29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Youtubeda sertkan hocanın vergi hukukuyla ilgili son değişiklikleri anlattığı videosu var. Sınava girmeden onu izlemenizi tavsiye ederim. Çekeli bir ay bile olmadı
-
@Gülbeşeker aynen öyle bu yıl yeterlilik sınavında çıkmıştı yanlış yapmıştım
-
Yıllık tecil faiz oranı %19 bilginiz olsun
-
Borçlarda sürekli edimli sözleşmelerde ileriye dönük sözleşme feshi yapılırsa müspet zarar mı talep edilir menfi zarar mı?
-
@çalışma-uzmanı menfi
-
Bölge idare mahkemesinde benzer olaylarda çıkan uyuşmazlıkların çözümü için Danıştaya hangi merci başvurur
Başkanlık
Başkanlar kurulu
Bölge idare mah adalet komisyonu
Başkanlık kurulu
Bim başkanı -
@kemankeşş e?
-
@kemankeşş hocam kitapta müspet diyor ama kanunda bununla ilgili birşey göremedim neye istinaden menfi dediniz
-
@kemankeşş menfi
-
@Gazi06 aynen ifa ve gecikme tazm-ifadan vazgeçip menfi zarar talep-söleşmeden dönüp menfi zarar talep
-
@kemankeşş Başkanlarrr
-
@hakimehanımm Evettttt
-
@Gazi06 o ani edimli sözleşmelerde geçerli hocam benim sorduğum sürekli edimli sözleşme. Sürekli edimli sözleşmelerde sözleşmeden dönme olmaz ileriye dönük fesih olur ama manfi mi müspet mi o durum karışık
-
Amme alacağını vadesinde ödemeyenlere kaç gün içinde borçlarını ödemeleri veya mal bildiriminde bulunmaları lüzumu bir ödeme emri tebliğ edilir ?
A)3 gün
B)7 gün
C)15 gün
D)30 gün
E)60 gün -
@dust7 c
-
@bcbc3434 7 değil mi? değişiklik mi oldu ben mi kaçırdım?
-
@Gülbeşeker bende tam emin değilim 7 de olabilir
-
6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçim Kanununa göre, Cumhurbaşkanlığı makamının herhangi bir nedenle boşalması ve TBMM genel seçimine bir yıldan fazla süre kalması halinde, yapılacak Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili hangi ifade doğrudur?
A. Makamın boşaldığı günden sonra gelen 60. günü takip eden ilk pazar günü TBMM genel seçimiyle birlikte yapılır.
B. Makamın boşaldığı günden sonra 60 gün içindeki ilk pazar günü TBMM genel seçimiyle birlikte yapılır.
C. Makamın boşaldığı günden sonra gelen 45. günü takip eden ilk pazar günü TBMM genel seçimiyle birlikte yapılır.
D. Makamın boşaldığı günden sonra gelen 45 gün içindeki son pazar günü sadece cumhurbaşkanı seçimi yapılır.
E. Makamın boşaldığı günden sonra gelen 45. günü takip eden ilk pazar günü sadece cumhurbaşkanı seçimi yapılır. -
-
@dust7 cevap 15 arkadaşlar. Ayrıca ödeme emrine de 15 gün içinde itiraz edilebilir.