9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@mulkiyeli0007 dediğine katılıyorum ama bahsettiğin cevap seçeneklerde yoktu hocam..
-
Farksızlık eğrilerinin özelliklerini soran soruda özellikle dikkat ettim de tipik dememişti, yani pozitif Farksızlık eğrisi de olabilir içbükey de.. Bence o soruda tipik olduğunu belirtmesi gerekirdi?
-
@Yakup-cemil katılıyorum hocam sınavda herkes kapasitesinin altında yapıyor atlıyor haya görüyor dalıyor sallıyor 4 yanlış 1 doğru olunca 83 84 doğru yapcak adam düşüyor 72 73 imza atarım söylediklerinize
-
Toplu olarak soruları yazabilecek bir arkadaş var mı??
Benim hatırladım sorular ..
1-heyeti nashiyat sorusu- Osmanlı devletini gücünü göstermek tarzı sık
2-İstiklal marşı - ben Hasan Ali Yücel dedim ancak yanlış Mıs Hamdullah Suphi doğru cevap
3-1929 ekonomik bunalımında moratoryum ilanını sağlayan belge - hoover moratoryumu
4-Türkiye iktisad kongresine kimler katılmadı- askerler
5- 2018 yılında ihracat yapılan alan- otomotiv
6- 1960 planlı dönemle ilgili soru - tarımın daha hızlı artması yaptım
7-1980 den sonra en düşük TÜFE 2010 dedim ancak 2004 doğru cevap
8- birinci sanayi planı taş, toprak
9- ulusal önleme mekanizması kurumu- Türkiye insan hakları eşitlik kurumu
10- çocukların eğitim hakkına kim karar verir - ebeyinler dedim emin değilim
11- dilekçe hakkı sorusu - benkendi ile ilgili konularda başvurabilir Yanlış dedim
12 -işgücüne katılmayan en yüksek kesim- ben okuyanlar dedim ama arkadaşlar ev işleri doğru diyor
13- gsmh niteliklerine göre sınırlandırılmasında gibi bir soru vardı ben ücretler işaretledim
14. En düşük gsmh olan il agrı
Diğer soruları da hatırlayan arkadaşlar alıntıların yazarsa 100 soruyu tamamlayabiliriz -
Arkadaşlar herkese geçmiş olsun. Umarım hak eden kazanır. Ben soru ve cevaplarım dışında başka bir konuya değinmek istiyorum. Sınav şekli ile ilgili olarak. Bence artık test usulünden hemen vazgeçilip klasik sınava dönülmeli. Klasikten kastım ezbere dayalı klasik sınav değil. Daha çok pratik üzerine olmalı bence. Yani bir olay verilmeli ve bu olayın kanuna göre çözümlenmesi istenmeli. Bu sınav sistemiyle bir yere varılamaz. Yani ezbere dayalı sistemde sayfalarca kitabı ezberlemenin kaymakam olacak bir kişiye hiçbir faydası olmaz. Konular daraltılmalı ve mevzuata dayalı pratik sorular sorulmalı ve çözümlenmesi istenmeli. Karşı çıkanlar olacaktır belki ama Allah aşkına kaymakamlık sınavına giren bir kişiye Türkçe sormak ne kadar mantıklı? Yıllarca bu dersi almış gerekli sınavlarda bunu yapabildiğini göstermiş ve kaymakamlık sınavına girmeye hak kazanmış. Daha çok meslek hayatında karşılaşacağı, uygulayacağı konulardan oluşmalı bence sınav. Bunun için ne yapabiliriz tam olarak bilmiyorum ama birilerinin bu ezberci sisteme son vermesi gerekli. Osym sınavla ilgili anket yapacakmış sınav salon görevlisi söylemişti bilmiyorum ordan bir şeyler yapılabilir mi? Bir de tabi bu sınava girenler olarak birlik göstermemiz gerekli, sesimizi duyurmamız gerekli diye düşünüyorum. Nacizane fikrim bu benim. Herkese başarılar ve saygılar
-
Eğer ki forum eski popülasyonunu kaybetmemişse yazılanlardan hareketle söylüyorum ki geçen sene 400 kişi çıkmamıştı bu sene de 70'i geçen 400 kişinin çıkmaz. Sınav kolay değildi. Hatta maalesef seçici de değildi, Türkçesi iyi olanlara hayırlı olsun..
-
Arkadaşlar osym tarihinin en zor turkce sorunlarıydi. paragraf sorularını Rüştü Hoca bele çözseydi o bile muallakta kalırdı :)) o derece zordu ve bu sınavı o belirleyecek diye düşünüyorum. Benimkini türkçe belirleyecek en azından. Kimse kesin emin değil türkçe cevaplarından...
-
@idarihakimmm https://www.tercihiniyap.net/haber/9-kasim-2019-108-donem-kaymakamlik-sinavi-sorulari-ve-cevaplari-h9203.html bu da yardımcı olabilir hocam.
-
Ainava kac kisi girdi acaba bu konuda bilgi var mi
-
@Godot görmemiştim hocam çok teşekkür ederim
-
@gss15 ayni egri degil egriler diyordu 3 defa okudum onu eminim
-
@IS-LM aynı soruyu bende bir kaç kere okudum hocam bende sizin gibi düşünüp orjinden uzaklaştıkça fayda artar diyerek sizinle aynı şıkkı işaretledim
-
bir de bu isgucuyle ilgili bir soru vardi dahil olmayanlar is aramayanlar en kapsayici degil mi ?
-
Arkadaslar kop sorusunda net bir karisiklik var itiraz süreci nasıl isliyor
-
Dilekçe ile ilgili soruda bir seçenekte yargı ile ilgili bir durumdan bahsediyordu sanki. Hatırlayan var mı arkadaşlar?
-
@BlackList Yargınin konusuna giren dilekçeler incelenemez gibi biseydi
-
@zmr "incelenir" demiyordu dimi hocam? Sınav sonrası resmen zihnimde bir şeyler uydurmaya başladım da
-
@BlackList Yok incelenemez diyordu çok düşünüp isaretlemedigim soru iyi hatirliyorum
-
Bütçe doğrusu denklemi sorusu diye kabul ettiğiniz G:px.x+py.y olduğuna emin misiniz
Şu an yazamıyorum ama
y= diye devam edecek ve arada - olacak zaten bütçe doğrusu negatif eğimli böyle ki eksenlerde y ve x malları var negatif işaretli olmalı
Sizin doğru kabul ettiğiniz bütçe kısıtı değil mi? -
@mulkiyeli0007 Hocam bende sizinle aynı fikirdeyim