29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@gencbiraday Dostum Maliye'nin vergi hariç tamamından soru gelebilir, vergi zaten ayrı bir ders alanı sınav için. İktisat'ta mikro makro dışında soruya rastlamadım bugüne kadar. Hatrımda başka alandan bir soru yok
-
Ekonometri için belge teslimi yapılması gerekiyor mu?
-
@paretowilfredo sağol üstat
-
Justice güncelleme eki var mı?
-
İlan gelmiş hayırlı olsun. Tüm arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun . İnşaallah ideallerinize hayırlısı ile ulaşırsınız .
-
İlan gelmiş arkadaşlar..
Çok şükür. Bakın aylar önce demiştim. Bir belirsizlik dönemi daha Allah'a şükür dua ettiğimiz ve umduğumuz şekilde sonuçlandı.
Belirsizlik döneminde çalışan kazanır arkadaşlar. Bu yazı da seneye bu zamanlarda burayı okuyan olursa o kardeşlerimiz de çalışsın. Allah'ın izniyle bir kaybı olmaz. Allah'a şükür o zamanlar da ders çalışanlar pişman olmadı ama hâlâ geç değil çalışmaya başlamak için. Yetiştirebilirsiniz. Siz yeterki gece gündüz çalışın bu vatan için. Aklınıza takılan ne varsa 7 24 çekinmeden yazabilirsiniz.Daha 3.5 ay var. Çok şükür çok güzel bir zaman dilimi var. Çok güzel bir şekilde yetişir. Size tavsiyem konularınızı en geç son 1.5 aya kadar bitirmeye çalışın. Tabi daha önce de bitirirseniz çok daha iyi olur. Son 1.5 ayı soru çözümüne ayırın. Son 3 hafta ise hem tekrar yapın hem de bol bol deneme çözün..
Allah yardımcınız olsun..
Dualar sizinle hep...
Rabbim yolunuzu hep açık etsin, zihninize berraklık vererek dersleri anlamanıza yardım etsin İnşAllah..
Dualar tüm kardeşlerimiz için..
Selametle...
Ne zaman tüm kardeşlerimiz kazanır ise o zaman herkes mutlu olur..
Ne zaman isterseniz çekinmeden yazabilirsiniz..
Allah'a emanet...
-
Arkadaşlar tarih konularına inkılap tarihinden sonrası dahil mi acaba bilgisi olan var mı? Bir de matematikte son yıllarda en çok hangi konulardan soru geldi acaba yardimci olursanız çok sevinirim
-
@Marsiyal kamu hukukları için ( anayasa idare iyuk) kesinlikle yeterli olmaz hocam medeni borçlar ve ceza çalışılabilir ama üstadın dediği gibi kanunla desteklenmeli
-
@mujdeniz hocam tarih ilk çağdan ikinci dünya savaşına kadar olan kısım yani inkılap tarihi ve Atatürkçülük de dahil olan kısım. Yani çağdaş Türk ve dünya tarihi dersi yok hocam..
Matematik son yıllarda biraz zor geliyor hocam. Genelde olasılık ve problem soruyorlar. 1 adette geometri çıkıyor. Matematik de dahil olmak üzere gk gy için hâkimlik sınavına özgü çıkmış sorular kitabı olan kaldıraç kitabını tavsiye ederim..
Selametle...
-
arkadaşlar elimde ahmet nohtcunun temmuz 2018 11.baskısı var ..yenisini almam gerekirmi ne dersiniz
-
@Mehmetemir Çok sağolun hocam
-
Bu idare hukukunda mahalli idareler yok mu arkadaşlar pareto ustadin paylaştığı konu başlığında göremedim
-
Arkadaşlar merhaba hâkimlik ilanı herkese hayırlı olsun iyi çalışmalar.
-
-
@maliyeciniss İdare Hukuku konuları içerisinde var dostum konu olarak. Ancak Kaymakamlık gibi detay sorular gelmiyor. Ayrı bir konu başlığı değil yani
-
@paretowilfredo teşekkür ederiz hocam:)
-
@paretowilfredo @amirim @Mehmetemir Hocalarim tavsiye edebileceğiniz faydasını görürsün dediginiz hakimlik kursu var mı acaba
-
@mujdeniz Ben çok dersane taraftarı değilim dostum, o nedenle bu konuda bir şey diyemiyorum
-
@paretowilfredo Hocam açıkçası bende çok düşünmüyordum ama ilk defa hazırlanacak olmam ve temeliminde olmaması beni şüpheye düşürdü konuştuğum bir kaç kişi de gitmemi tavsiye edince bende sizlere sormak istedim Cevap verdiğiniz teşekkür ederim.
-
@mujdeniz @paretowilfredo hocamın dediği gibi kendiniz çalışarak çok rahat halledebilirsiniz. Ben de dersane taraftarı değilim.
Bu sınavı 3.5 ayda gece gündüz çalışarak halledebilirsiniz. fazlası ile yetişir. 2 ay çalışıp kazananlar var hocam. Zaten temeliniz de var az da olsa. Çekinmeyin asla her daim aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Allah'ın izniyle sınava girin hocam. Bu mesleğin önemini herkes gibi sizde bilirsiniz..
Moral olarak burada çok güzel bir yazı var.
https:// hakimvesavciliksinavi. wordpress. com/2019/09/11/bu-yazim-insallah-sinav-surecinde-yasanan-moral-bozukluguna-belki-bir-nebze-derman-olur/Fazlası ile yetişir hocam moralinizi asla bozmayın..
Lütfen çalışın. Hiçbir kaybınız olmaz. Ne olur devam edin. Tekrar söylüyorum hakimliğe çalışmakla ister Hukuk mezunu ister İBF için en önemli testlerden olan Kpss hukuk testinin tüm konularına ayrıca nerdeyse tüm kurum sınavlarında çıkan hukuk sorularına hazır oluyorsunuz. Nasip olmaz da Hakimliği kazanamasanız bile bu sınavlar için çok güzel bir temeliniz hatta eğer hakimliğe iyi çalıştı iseniz direkt sınava hazır oluyorsunuz ve sadece soru çözersiniz. Ne olur bırakmayın.
Allah yardımcınız olsun..
Eğer vaktiniz varsa kendiniz çalışmanızı tavsiye ederim
Eğer vaktiniz gerçekten az ise
O zaman dershane sizin için iyi olabilir
Benim arkadaşlarım var themise giden onlar memnunlar
Onun dışında pek bilgim yok dersane ile ilgili
Ama size dediğim gibi
Oturup gece gündüz çalışarak dershaneye gerek olmadan çok rahat Kazanabilirsiniz.
Hem ailenize yük olmaz hemde paranız cebinizde kalır ama dediğim gibi çok dar bir zamanınız oluyorsa çalışmak için o zaman faydası dokunabilir. Kısa zamanda sizi hazırlarlar diye düşünüyorum..Allah yardımcınız olsun..