu olsun hepimize dostlar. İnşallah en kısa sürede ilan olarak bize dönüşü olur -
@paretowilfredo güne güzel haberlerle başlamayı unutmuşuz Günaydın dostum bu arada
-
CBK’ nın geçici maddesini okuyunuz daha sonra aşağıdaki kadro sayısınız bakınız lütfen. Geçiçi maddede hazine ve maliye müfettişliğine vergi müfettis ve yardımcılarından atama yapılacağını ve bunun en fazla %50 olacağı belirtilmiş. Direk olarak 50 hazine maliye müfettiş yardımcısı sınavı falan olmaz
-
Maliye bakanlığında vergi denetimi ile idari teftiş kısımlarının ayrılması gerekiyordu iyi olmuş. Umarım yapılanma son halini almıştır da yeni vmy ilanı çok gecikmeden yayına girer.
-
Eski maliye müfettişi, hesap uzmanı ve gelirler kontrolörü kökenliler çok büyük ihtimal hvm müfettişi olacaklar, kalan vmy’ler ise yalnızca vergi denetimi ile uğraşacaklar gibi. Eskinin maliye müfettişi-vergi denetmeni ayrımına geri dönüldü gibi gözüküyor. Bunun anlamı şu; maliye müfettişler ne yaptı etti istediklerini aldılar bir şekilde. Geçici maddedeki uygun görülenler ibaresinden ve kadronun %50 sini geçemez sınırından bu anlaşılıyor. Taşlar oturana kadar hvm müfettiş yardımcılığı ilanı gelmez ama vdk nın az çok ne olacağı belli oldu. Orada taşlar daha hızlı yerine oturur diye düşünüyorum.
-
@besplatno Azami yuzde elliden ne anliyosun hocam? Geri kalan kadronun ne olacagini dusunuyosun? Bu kismin yuzde beslik kesime ayrilcagini kalan kadronun ilan olcagini anlamiyosaniz susunuz hocam.
-
@Godot Hocam cahilin biriyim de ben, %5 demişsiniz nereden okudunuz %5 olduğunu acaba?
-
@cataphract Vmy meslek mensubu yuzde beslikler hocam. Yani eski maliye teftise karsilik gelen vmy'ler.
-
@maliyeciuzman En azından bir adım atıldı kardeşim. Beklediğimiz gibi de oldu gerçekten yapı ayrıldı yeniden. Atamaların yapılması kolay iş aslında. Zaten temelde %5 için konulmuş bir madde hükmü ve eski saydığın üstatlar için. Kalan kadrolar bizimdir inşallah Diğer yandan asıl vakit alacak kısım ikincil mevzuat ve alım ile çalışma usul - esaslarının belirlenmesi olur. Yönetmelikte artık kulağımız. Sonrasında alımı bekleyebiliriz
-
@aroma Günaydın dostum. Bakalım artık Bakanlığın çalışma hızına bağlı olarak süreç ilerleyecektir. Tek bu unvan için değil tüm yapılanma süreci için adım atılması anlamında güzel gelişme bu. Bakalım ne zaman işler rayına oturacak ve Bakanlık artık ihtiyaçları yönünde alımlara başlayacak göreceğiz hep beraber.
-
@Godot Yahu arkadaşım 50 kişi hmm yardımcısı kadrosu ihdas edilmiş yarısı içerden olcak diyor zaten adam geriye 25 kişi kalıyor onun içinde allah bilir ne zaman ilana çıkılır yada çıkılır mı çıkılmaz mı bugünkü şartlar altında... Düşük ihtimallere kendinizi inandırıp sonra hayal kırıklıkları içinde boğulup kaybolup gidiyorsunuz.
-
@maliyeciuzman hvm müfettişi vergi denetimi yapmayacaksa diğer kurum müfettişlerinden farkı kalmaz
-
@besplatno Senin gibiler yüzünden kahraman yetişmiyor ülkede Nasi bi agresyon bu böyle? Sen inanmiyor olabilirsin, bi vmy duyum sorma basligi actin diye ortalikta her habere atarlanan adam rolunde herkesi germeye hakkin yok. Neyse uzatip da basligi mesgul etmeye de gerek yok. Hadi kendi basliginda ger ortaligi haberlere atarlanan adam
-
@rassal Zaten görev tanımı tamamen idari teftiş üzerine kurulu dostum. Eski maliye teftiş geri döndü diyebiliriz kısaca kaldı kı HMB'nin büyük bir teşkilatı var. İdari teftiş zaten ciddi bir iş yükü, bu yönden bu iş onlara yeter de artar. İdari teftiş yetkisi aynı zamanda forsun en önemli kıstası teftiş cenahında. Bu yönden eski düzene dönüş demek mümkündür
-
@paretowilfredo 500 kişilik vmy alımını da hızlandırır mı bu durum?
-
@beveridge-eğrisi Geçişler ve düzenlemelerden sonra alım sürecine geçilir diye tahmin ediyorum dostum.
-
Dostlar ikili münakaşaları lütfen özelde sürdürün. Bu ileti sonrasında lütfen ısrarcı olmayın kavga konusunda. Başlığın amacı bu kadro hakkında istişare etmek, kavga etmek değil.
-
İhdas edilen hmmy kadrosu toplamda 50 kişi olsa bile tüm sınav süreçlerinden sonra nihai listede 25-30 kişi görürüz sonra da yeni alımı asgari 2 yıl bekleriz
-
En fazla 10 20 kişilik ilan gelir, onunda yarısı anca alınır maliye müfettişliği böyle bi meslekti.
Vdk ile alakalı düzenlemeler yine ertelenmiş gibi, rotasyon ve a b c ç ayrımı ile alakalı düzenlemeler yapılmamış -
@aslan1453 vdk ya dair pek Bi şey yok bence yeni Bi kararname daha gelecek vdk ile ilgili