29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@elitnur bir kahve alıyorum ya bismillah diyip notlara tekrar bakiyorum hocam
-
ARA SEÇÍM
- kural olarak bir yasama doneminde bir kez yapilir
- kural olarak genel seçimlerden 30 ay geçmedikçe ve yeni genel seçimlere 1 yil kaka ara seçim yapilamaz
- TBMM üyeliklerinde %5 (30) bosalma olmasi durumunda 30 ay kuralina bakilmaz 1 yil kuralina bakilir 3 ay içinde seçim yapilabilir
- bir bölgenin veya seçim çevresinin TBMM de hiç üyesi kalmaz ise 30 ay ve 1 yil kuralina bakilmaz ara seçim zorunludur 90 gün sonraki ilk pazar yapilir
- ara seçim ülke genelinde degil bosalmanin oldugu bolgelerde yapilir
-
Aşağıdakilerden hangisi Osmanlı Devleti'nin Haçlılara karşı mücadele ettiği savaşlardan biri değildir?
a) Ankara
b) Nigbolu
c) Sırpsındığı
d) I.Kosova
e) II.Kosova -
@olursaolur Ankara
-
Istanbul'un kuşatılması sırasında inşa edilen ve diğer adı Güzelcehisar olan Anadolu Hisarı hangi padişah döneminde yaptırılmıştır?
a) I.Selim
b) II.Murat
c) Çelebi Mehmet
d) II.Mehmet
e) Yıldırım Bayezid -
@olursaolur yıldırım beyazıd
-
Osmanlı Devleti'nde ilk dini ve sosyal içerikli ayaklanma olarak bilinen Şeyh Bedreddin Isyanı hangi padişah döneminde ortaya çıkmıştır?
a) I.Murat
b) II.Murat
c) Çelebi Mehmet
d) Yıldırım Bayezid
e) II.Bayezid -
Muallimi sami( 2.inci öğretmen)olarak bilinen Türk islam bilgini aşağıdakilerden hangisidir?
A)ibni sina
B) ibni haldun
C)harezmi
D) farabi
E)Gazali -
Büyük Selçuklu devleti vezir nizamımülk tarafından Bağdat’ta açılan Nizamiye medreselerinin müderisliğini yapan bilim adamı?
A)farabi
B)biruni
C) ibni sina
D)Gazali
E) harezmi -
Gelir idaresi baskanligi,beyannamelerin verilme ve ödeme sürelerinin son gününü,kanuni süresinden itibaren ne kadar süreyi gecmeyecek sekilde yeniden belirlemeye yetkilidir?
A) 1 hafta
B)2 hafta
C)1ay
D)2 ay
E)3ay -
-
@ir06 ben de ne yapacağımı şaşırdım hocam. Deneme çözüp yapamadıklarıma detaylı bakmaya çalışıyorum elimden geldiğince
-
-
-
-
-
cevap C Celebi Mehmet
-
@olursaolur cevap E Yıldırım Bayezid
-
@olursaolur Cevap A Ankara Savaşı (bunu Timurla yapmıştı )
-
Vergi incelemesine yetkili elemanların incelemeye başlanıldığı tarihten itibaren, tam inceleme yapılması halinde en fazla ....... içinde, sınırlı inceleme yapılması halinde en fazla ...... içinde, kdv iade incelemelerinde en fazla ...... içinde incelemeleri bitirmeleri esastır.