29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@RootofAllEvil evet hocam katılıyorum
-
Hangisi ya da hangileri takdir komisyonlarının görev ve yetkilerinden biridir? 1. Gelirin gerçekliğini tespit etmek. 2. Sanat eserlerini değerlendirmede bilirkişiye gitmek. 3.Servet takdiri yaparken bilirkişi olarak görev yapmak
-
@ir06 1 ve 2
-
Cevap da B demiş fakat gelirin gerçekliğini takdir etme yetkisi yok diye biliyorum. Vuk 74. 2. fıkrada takdir sebepleri bulunup bulunmadığı incelemez diyor
-
üniversitelerarası kurulun düzenleyici işlemine karşı iptal davası açıldığında, husumet kime yöneltiliyor? farklı denemelerde farklı cevaplar var.
-
@Dumspirospero yürütme organları mı acaba nasıl bir kurul o
-
@Dumspirospero yök mü acaba
-
@ir06 takdirde bulunmayetkisi olup olmadığını afaştırma yetkisi yok diye biliyorum aklımda öyle kalmış
-
@Dumspirospero cevaplr ne dıyor hpcam
-
@çalışma-uzmanı normalde tüzel kişiliği olmamasına rağmen, görev alanları ile ilgili konular ve işlemler söz konusu olduğunda davacı davalı olabilecekleri kabul edilmektedir diyor cevapta. Şıklardan birinde de YÖK vardı. Ancak iyuk 11 kapsamında kendisine başvurulur demiş, cevap anahtarı.
-
Hocam hangi vergi spesifik/advalorem hangisi nispi hangisi maktu bununla ilgili tablo var mı
-
@çalışma-uzmanı matrahta vardı galiba
-
Müşterek sorumluluk halleri kanuni temsilcilerin sorumluluğu stopaj yapanlarin sorumluluğu mirasçıların sorumluluğu bu kadar mıydı
-
@keynes5 hocam ötV gümrük harçlar hem nispi hem maktu diye biliyorum . Ancak hem advalorem hem spesifik sadece mtv değil mi matrahta öyle yazıyor
-
@kitapsever var hocam da burdan bir arkadaş damga ötv harçlar hem advalorem hem spesifik diye bir yorum yapmıştı tablo güncel değil mi acaba dedim
-
@elitnur evet
-
@çalışma-uzmanı 01.01.2018 de mtv "taşıt degeri" de eklendi hocam şuan hem nispi hem advolarem
-
Deneme soran arkadaşlar vardı. Yargıç ve 4tnin istinaf denemelerini aldım ve ikisinden de birer tane çözdüm. bence iyiler almaya değer
-
Yargic zaten soru hazırlamaya uğramamış gibi çıkmış soruları almış koymuş
-
İktisat ve maliyeden kalan zamanda ne önerirsiniz?