9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
Cevap: İÇİŞLERİ BAKANLIĞI > KAYMAKAM ADAYLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ (01.10.2019 10:59)
maddede sayılan bölümlerin isimlerinin birleşik (örn. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi) ya da ayrık hâline (örn. Maliye) sahip bölümlerden mezun olanların da söz konusu madde kapsamında olduğu değerlendirildiğinden Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü mezunlarının Yükseköğretim Kurulundan eşdeğerlik belgesi almalarına gerek olmadığı değerlendirilmektedir.
Bilgilerinizi rica ederim. -
Kaimmakam kitabını bitirdim 2 kere şimdi kas almak için bir baktım 90 lira. Fiyatlar uçmuş. Yol sınav parası derken, işimiz çok zor. Herkese kolay gelsin
-
TBMM Genel Kurulunun 19.07.2019 tarihli Resmî Gazetede yayınlanan kararına göre;
-İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu
-Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu
-Dilekçe Komisyonu ve
-Plan ve Bütçe Komisyonu
TBMM’nin tatilde ve ara verdiği dönemlerde de çalışacaktır.
-
@Aslan-Reyiz yani hocam maliye bolumu esdegerlik almasina gerek yok ama suan basvuruda 11.maddeyi sectik ne olacak acaba kafalar karisik.
-
@IS-LM 11.maddeyi seçmen en doğrusu sen yine al sağlam olsun.Benim de siyaset kamu geçen hafta aldım .
-
@dzndr hocam fazla bir kitabım var metin kayanın anayasasını kullandım ama gerisine dokunmadım yetişmeyebilir göndereyim sana kullanırım dersen
-
arkadaşlar statüs soru bankasını kullanan oldu mu memnun kaldınız mı ?
-
Arkadaşlar sorunun çözümüne yardımcı olursanız çok sevinirim. İdari fonksiyon yasama ve yargının görev alanı dışında kalan işlemler ancak soruya uygulayınca yanlız III seçeneği yakın geldi. Soru şöyle:
I. Danıştay’ın, bir kamu hizmeti imtiyaz sözleşmesi hakkında düşüncesini bildirmesi
II. Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun, bir hâkimin meslekten çıkarılmasına karar vermesi
III. Rekabet Kurulu’nun, hâkim durumunu kötüye kullanan bir anonim şirkete idari para cezası vermesi
Yukarıdaki işlemlerden hangisi/hangileri, “idari fonksiyon” kapsamındadır?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve II
E) I, II ve III -
@barocan yasama ve yargı organlarının Salt idari nitelikteki işlemlerini idari fonksiyon kapsamındadır. Onun için ben 1 2 3 derim
-
Arkadaşlar disiplin cezası verme subjektif işlem midir koşul şart işlem midir?
-
@adalet Teşekkürler dostum. Yani 3 işlem de idari fonksiyona dahil oluyor.
-
@barocan hocam, (yasama kısıntısı olmasaydı varsayımı dahil) işleme karşı dava açmak istesenilseydi idari yargıda dava açılmalıydı dediğiniz her işlem idari fonksiyona dahil edilmelidir. Böyle bilmeniz daha faydalı olacaktır
-
@adalet subjektif islemdir
-
@dervisoglu kurul tarafından çıkarma cezası verilmesi gibi bir soru vardı hakimlike şart işlem kabul etmişti uzaklaştırmada olabilir
-
@adalet ben ilk yazdığına göre cevap verdim. Disiplin,para cezaları subjektif(oznel) islem diye biliyorum
-
@adalet o soru iptal edildi. ÖSYM o topa bu yıl ve uzun bir süre girmez bence
-
@dzndr teşekkür ederim hocam öğrendiğim iyi oldu bunu
-
@adalet Kemal Gözler sübjektif işlem diye yazmıştı kitabında.
-
mahalli idareler için güncel ders notu paylaşabilecek var mı arkadaşlar ?
-
Arkadaşlar selamünaleyküm,maliye bölümü mezunuyum,başvuru esnasında ben 7 numaralı tercihi yapmışım,yani maliye ve finans olanı,dün kaymakam adayları şube müdürlüğünü aradım bi sıkıntı olur mu diye,11 i işaretleseydiniz daha iyi olurdu ama hiç sıkıntı yok hatta Yök’e herhangi bir dilekçe yazmanıza da gerek yok dedi.