9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
Bazı hocalarımız son viraj diye özgün soruları biraz abarttılar gibime geliyor. Böyle ince işçilik sorular ÖSYM'de bölüm başına 2 tane düşüyor. Öyle ki geçen yıl hakimlikte iki soru iptal edildi
-
Arkadaşlar denemeler nasıl gidiyor ortalama kaç net yapıyporsunuz?
-
@kaymakam1842 Ahmet nohutçu denemeleri zor yani
-
@IS-LM ben de merak ediyorum dilekceme ne oldu tekrar dilekce mi yazayim yani o kadar para da vermistim kargo icin sinava kaldi 1 ay ne bos islerle bizi ugrastiriyorlar bizi
-
Merhaba, denklik başvurusu nasıl yapılıyor? Yök ün denklik sitesine girip formu doldurup belgeleri yükledikten sonra asıl başvuru için randevu veriyor. Bu şekildemi oluyor yoksa kolay yolu varmıdır. Ayrıca ankara yök e gitmeye gerek varmı. İstanbuldayım
-
@kaan2142 1. sayfaya git orda yaziyor
-
@Hukuksever ariyorum dilekce hakkinda bilgi veremiyoruz diyorlar yani sinav gelecek ama ses yok.
-
Arkadaslar iktisatta son dortlu dahil mi ?
-
@fthdyngc ben kullandım STATUS kitabını, bence güzel bir kaynak ilk baskısında bir takım baskı hataları vardı. Eylül 2019 2. baskısında düzeltmişler hataları, 300 yeni soru eklemişler ve güncellemeleri yapmışlar.
Çözümleri açıklamalı ve tatmin edici.
Cevapların açıklama kutucukları içinde sorunun hemen altında; sayfa sonunda olsa daha mı iyi olurdu bilemiyorum açıkçası.
KAS çözdünüz mü bilmiyorum. KAS çözün eğer çözmediyseniz, eğer çözdüyseniz. 2. bir kaynak olarak STATUS'ü öneririm. -
@alikapanak0606 Evet hocam, STATUS 2. baskısında düzeltti hataları, Gazi Kitabevi olduğu için güven hissetmiştim. İlk baskısını direk almıştım. Açıklama ve çözüme ilişkin olmasa da baskı hataları canımı sıkmıştı. Gerçi Yazarları hemen düzeltme cetveli yayınladı sağolsunlar.
Tek kaynak olarak kullanılır mı kesinlikle hayır.
Ama sınavdan önce çözülmeli mi kesinlikle evet. -
@kenanyasa Artık sınava şurda şu kadar az kalmışken kitap ve kaynak önerisi görmesek şu forumda olmaz mı acaba?
Herkese Anlayışı için teşekkür ederim.
NOT: "status" kitabı ile bir problemim yok ben de çözdüm güzel kitap. Ama artık örnek soru önemli bilgi, son değişiklikler, püf noktalar felan görmek istiyorum forumda.
Kalın sağlıcakla...
-
@whshw hayır . Sadece mikro ve makro .
-
@Av-Dilara-AK ne görmek istiyorsunuz forumda
-
@Av-Dilara-AK soru kitabı kaynak değildir ayrıca ben sormuştum o yüzden yazdıklarınıza ben cevap vereyim. Her soru bankasına güvenilmiyor, çözen arkadaşlardan yorum almak istedim. Bu konu daha da uzamasın insanları rahatsız etmeyelim. Size çalışmalar dileriz
-
@Av-Dilara-AK çay, kahve ?
-
@gencbiraday çevre ve şehircilik hocam mahalli idarelerde anlatmış idare vesayet kısmında iiörnek verirken eski mevzuata göre vermiş
-
@Av-Dilara-AK
Aşağıdakilerden hangisi Hidrolik Keynesyen iktisatçılardan değildir ?A)A.Hansen
B)J.Hicks
C)E.Phelps
D)J.Dusenberry
E)J.Tobin -
@Av-Dilara-AK
Ekonomide Tam Dışlama olgusu söz konusu iken IS ve LM eğrileri nasıl bir konumdadır ? -
@Av-Dilara-AK
Para arzının para talebini aştığı durumda yani para arz fazlasının söz konusu olduğu bir ortamda Tahvil piyasasındaki olguyu anlatınız. -
@Av-Dilara-AK
Ekonomi Likidite Tuzağında iken ülkedeki faiz seviyesi /hadleri nasıldır?