29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@Mehmetemir katılıyorum ben koss temelimle ve 1.5 ayda kasarak 544. Oldum puan 79 yapılır nasipse
-
@Kaimmakam23 geçen sene girdim
-
@Kaimmakam23 "Siyasal Bilgiler, İdari Bilimler", bu ibareler geçiyor yani fakülte bazlı haliyle girebilirsiniz.
-
@Aslan-Reyiz millet doğru düzgün ilanı okumadan yazıyor ödüm patladı yeter ya okuda yaz kardeşim
Sağolun hocam inşallah görür -
@Aslan-Reyiz medeni usuldende bir hediye gelse ne güzel olur
-
istatistik bölümü mezunuyum bize iibf başvurduğu yerlerebaşvurur diye denklik belgesi verilmişti biz bu belgeyle idari hakimlik sınavına başvurabilir miyiz sadece hukuka giriş dersi görmüştük. ekonomi bölümüde sadece hukuka giriş dersi görmüşler ve onlarda sınava girebiliyorlarmış bizde denklik belgesiyle girebilir miyiz
-
@beveridge-eğrisi harika olur
-
Medeni usul için 6100 sayılı kanun +sertkan erdurmazın medeni usul çöz sb yi öneririm yeni baskı yaptı
Yine şuraya bi not bırakayım
-
@Mehmetemir hocam medeni kanunu her maddesini okumalı mıyım sizce akıllıca mı olur yoksa zaman kaybı mı
-
ben hmk için altın seri hocanın notlarını aldım 192 sf hem çok boğucu değil hemde bana yeterli gibi geldi tavsiye edebilirim fiyatıda 18 TL gibi bişey ama yinede tecrübeli arkadaşların tavsiyeleri daha garanti tabi.
-
@Aslan-Reyiz Allah razı olsun hocam. Lakin cok küçük bir ekleme yapayım. O medeni usul notu 2017 basım. 2017'den beri değişiklikler oldu ama çok fazla değil. Her sene değişen temyiz sınırlarına filan özellikle dikkat edin. Bu yüzden güncel kanun ile çalışılırsa daha faydalı olur.
@kemankeşş hocam kişiler, miras ve aile hukuku için dediğiniz husus olur ama eşya hukuku kısmı çok uzun ve biraz karışık. Eşya hukuku için notlardan çalışmanızı tavsiye ederim...
-
@Mehmetemir teşekkürler eşya geçeçekten derin
-
Arkadaşlar çok önemli bir husus;
Kanunlarda yer alan kimi parasal miktarlar her yıl yeniden değerleme oranında artar.
Aşağıdaki hususlar her yıl değişmekte olup 2019 yılı için belirlenen sınırlardır.
Buna çok dikkat edin arkadaşlar.
Sizi kandırmak için sorularda bazen şıklarda bu aşağıdaki miktarlar ile ilgili direkt kanunda yazanı veriyorlar oysaki o kanunda yazan, kanunun çıktığı yıldaki parasal sınırdır. Aman dikkat edin kardeşlerim;2019 YILI İÇİN PARASAL SINIRLAR;
1- HUKUK MUHAKEMELERİ KANUNA GÖRE PARASAL SINIRLAR
-Senetle ispat zorunluluğu ve senede karşı tanıkla ispat yasağı sınırı:
3.660 TL-İstinaf sınırı:
4.400 TL-Temyiz sınırı
58.800 TL-Temyizde duruşma sınırı
88.210 TL2- İCRA VE İFLÂS KANUNU’NA GÖRE PARASAL SINIRLAR
-İstinaf sınırı:
10.280 TL-Temyiz sınırı:
58.800 TL3- İDARİ YARGILAMA USULU KANUNUNA GÖRE PARASAL SINIRLAR
a) Kesinlik / İstinaf Sınırı: 6.000,00TL
b) Temyiz Sınırı: 144.000,00-TL’yi aşan
c) Duruşma talep etme sınırı: 44.000,00 TL‘yi aşan (Mahkemece re’sen duruşma yapılmasına karar verilirken sınıra bakılmaz.)
d) Tek Hakimle Görülecek Davalar: 44.000,00 TL‘yi aşmayan
e) Kurul Halinde Görülecek Davalar: 44.000,00 TL ve üzeri
Allah yardımcınız olsun kardeşlerim. Dualar sizlerle...
Selametle...
-
@Mehmetemir üstadım yılını belirtmemişim ekleme için teşekkürler.Aynen dediğin gibi mevzuat govdan 6100 ün güncel hali ile çalışılırsa iyi olur.
-
Altın seri hocasından ders notları iş görür mü, bu notlardan çalışan var mı
-
İdari Hakimlik sınavına başvuru koşulları, bölüm şartı, yeteri kadar hukuk dersi almış olmak gibi konularda kafa karışıklığı yaşayan arkadaşlar için birebir ilaç gibi yazı gelmiş
-
@Aslan-Reyiz hocam medeni de başka not varmı elinizde
-
@Mehmetemir hocam teşekkürler
-
@Aslan-Reyiz hocam bu notlar aday memurken asalet eğitiminde verilmişti sonrasında attım şimdi görünce pişman oldum
-
@Aslan-Reyiz medeni hukuk notunu çok beğendim, bence bayağı işlevsel sağolun hocam.