29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@zenginmemur 10
-
@çalışma-uzmanı kanun NE diyorsa o .yani Evet
-
@çalışma-uzmanı hocam hakimim soru bankasında 18 diyor net cevap 10 mu 18 mi
-
@zenginmemur 10 yasal oran
-
Bi de bi madde vardi bakanlar kurulu %1 e kadar kdv oranini indirmeye 10 katina kadar artirmaya yetkilidir diye yeni durumda bu yetki cumhurbaskanina ait diye hatirliyorum dogru mudur acaba
-
@zenginmemur yasal oran 10 olmakla beraber bakanlar kuruluna verilen arttırım hakkı ile 18 olmuştur
-
Arkadaşlar iyi çalışmalar, vergi kanunlarında değişiklik yapılan yerler var şimdi sınavda çıkarsa biz neye göre yapacağız sorular hazır mıdır ?
-
elimde 2018 ekim, konsensus medeni usül soru bankası var arkadaşlar, güncel midir acaba kullanayım mı?
-
@ir06 evet bende bunu merak ediyorum ???
-
@ir06 yok kardeşim çıkmaz hiç sıkıntı etme. bi sürü sınava girdik, sınavlardan bikaç ay önceki değişikliklerin çıktığı bi sınav hatırlamıyorum bn.
-
Arkadaşlar merhaba kamu hukuku için güncel önerebileceğiniz bir kaynak var mıdır açıklamaları hoşunuza giden
-
@abdulbakitr inşallah hıcam bende öyle düşünüyorum inşallah çıkmaz cexalarda indirim 1/2 olmuş bütün hepsinde inşallh yansıtmazlar sınava
-
İzaha davet 30 gün mü kabul edeceğiz artık cezalarda insirim 1/2 hepsinde bınlar değişmiş diyorlar
-
Vergi ziyaı, usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında indirme
Madde 376 – (Değişik: 22/7/1998-4369/17 md.)
(Değişik birinci fıkra:5/12/2019-7194/26 md.) Mükellef veya vergi sorumlusu;- İkmalen, resen veya idarece tarh edilen vergiyi veya vergi farkını ve vergi ziyaı,
usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının yarısını ihbarnamelerin tebliğ tarihinden itibaren
otuz gün içinde ilgili vergi dairesine başvurarak vadesinde veya 6183 sayılı Kanunda
belirtilen türden teminat göstererek vadenin bitmesinden itibaren üç ay içinde ödeyeceğini
bildirirse kesilen cezanın yarısı, - Uzlaşmanın vaki olması durumunda, üzerinde uzlaşılan vergiyi veya vergi farkını
ve vergi ziyaı cezasının %75’ini, bu Kanunun ek 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (1)
numaralı bendinde yer alan ödeme süreleri içinde öderse üzerinde uzlaşılan cezanın %25’i,
indirilir.
Mükellef veya vergi sorumlusu ödeyeceğini bildirdiği vergi ve vergi cezasını yukarıda
yazılı süre içinde ödemez veya dava konusu yaparsa bu madde hükmünden faydalandırılmaz.
Yukarıdaki hükümler vergi aslına tabi olmaksızın kesilen usulsüzlük cezaları
hakkında da uygulanır.
- İkmalen, resen veya idarece tarh edilen vergiyi veya vergi farkını ve vergi ziyaı,
-
@kemankeşş hocam kanunda hala 15 güne yüzde 20 oran diyo değişiklikler nerede yazıyor
-
@çalışma-uzmanı hocam bu vergi hukuku atlası 30 günü kabul edeceksiniz diyor insta varsa bir bakın kafam karıştı özellile sordum
-
@abdulbakitr ben de öyle düşünüyorum ama insan yine de tedirgin oluyor yeni değişikliklere çalışsam mi çalışmasam mi ben de bilemedim
-
@kemankeşş evet bende orda gördüm değişiklikleri
-
Arkadaşlar bana attığı cevap bu
-
Gelir vergisi dilimleri
İzhat
İndirim bu 3 ü yeterli