29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@kaymakam cevap için tşklr hocam başarılar
-
@dust7 hocam konsensus sizce Kamusu nasıl özellikle iyuk bende iyuk oturmadı sanki hmkda bir seyler oturdu yerine ancak iyukta özelikle bu teşkilat kısmi nasil anlatilmiş
-
@zenginmemur bu beden c
-
@birsorumolacaktı vasi olarak atanamaycak kişilerde vesayet dairesi hakimleri vardır.Diğerleri vasilikten kaçınacak kişilerdir.
-
@zenginmemur hocam iyukta özellikle madde 10 ve 11 le ilgili yani idereye ve idari makamlara başvuru ile ilgili baya soru var ve bunlar iyi oturuyor . Bir de verilecek kararlar, süreler ve kanun yollarıyla ilgili bölüm sonunda tablo var açıklamaları ben beğendim şahsen bir kere çözmekte fayda var diye düşünüyorum.
-
@zenginmemur ben konsensusu beğeniyorum diğerlerine bakmadım ama konsensus güzel bence. Sadece çıkmışlar ve konu üzerinden gittim kanun olarak sadece danıştayı okudum. Bakalım nolacak sonuç.
-
@Marsiyal Hocam gerçek usulde vergilendirilen ciftci mal satışlarında fatura mi düzenler? Vergi hukuku Atlası instagramda paylaşmış. İlk defa duydum. Kanun maddesini biliyormusunuz?
-
@mutluhan fatura düzenlemek zorunda olanlar arasında kazancı gerçek usulde vergilendirilen çiftçi de var diye biliyorum ben.
-
@mutluhan Düzenler hocam. Kanundan çalışmadığım için maddeyi bilmiyorum bilen arkadaşlar yardımcı olurlar.
-
@Marsiyal Vuk 232 hocam.
-
İl idare kurulu ve il genel meclisinin kararları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının görüşü İç işleri bakanlığı kararı ile köy kurulur. Bu bilgi doğru mu arkadaşlar ?
-
4t nin denemelerini bitirdim tek diyeceğim inşallah tarih soruları 4t deki sorular gibi gelmez. Medeni medeni usul ve borçlar kısmı "bence" tam sınav formatında vergi soruları da oldukça iyi ama bazı tvs soruları var sınavda çıkmayacak türden onları da gözardı edebiliriz. Anayasada basım hatalarından dolayı sorular yanlış çıkabiliyor idare ve idari yargı olması gerektiği gibi. Son olarak ceza kısmı eehhh iştee...
-
@Abdurrahim çok teşekkür ederim hocam
-
Arkadaşlar iyi çalışmalar. Size bir sorum olacaktı, RTÜK kültür turizm bakanlığı ile; TRT Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığı ile mi ilişkilendirildi. Her kaynakta farklı farklı bilgilerle karşılaştım..
-
Esas 4 lü deneme nasıl?
-
@mutluhan rica ederim hocam
-
@hakimehanımm doğru aynen
-
Kurumlar vergisi özel beyannamesi 15 içinde verilir ve 15 gün için de ödenir
D/Y
-
@kemankeşş kazancın elde edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde verilir, beyanname verme süresi içinde ödenir.
-
@kemankeşş teşekkür ederim