29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@RootofAllEvil teşekkür ederim
-
Vergide mali tatille ilgili detay soru gelir mi sizce ayrıntısı çok fazla... duran veya işlemeyen sureler sebepleri filan
-
@elitnur hocam sadece gelecekse değiniz yerden gelir ya da uzama süresi gelir bakın onlara
-
@RootofAllEvil adi yazılı mıdır?
-
@Dumspirospero feragat resmî yazılı + tapuya şerh
Vazgeçme ise adi yazılı -
büyükşehir belediyesi genel sekreterini içişleri bakanı mı çevre ve şehircilik bakanı mı atar?
-
@kpss1819 Çevre ve sehiecilil bakani
il ozel idare genel sekreteri ise icisleri bakani -
Dogal afetler nedeniyle mal varliklarinin 1/3 onu kaybeden mukalleflerin vergi borclarinin terkinine karar verme yetkisi aHazine ve Maliye Bakanligi yetkili
6183 sayili kanuna gore yapilan terkin yetkisi cumhurbaskanina aittir -
Basit bir soru olsun:) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre, aşağıdakilerden hangisi görevden uzaklaştırmaya yetkili kişiler arasında sayılmamıştır?
A. Atamaya yetkili amirler
B. Daire başkanları
C. Bakanlık ve genel müdürlük müfettişleri
D. İllerde vali
E. İlçelerde kaymakam -
Bazen diyorum ki ; bir gün 35 saat olsa
-
@RootofAllEvil b gelir mi gelir hocam kaymakamlık da çıkan soruları gördünüz
-
-
@RootofAllEvil bence çok kolay bir soru değil bilene kolay
-
Ötv hem advolırem hem spesifik midir
-
@çalışma-uzmanı evet ötv kanununda 4 ayrı liste var kimisinde advalorem vergilendirme kimisinde spesifik. Örneğin otomobiller 2 sayılı listenin ilk kısmında yer alır tescile tabidir ve vergilendirmesi spesifiktir.
-
@RootofAllEvil saolun hocam
-
@çalışma-uzmanı aynen gümrük vergisi,damga vergisi, özel iletişim vergisi, harçlar bide en son mtv eklendi
-
Tarihten korktuğum kadar hiçbirinden korkmuyorum
-
@kemankeşş kaymakamlığa girmedim dostum forumda başlığına bile uğramadım sınavdan sonra ama anayasa ve idare sorularının oldukça kolay olduğunu duydum hatta anayasa sorularının hepsi 1982 Anayasasından gelmiş. İddia ediyorum bizim sınavda da anayasa soruları komple anayasa metninden gelecek. İçtüzük siyasi parti kanunu vs onlarla ilgili çözümlü sorular çözülse yeter:)
-
@keynes5 +1 ilave olarak 1.1.2018 den itibaren trafiğe yeni kayıt ve tescil olan araçlar için hem spesifik hem advalorem vergilendirme var yani vergilendirme matrahına taşıt değeri de eklendi.