9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@Av-Dilara-AK
Basit Keynesyen modelde uygulanan genişleyici maliye politikasının hasılayı çarpan kadar artırırken IS-LM modelinde uygulanan genişleyici maliye politikasının hasılayı Basit Keynesyen modele göre daha az artırmasının sebebi nedir? -
@Av-Dilara-AK
Türkiye ekonomisi 2017 UDY girişlerine göre dünyada en çok yatırım çeken kaçıncı ülke konumundadır ? -
@Av-Dilara-AK
Mustafa Kemal Cumhuriyeti ilan edeceğini ilk kez hangi kongre esnasında ve kime söylemiştir? -
@Av-Dilara-AK
İlk dünya kadın konferansı nerede ve kaç yılında yapıldı ? -
@Av-Dilara-AK
Mustafa Kemal'in Çanakkale Muharebeleri başlarken askeri rütbesi nedir? -
@Av-Dilara-AK
Misak-ı Milli'den verilen ilk taviz nedir? -
@Av-Dilara-AK
Ekonomide "bire bir buçuk kuralı" olarak da ifade edilen ve Taylor kuralı olarak bilinen Merkez Bankası'nın zaman zaman uyguladığı bu politika neyi ihtiva eder? -
@kenanyasa hocam düzeltme cetveli paylaşabilirmisin?Bende mayıs 2019 basımi var
-
T.C.Karayolları Genel Müdürlüğü 433 km uzunluğundaki Gebze - Orhangazi – İzmir Otoyolu yapımı için 22 yıl 4 ay işletme süresi karşılığında “Nurol-Özaltın-Makyol-Yüksel Konsorsiyumu” ile yap-işlet-devret sözleşmesi imzalamıştır.
T.C. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen faaliyetin hukukî niteliği ve türü nedir?
-
@hayırlısı035 rica ederim iyi çalışmalar
-
-
@Aslan-Reyiz adamsın
-
@Aslan-Reyiz güzel deneme
-
Merhaba arkadaşlar herkese kolay gelsin benim güncel ekonomik verilerle ilgili ciddi sorunlarım var sanki o sırada beynim duruyor yorum bile yapamıyorum siz nasıl çalışıyorsunuz bu bilgilere
-
Geçen sene mal bildiriminde bulunulması ve rüşvet yolsuzluklar kanunundan gelen soruları hatırlayan var mı arkadaşlar ?
-
Arkadaslar kaymakam devlet tuzel kisiligini temsil etmez ama kitaplarda kaymakam ilce de devletin ve cumhurbaskaninin temsilcisi yaziyor. Neyi kaciriyorum ?
-
@whshw dostum 5442 sayılı İl idaresi kanununa göre ilçede cumhurbaşkanının idari yürütme vasıtasıdır. 2018 yılında '' valilik ve kaymakamlık birimleri teşkilat, görev çalışma yönetmeliğinde '' yapılan değişiklik ile, ilçede cumhurbaşkanının temsilcisi ve idari yürütme vasıtası olduğu kabul edilmiştir.
Ez cümle kaymakam devletin değil cumhurbaşkanının temsilcisi ve idari yürütme vasıtasıdır. -
@whshw yani devletin temsil etme yetkisi yoktur bu valiye il idaresi kanunu ile verilen bir sorumluluk ve yetkidir
-
@Willsmithh tamamdir hocal saol
-
Arkadaşlar KAS denemelerinin zorluk seviyesi nedir sizce ben biraz düşük yapıyorum