TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı

KPSS A
    kasım 2019 108 dönem kaymakamlık
    556
    8071
    984139
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • N
      Noturns @Kaimmakam23 Son düzenleyen:

@Kaimmakam23
      Anayasa Madde 97 – Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulundaki görüşmeler açıktır ve tutanak dergisinde tam olarak
      yayımlanır.
      Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzük hükümlerine göre kapalı oturumlar yapabilir, bu oturumlardaki görüşmelerin
      yayımı Türkiye Büyük Millet Meclisi kararına bağlıdır.
      Meclisteki açık görüşmelerin, o oturumdaki Başkanlık Divanının teklifi üzerine Meclisce başkaca bir karar
      alınmadıkça, her türlü vasıta ile yayımı serbesttir.

Tbmm içtüzüğü ise şu şekilde düzenleme yapmıştır :
      MADDE 70- Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, bir siyasî parti grubunun
      yahut yirmi milletvekilinin yazılı istemi üzerine kapalı oturum yapabilir.
      Kapalı oturum önergesi verilince, kapalı oturumda bulunabilecek şahıslar dışında
      herkes, toplantı salonundan çıkarılır. Salon boşaldıktan sonra kapalı oturum önergesinin
      gerekçesi dinlenir. Bu gerekçe siyasî parti grubu sözcüsü veya önergedeki birinci imza sahibi
      milletvekili yahut onun göstereceği bir diğer imza sahibi milletvekili tarafından açıklanır. Genel
      Kurul işaret oyuyla karar verir.
      Yukarıdaki fıkrada söz konusu görüşmelerin tutanakları kâtip üyelerce tutulur. Ancak,
      Genel Kurul uygun görürse, yeminli stenolar bu görevi yerine getirebilirler.
      Cumhurbaşkanı yardımcıları, bakanlar, bakan yardımcıları ve üst kademe kamu
      yöneticileri 62 nci maddede belirtilen hallerde aynı maddede belirtilen usulle kapalı
      oturumlarda bulunabilirler.
      Kapalı oturum sırasındaki görüşmeler hakkında, kapalı oturumda bulunanlar ve
      bulunma hakkına sahip olanlar tarafından hiçbir açıklama yapılamaz. Bunlar Devlet sırrı olarak
      saklanır.
      Kapalı oturumu gerektirmiş olan sebep ortadan kalkınca, Başkan, açık oturuma
      geçilmesini teklif eder. Genel Kurul işaret oyuyla karar verir.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
      • I
        IS-LM Son düzenleyen:

24 ocak kararları ile günlük kur uygulamasına geçildi mi ? notumde 24 ocak kararları ile gunluk kur düzenlemesine geçildi diyor ancak altında 1 temmuz 1981 gunluk olarak kur düzenlemesi yapılmaya baslandı bu hep devalüasyon şeklinde devam etmiştir diyor ?

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • S
          sim @IS-LM Son düzenleyen:

@IS-LM 1981 yılında günlük kur uygulamasına geçildi. 1983 yılında 28. Kararla esas kur uygulamasına geçildi.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • Z
            zebit Son düzenleyen:

Arkadaşlar sbky mezunuyum. Yaklaşık 2 hafta önce diploma denkliği ile ilgili belgeleri eksiksiz şekilde YÖK'e PTT kargo ile ilettim ancak hala geri dönüş sağlanmadı. Telefon açıyorum kimse açmıyor bile ptt ye sordum böyle bir kargo adınıza gelmedi diyor. Bu süre normal midir değilse ne yapmam gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

P H 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
            • P
              parpp @zebit Son düzenleyen:

@zebit kanka denkliği vermişler işte bızım böolüme. almamıza gerek yokmuş. yanı en azından yukarıda öyle yazmıyor mu?

Z 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
              • Z
                zebit @parpp Son düzenleyen:

@parpp Nerede yazıyor ben göremedim

• esnaf61
                  esnaf61 Son düzenleyen:

@Aslan-Reyiz ritüelin düzeltmesi var mıdır acaba

• A
                    Aslan Reyiz Son düzenleyen:

@esnaf61 daha önce @can-mavi üstad paylaşmıştı önceki gönderilere bakınız.

esnaf61 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                    • esnaf61
                      esnaf61 @Aslan Reyiz Son düzenleyen:

@Aslan-Reyiz 👍

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                      • B
                        balporsuğu Son düzenleyen: paretowilfredo

Arkadaşlar TR ekonomisinde ithalat hacmi ya da işsizlik en çok artan ülke gibi genel sorulara yer veriliyor mu veya borç verme faiz oranları gibi rakamlar soruluyor mu yoksa daha genel mi
                        Ek olarak :https:// tobb. org. tr/ Documents /yayinlar /2019 /75_GENEL_KURUL_TOBB_EKONOMİK_RAPOR. pdf

bu linkten 2018 detaylı ekonomik verilerine ulaşabilirsiniz

hayırlısı035 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                        • B
                          balporsuğu Son düzenleyen:

Yüksel bilgili kaymakamlık iktisat özgün sorular çözüyorumda tr ekonomisi bölümünde repo reskont borç alma verme faizlerini bile sormuş bukadar ince ayrıntı çıkıyor mu

• hayırlısı035
                            hayırlısı035 Hazine ve Maliye Bakanlığı @balporsuğu Son düzenleyen:

@balporsuğu hocam teşekkür ederim.

B 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                            • U
                              ufukcelik2019 Son düzenleyen:

Ben çıkmış sorulara baktım, özgün sorular kadar zor oldukları kanaatine varmadım.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                              • G
                                gencbiraday Hazine ve Maliye Bakanlığı Yasaklı Son düzenleyen:

Büyükşehir belediye genel sekreteri nasıl atanır arkadaşlar ?

S I 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                • S
                                  Semihylc @gencbiraday Son düzenleyen:

@gencbiraday Değişiklik olmuş sanırım , Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından atanıyor.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                                  • I
                                    IS-LM @gencbiraday Son düzenleyen:

@gencbiraday (Değişik ikinci fıkra: 24/10/2011-KHK-661/60 md.) Genel sekreter, belediye başkanının teklifi üzerine Çevre ve
                                    Şehircilik Bakanı tarafından atanır

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                                    • A
                                      Aslan Reyiz Son düzenleyen:

alt metni

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
                                      • G
                                        gencbiraday Hazine ve Maliye Bakanlığı Yasaklı Son düzenleyen:

Arkadaşlar bir de themis te 2 ayrı sayfada 2 ayrı Bilgi vermis , sorum şu sağlık eğitim sosyal hizmet ve turizmi geliştirecek projelere hangi bakanlığın onayı ile düşük bedelle yada ücretsiz arsa tahsis edilebilir ? ( belediye kanununda çevre ve şehircilik yazıyor ama themiste hem çevre şehircilik onayı 3 sayfa ilerde içişleri bakanı onayı demiş )

Willsmithh 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                        • H
                                          Hukuksever @zebit Son düzenleyen:

@zebit ben de sbky mezunuyum 1 ay oldu bana da belge gelmedi

I 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                          • I
                                            IS-LM @Hukuksever Son düzenleyen:

@Hukuksever maliye için aradım geçen bi bilgide veremiyoruz diyolar dilekçeye ne oldu bilginiz var mı diyorum dilekçe takibi yapamıyoruz diyorlar ? yani diyecektim orda siz ne yapıyosunuz çok merak ediyorum....

H 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 58
                                            • 59
                                            • 60
                                            • 61
                                            • 62
                                            • 403
                                            • 404
                                            • 60 / 404
                                            • İlk ileti