9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@Kaimmakam23
Anayasa Madde 97 – Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulundaki görüşmeler açıktır ve tutanak dergisinde tam olarak
yayımlanır.
Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzük hükümlerine göre kapalı oturumlar yapabilir, bu oturumlardaki görüşmelerin
yayımı Türkiye Büyük Millet Meclisi kararına bağlıdır.
Meclisteki açık görüşmelerin, o oturumdaki Başkanlık Divanının teklifi üzerine Meclisce başkaca bir karar
alınmadıkça, her türlü vasıta ile yayımı serbesttir.Tbmm içtüzüğü ise şu şekilde düzenleme yapmıştır :
MADDE 70- Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, bir siyasî parti grubunun
yahut yirmi milletvekilinin yazılı istemi üzerine kapalı oturum yapabilir.
Kapalı oturum önergesi verilince, kapalı oturumda bulunabilecek şahıslar dışında
herkes, toplantı salonundan çıkarılır. Salon boşaldıktan sonra kapalı oturum önergesinin
gerekçesi dinlenir. Bu gerekçe siyasî parti grubu sözcüsü veya önergedeki birinci imza sahibi
milletvekili yahut onun göstereceği bir diğer imza sahibi milletvekili tarafından açıklanır. Genel
Kurul işaret oyuyla karar verir.
Yukarıdaki fıkrada söz konusu görüşmelerin tutanakları kâtip üyelerce tutulur. Ancak,
Genel Kurul uygun görürse, yeminli stenolar bu görevi yerine getirebilirler.
Cumhurbaşkanı yardımcıları, bakanlar, bakan yardımcıları ve üst kademe kamu
yöneticileri 62 nci maddede belirtilen hallerde aynı maddede belirtilen usulle kapalı
oturumlarda bulunabilirler.
Kapalı oturum sırasındaki görüşmeler hakkında, kapalı oturumda bulunanlar ve
bulunma hakkına sahip olanlar tarafından hiçbir açıklama yapılamaz. Bunlar Devlet sırrı olarak
saklanır.
Kapalı oturumu gerektirmiş olan sebep ortadan kalkınca, Başkan, açık oturuma
geçilmesini teklif eder. Genel Kurul işaret oyuyla karar verir. -
24 ocak kararları ile günlük kur uygulamasına geçildi mi ? notumde 24 ocak kararları ile gunluk kur düzenlemesine geçildi diyor ancak altında 1 temmuz 1981 gunluk olarak kur düzenlemesi yapılmaya baslandı bu hep devalüasyon şeklinde devam etmiştir diyor ?
-
@IS-LM 1981 yılında günlük kur uygulamasına geçildi. 1983 yılında 28. Kararla esas kur uygulamasına geçildi.
-
Arkadaşlar sbky mezunuyum. Yaklaşık 2 hafta önce diploma denkliği ile ilgili belgeleri eksiksiz şekilde YÖK'e PTT kargo ile ilettim ancak hala geri dönüş sağlanmadı. Telefon açıyorum kimse açmıyor bile ptt ye sordum böyle bir kargo adınıza gelmedi diyor. Bu süre normal midir değilse ne yapmam gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
-
@zebit kanka denkliği vermişler işte bızım böolüme. almamıza gerek yokmuş. yanı en azından yukarıda öyle yazmıyor mu?
-
@parpp Nerede yazıyor ben göremedim
-
@Aslan-Reyiz ritüelin düzeltmesi var mıdır acaba
-
-
-
Arkadaşlar TR ekonomisinde ithalat hacmi ya da işsizlik en çok artan ülke gibi genel sorulara yer veriliyor mu veya borç verme faiz oranları gibi rakamlar soruluyor mu yoksa daha genel mi
Ek olarak :https:// tobb. org. tr/ Documents /yayinlar /2019 /75_GENEL_KURUL_TOBB_EKONOMİK_RAPOR. pdfbu linkten 2018 detaylı ekonomik verilerine ulaşabilirsiniz
-
Yüksel bilgili kaymakamlık iktisat özgün sorular çözüyorumda tr ekonomisi bölümünde repo reskont borç alma verme faizlerini bile sormuş bukadar ince ayrıntı çıkıyor mu
-
@balporsuğu hocam teşekkür ederim.
-
Ben çıkmış sorulara baktım, özgün sorular kadar zor oldukları kanaatine varmadım.
-
Büyükşehir belediye genel sekreteri nasıl atanır arkadaşlar ?
-
@gencbiraday Değişiklik olmuş sanırım , Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından atanıyor.
-
@gencbiraday (Değişik ikinci fıkra: 24/10/2011-KHK-661/60 md.) Genel sekreter, belediye başkanının teklifi üzerine Çevre ve
Şehircilik Bakanı tarafından atanır -
-
Arkadaşlar bir de themis te 2 ayrı sayfada 2 ayrı Bilgi vermis , sorum şu sağlık eğitim sosyal hizmet ve turizmi geliştirecek projelere hangi bakanlığın onayı ile düşük bedelle yada ücretsiz arsa tahsis edilebilir ? ( belediye kanununda çevre ve şehircilik yazıyor ama themiste hem çevre şehircilik onayı 3 sayfa ilerde içişleri bakanı onayı demiş )
-
@zebit ben de sbky mezunuyum 1 ay oldu bana da belge gelmedi
-
@Hukuksever maliye için aradım geçen bi bilgide veremiyoruz diyolar dilekçeye ne oldu bilginiz var mı diyorum dilekçe takibi yapamıyoruz diyorlar ? yani diyecektim orda siz ne yapıyosunuz çok merak ediyorum....