29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@dust7 B?
-
Usulsüzlük fiili re’sen takdiri gerektirirse,cezalar kaç kat olarak uygulanır ?
A)1
B)2
C)3
D)4
E)5 -
@dust7 2
-
@kemankeşş yess
-
@çalışma-uzmanı sözleşme feshedilince ortada bi sözleşme olmadığı için menfi zararlar talep edilebilir
-
@toranj sözleşmeye dayanan durumlarda müspet zarar talep edilebilir
-
I.Genel Usulsüzlük
II.Özel Usulsüzlük
III.Vergi Ziyaı
IV.Vergi kaçakçılığı
Yukarıdaki suç ve cezalardan hangilerinde pişmanlık ve ıslah hükümleri uygulanmaz ?
A)I ve II
B)III ve IV
C)I,II ve III
D)Yalnız IV
E)II ve IV -
Gayrimenkul sermaye iradı istisnası ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Ticari gelirini yıllık beyanname ile bildirmek zorunda olanlar, istisnadan yararlanamazlar.
B) İstisna, binaların hem mesken hem de işyeri olarak kiraya verilmesi durumunda geçerlidir.
C) İstisna tutarı üzerinden hasılat elde edilip, beyan edilmemesi veya eksik beyan edilmesi durumunda istisnadan yararlanılamaz.
D) Konut olarak kiraya verilen binalar için geçerlidir.
E) İstisna haddi içinde kalan mesken kirası beyan edilmez.
-
@dust7 D
-
@Gülbeşeker E mi hocam
-
@dust7 a
-
@dust7 a
-
@Gülbeşeker b mi
-
@wow değil
-
@wow Hocam cevap A olacak.D şıkkını biraz yanıltmak için koydum insanın direk vergi kaçakçılığı diyesi geliyor. ÖSYM seviyor bu çeldiricileri
-
@dust7 tam ösym tarzı soru olmuş
-
Denemeler nasıl gidiyor arkadaşlar ? 50-55 arası çıkıyor benim genelde. Sınava kadar her gün 1 net arttırmam lazım ama zor bu saatten sonra
-
@RootofAllEvil 1 yildan fazla kaldigi icin D ama bir yildan az kalsaydi A mi olacakti? Bide ikisi yankis cikiyor mus
-
Keyif almanın yanında yarar da sağlayan bu sayfanın unsurları olan sizlere teşekkür ediyorum
-
@elitnur Cevap b