9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@ank3435 şıklarda 10 diye bir cevap yoktu zaten
-
@forceful çözümü anlatıyorum. Tartışmaya açık değil soru cevap net 50. Açıklıyorum:
Mc=20+20q
Mr=60-2q
4q=40
Q=10P=60-q
P=60-10=50Q=0 için P=60-q=60
Grafikte talep denklemini çizdiğimizde dikey eksende fiyat 60 ile 50 arasında yatay eksende miktar 0 ile 10 birim arasında olur.
Bizim 1.derece fiyat farklılaştırması bulmamız lazım. Bunun için de öncelikle nedir bu 1.derece fiyat farklılaştırması onu anlamamız lazım. Arkadaşlar monopol firma piyasadaki rantın tamamını yani tüketicinin elinde olduğu rantı da elde etmek için 1. Fiyat farklılaştırması yapar. Malı 60 liradan satınca sattığı miktar 0 olur. 59 liradan satınca 1 mal satılır, 58 liradan satınca 2 mal satılır.
Malın piyasadaki fiyatı 50 idi. Fiyat farklılaştırması sonucu satıcı tüketici rantını (tüketicinin malı almaya razı olduğu fiyat ile malı aldığı fiyat arasında kalan alan - bu da grafikte piyasa fiyatının üzerinde talep eğrisinin altında kalan kısımdır-) ele geçirmeye çalışacaktır. Tüketici rantı da şöyle hesaplanır.(60-50) x (10-0) / 2 = 10x10/2 = 50
-
@uerdgn1 bize lazım olan tüketici degil üretici rantı yalnız
-
Arkadaşlar Türkçe ile beraber tahmini olarak ortalama kaç net bekliyorsunuz. Benim 72-76 arası
-
- Bireysel başvurulara kabul edilememezlik kararı verir
- Kabul edilemezlik kararlarına ilişkin kayıt ve raporlama işlemi yapar
- Kabul edilememezlik kararını başvuruculara yazı veya mektup ile geri bildirir.
İşin açıkçası insan haklarında bunu yanlış kabul ettim tam hatırlamadığım için ama Eğer öncüleri doğru hatırlıyorsam 3'üde doğru olması lazım.
-
@adalet kardeşim niye anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Bize lazım olan üreticinin farklılaştırması sonucu ele geçirdiği tüketici rantı.
-
@adalet hocam soru hatalı bence üretici rantı soruyorsa komple talep eğrisi nin altı oluyor oda çok büyük bir sayı çıkar bence soruda üreticinin fiyat farklılaştırması dan elde ettiği rant sorulvaktı becerememişler
-
@uerdgn1 kardeşim sen haklısın bende senin gibi yaptım ama soru kökünde direk üretici rantını soruyor yani bu fiyat farklılaştırması dan önceki rantı da eklemek gerekiyor ozaman da çok büyük bir rakam çıkıyor yani soru sıkıntılı
-
@Willsmithh O zaman da 550 çıkar. Aşağıda kalan alan 500 zaten... Şıklarda 500 olsa 550 olsa çok kişi düşerdi. Ama sorudan ben üstteki üçgenin sorulduğunu anladım. Açıklanınca tekrar değerlendiririz.
-
Arkadaşlar sorunun veya soruların iptal olduğunu sonuçlar açıklanınca mı öğreniyoruz
-
@adalet monoplcu tuketici rantının tamamını ele gecirdigi icin 50 dogru cevap
-
74 ten asağı düşmez bu snavın ortalaması kimi duysam türkcesiz 65 70 yapmış
-
@justicee hoover
-
@uerdgn1 aynen bende ilk tüm rantı buldum çıkmadı mecbur sorudan çıkarım yapıp üstteki üçgen buldum başka 100 nasıl bulacaksın ki olmuyor
-
@justicee hocam 3 devlet başvurularıyla ilgiliydi net hatırlıorm
-
Bu belediye baskanligi kazanan vekil sorusunda sure 15 miydi
-
@mehmetçik açıklanınca görürsün 70 en düşüktür. Üstünde kapatmaz.
-
@mehmetçik evet
-
@sessessc Ama hocam ikilem şurada, hani sınavda beyin spazmı geçirmediysem benim devlet başvurusu öncüsüne doğru demem imkansız ki ben hepsi doğru demiştim. rapor-kayıt- geri bildirim. Bunları hatırlıyorum ve hepsi doğru olacaktı. Devlet başvurusu inan hatırlamıyorum. Çok iddiada etmiyorum. sadece fikir beyanı. Belki siz doğru hatırlıyorsunuzdur.
Acaba 4 öncü vardı ben mi 1-2-3 doğru dedim:)) -
@justicee olabilir hocam belki bende yanış hatırlıo olabilir başka hatırlayan varsa yazsın %)