9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@justicee aihs sadece 1 diyor hatta aihm ic tüzüğüne baktim orda da sadece 1i yapar diyor.2 ve 3u yaptigina dair somut bir kaynak yok ortada ayrica raportör var tek yargıca bagli raporlari onun hazirlamasi yüksek ihtimal ve diger evrak işlerini de yazi islerinin yaptığını soylesek Yanlis olmaz.
-
@justicee devlet basvurusu diye birsey yoktu kesin bilgi o rapor olayi birseysel basvuru hakkinda rapor tutar seklindeydi
-
@hasi-moto çok iyi bildiğim konuda emin olduğum soru 1 sadece
-
AİHS açıkça yazıyor. Somut kaynak yok derken? Gayet somut kaynak. Tek yargıç düzeninde çalıştığında onun otoritesinde raportör ve yazı işleri işleri yürütülür. Raportörler mahkeme yazı işleri mensubudur. Otorite tek yargıç. Dolayısıyla kararlar ve işlemler onun bünyesinde yürütülür.
-
@justicee orda sadece tek yargici soruyor ve tek yargıç sadece 1i yapıyor.varsa gosterin yazan yeri bizde bilelim.
-
Arkadaşlar çıkarım varmiydi yoksa öznel düşünce mi yaptınız Türkçedeki soruda
-
@kema-boratav ben çıkarımla öznel arasında cok kalıp cıkarım dedim
-
@hasi-moto Arkadaşım hukukta muhakeme denilen bir şey var. Bak maddeyi aynen kopyalıyorum.
"Tek yargıç düzeninde çalıştığında Mahkeme’ye, Mahkeme Başkanı’nın otoritesi altında görev yapan raportörler
yardım eder. Raportörler, Mahkeme Yazı İşleri Müdürlüğü
mensubudur."Tek yargıç düzeni mahkeme (Onun otoritesinde raportör çalışır rapor yazar, yazı işleri yürütülür) Tek yargıç düzeni mahkemesinin görev alanıdır yani.
Orada sana daire yazı işleri
büyük daire raportörü
Tek yargıç katibi falan yazmaz.Tek yargıç otoritesi, bünyesinde yapılan işleri madde kapsar. Neyin tartışmasını yapıyoruz anlamadım ki.
-
@ank3435, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@kema-boratav ben çıkarımla öznel arasında cok kalıp cıkarım dedim
150 yılı aşkın suredir çalışmalar yoğun olarak yapılıyor burada öznel yok gibi düşündüm bende
-
@justicee hukukta muhakemeyi bir sen mi biliyorsun burda millete artistlik yapiyorsun.Kendi cevabını doğru cikarmak icin bu kadar kasmana gerek yok.Hukuk muhakemesi bellidir.Neyi kimin yapacagi açıktır bunlar zaten USUL HUKUKUDUR.Mevzuatlarda AÇIKÇA sadece 1i yapacagindan bahsetmis tek yargıcın.2 ve 3 yorumla çıkartılabiliyor bu da zaten ve 2 ve 3 un kesin olmadığını gosteriyor.
-
@kema-boratav yoğun ilgisi derken öznel düşündüm ama bilmiyorum
-
@kema-boratav yoğun ilgisi derken öznel düşündüm ama bilmiyorum
Sınavda sadece 5 dakika bende yoğun ilginin öznel olup olmadığını düşünüp karar veremedim sonra diğer cümlede ilgi yok bu çok üzücü bana ilgi yok çıkarım gibi geldi
-
@kafdağınınarkası isgucu diyordu ben de is aramayanlar yaptim ondan dolayi.
-
@hasi-moto Daha okuduğunu anlamadan ön yargılı davranıyorsun. Ben kimseye ahkam kesmiyorum. Sadece yanlışını ortaya çıkardım sende buna çıldırdın agresif cümleler kurmaya başladın. Sakin ol şampiyon. Daha sen tek yargıç mahkeme düzeni ne demek bilmiyorsun sana laf anlatmanın gereksizliğini şuan anladım. O yüzden mümkünse muhatap olmayalım. Hukukçuya hukuk dersi vermeye kalkma:) Usul hukukudur. Bir bunu mu öğrettiler sana:) Aferin doğru cevap. Ey Allah'ım ya. Hadi uğurlar ola yazma bana.
-
Bu sınavda kota uygulanacak midir?
-
@kema-boratav aynen hocam anlaşılması zor bir soruydu sizin cevabınızın doğru olması daha olası görünüyor
-
@kema-boratav aynen hocam anlaşılması zor bir soruydu sizin cevabınızın doğru olması daha olası görünüyor
Türkçe den ful yapmadan başka 70 i geçme ihtimalim kalmadığı için zorlan doğru çıkartmaya calisiom ama nafile
-
@IS-LM is aramayanlar icinde ev hanimlari ogrenciler askerdekiler hastanedikler felan hepsi yokmu
-
@justicee devlet başvurusuna ait bir öncül yoktu eminim.
-
@adanali01 svet zaten en yuksek pay hangisidir diyo suruyordu en kapsamli oaln o oldugu icin onu isaretledim