9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
Bence anayasa cok zor degildi ama asla kek sorular da yoktu. İdare buyuk sorun yaratti cok eleyici soru vardi
-
@fthdyngc cevap tüm eğrilerde aynı fayda düzeyi olmalı. Bu yanlış, çünkü orijinden uzaklaştıkça farksızlık eğrilerinin gösterdiği fayda değeri artmaktadır.
-
@winteranfang aynı eğri üzerinde diyordu
-
Sınav genel olarak bu yıl özellikle alan kısmı için sağlam çalışanla eh işte modunda görenleri ayırır nitelikte idi. Hukuk kısmına kolay diyenler oluyor ancak burada da patlayan çok kişi olacaktır. Ancak Tr ekonomisi türkçe insan hakları hiçte yaban sorular değildi. Sözün özü son yıllarda girdiğim en zor kaymakamlık sınavı idi. 70 yapanın yine mülakat göreceği hatta bi 400 kişinin çıkma ihtimalinin zor olduğu bir sınavdi. Allah emek verenlerin karşılığını almasını nasip etsin. Başarılar.
-
@gss15 eğrilerin toplam faydası aynıdır şıkkı nin neresi dogru
-
@böğürtlen insan hakları evrensel bildirgesinde böyle bir şeye rastlamadım ama bakmak gerekir bir daha
-
Muhtemelen 68 civarıyla kaçırdık sağlık olsun
-
Farksizlik eğrisi sorusunda sık negatif egimlidir demiyordu negatiftir diyordu diye hatırlıyorum toplam faydayla ikisi arasında kaldim negatifi isartledim
-
@fthdyngc ebeveyn olacakmış
-
arkadaşlar doğru cevapları liste halinde toparlayalım mı
-
@nairu negatif cevap
-
@suigeneris123 hocam iç bükey kayıtsızlık eğrileride var diye hatırlıyorum artan oranlı azalan oranlı olmak üzere ? yanlış cevabın dış bükeydirler olması gerekmiyor mu ?
-
@nairu siz yazınca fark ettim. Farksizlik sorusunda, Farksizlik eğrisi negatif yazmış. Yanlış olduğunu düşünüp, bu sıkki isaretledim. Netice de negatif olan, Farksizlik egrisinin eğimi.Ama cevapta eğim yazmiyordu
-
Marjinal faydası negatif olur tarzı bi şık vardı onu işaretlenmiştim ben yanlış galiba o zaman?
-
İktisatta Sızıntılar mı soruluyordu enjeksiyonlar mı ?
-
Farksızlık eğrisinin kendisinin üzeirnde her nokta aynı faydayı sağlar soruda başka farksızlık eğrisi denildiği için cevap o olmalı
-
O soru farksizlik egrileri ayni fayda duzeyini gosterir olmucak miydi. Ben bunj isaretledim orjinden uzaklastikca daha yuksek bir faydayi gosterir
-
@balporsuğu tipik olan farksizlik eğrilerinden bahsediyor eğer belirtmemisse bu dis bukuydir
-
@whshw farksizlik egrisi uzerinde fayda aynidir
-
@adanali01 evet hocam onu biliyorum ama şıkta butun farksizlik egrileri ayni fayda duzeyini gosterir tarzda bir sey yaziyordu